ΑΕΚ

Ο Μελισσανίδης απέναντι στην κρίσιμη απόφαση για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ματίας Αλμέιδα και ο Δημήτρης Μελισσανίδης καλείται να αποφασίσει για τον «εκλεκτό» στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο
Ο Μελισσανίδης απέναντι στην κρίσιμη απόφαση για την ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα φτάνει στην Ελλάδα, η ΑΕΚ είναι έτοιμη να αποφασίσει για προπονητή και ο Δημήτρης Μελισσανίδης παίρνει πάνω του το (όλο) θέμα.

Η Ένωση είχε τονίσει εδώ και καιρό ότι θέλει εντός του μηνός να έχει συμφωνήσει με τον νέο προπονητή που θα αναλάβει τη δουλειά να φτιάξει τη νέα ΑΕΚ, αυτή που θα μπει στην «Αγιά Σοφιά» και θα είναι ομάδα υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών. Και όπως όλα δείχνουν βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση το κλαμπ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα συναντηθεί με τον ίδιο τον Ματίας Αλμέιδα για την πρώτη επαφή τετ α τετ των δύο ανδρών και αν πειστεί από όσα ακούσει, τότε θα προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη του. Αν όχι, τότε η ΑΕΚ θα πάει σε άλλον προπονητή άμεσα. Έτσι και αλλιώς θέλει στο επόμενο ματς των πλέι οφ της Super League με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, η Ένωση να έχει ανακοινώσει τον νέο προπονητή της…

Λέκο για ΑΕΚ

Σήμερα κυκλοφόρησε και το όνομα του Κροάτη προπονητή Ιβάν Λέκο, πρώην τεχνικού της Μπριζ, την οποία είχε αποκλείσει η Ένωση το 2018. Ο Λέκο εργάζεται στην Shangai Port της Κίνας, ενώ υπήρξε πρωταθλητής Βελγίου με την Μπριζ τη σεζόν 2017-2018, όπου μάλιστα αναδείχθηκε και κορυφαίος προπονητής στη χώρα. Μάλιστα, κατέκτησε και το Super Cup με την ίδια ομάδα. Προηγουμένως ήταν στην Σιντ Τρούιντεν.

Παράλληλα, έχει εργαστεί στην Αλ Αΐν στα Εμιράτα, την ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ που ήταν επίσης ένας προπονητής που ακούστηκε πριν έρθει ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο Λέκο επέστρεψε στο Βέλγιο για την Αντβέρπ με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο το 2020. Τον Ιανουάριο του 2021 μετακόμισε στην Κίνα, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα. Στο ξεκίνημά του στους πάγκους υπήρξε και βοηθός του Ιγκόρ Τούντορ στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2015/16.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο τονίζουν ότι καμία περίπτωση από όσες έχουν κυκλοφορήσει δεν θεωρείται φαβορί ούτε αουτσάιντερ, τουλάχιστον για την ώρα.

Ο Μελισσανίδης απέναντι σε μία πολύ κρίσιμη απόφαση

Ο Μελισσανίδης μετά τις τελευταίες κάκιστες επιλογές προπονητών που για τον έναν ή για τον άλλον λόγο δεν βγήκαν στην ΑΕΚ, καλείται να πάρει την πολύ σημαντική απόφαση για τον νέο προπονητή. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι εδώ τώρα πρέπει να κάνει τη διαφορά και οικονομικά και σε επίπεδο προσώπων, καθώς θα πρέπει να κάνει αποδεκτό το αίτημα για πολυμελές τιμ στην Ένωση.

Ο Ματίας Αλμέιδα μπορεί να μην έχει την εμπειρία από πάγκους ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά έχει το πνεύμα winner στις ομάδες του και δεν συμβιβάζεται. Ίσως εκεί καταφέρει να… κερδίσει τον Μελισσανίδη και να πάρει τη δουλειά. Κάτι που βεβαίως και δεν είναι δεδομένο. Ο προπονητής που θα μπει με την ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» θα πρέπει να έχει πείσει το «αφεντικό» της σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό δεν είναι μία… εύκολη δουλειά.

ΑΕΚ: Μπήκε ο Λε Ταλέκ

Με τον Νταμιάν Λε Ταλέκ να επιστρέφει στο κανονικό πρόγραμμα, ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα. Ο Γάλλος μέσος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατο και σήμερα προπονήθηκε κανονικά υπό τις οδηγίες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Αντιθέτως, συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα οι Ογκνιεν Βράνιες, Κλεμάν Μισελέν, Νορντιν Αμραμπατ και Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Η αυριανή προπόνηση της ομάδας είναι προγραμματισμένη στις 11:30, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται η Ένωση να έχει ρεπό για το Πάσχα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μελισσανίδης απέναντι στην κρίσιμη απόφαση για την ΑΕΚ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...