MEDIA

Έλον Μασκ: Με τα 44 δισ. για το Twitter θα αγόραζε τις 15 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη!

Τα 15 πιο ακριβά κλαμπ του πλανήτη θα μπορούσε να αγοράσει ο Έλον Μασκ με το «μυθικό» ποσό που έδωσε για την αγορά του Twitter.
Έλον Μασκ: Με τα 44 δισ. για το Twitter θα αγόραζε τις 15 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη!

Το πρόσωπο των ημερών σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι ο Έλον Μασκ, μετά την τεράστια επιχειρηματική κίνηση που έκανε να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Στο μεταξύ δείτε τι λένε οι Έλληνες για τον διάδοχό του στο Mastodon.

Ο Νοτιοαφρικανός μεγιστάνας αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης, σε όλα τα επίπεδα και πλέον άπαντες αναμένουν ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις που θα εφαρμόσει στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Η ιστοσελίδα transhermarkt, προχώρησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση στις σελίδες που διατηρεί στα social media, που αφορά αναγωγή του ποσού αυτού σε αγορά ποδοσφαιρικών ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας οικονομικά στοιχεία από το Forbes υπολόγισε ότι ο Έλον Μασκ θα μπορούσε να είχε εξαγοράσει τα 15 ακριβότερα ποδοσφαιρικά κλαμπ του πλανήτη με τα χρήματα που έδωσε για το Twitter!

Μάλιστα θα του έμεναν και… ρέστα! Συγκεκριμένα για την εξαγορά όλων αυτών των ομάδων ο πανέξυπνος επιχειρηματίας θα κατέβαλλε συνολικό αντίτ9ιμο 40,6 δισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή 42,9 σε δολάρια. Κάτι που σημαίνει ότι θα του εξοικονομούσε πάνω ένα δισ. το οποίο θα μπορούσε να κρατήσει ως… χαρτζιλίκι!

Έτσι ο Έλον Μασκ θα μπορούσε να έχει στην κατοχή του από τη Μπαρτσελόνα, που βάσει της σχετικής λίστας είναι ο ακριβότερος σύλλογος του κόσμου με αξία περίπου 4,5 δισ. ευρώ ως και τη «φτωχή» Έβερτον την οποία αποκτήσει με το… ευτελές ποσό των 620 εκατομμυρίων δολαρίων!

Φυσικά εκτός της Μπάρτσα ο 50χρονος επιχειρηματίας θα είχε στην κατοχή του και τις Ρεάλ, Μπάγερν, Γιουνάιτεντ, Σίτι, Λίβερπουλ, Παρί Σεν Ζερμέν κ.α.

Φαντάζεστε τι θα γινόταν an στο μεταγραφικό παζάρι αν ο Μασκ επέλεγε να έχει μία ομάδα και να κάνει μεταγραφές προκειμένου να την ενισχύσει!

Έλον Μασκ: Τα 15 κλαμπ που θα μπορούσε να αγοράσει με τα 44 δισ. που έδωσε για το Twitter 

  1. Μπαρτσελόνα – 4,49 δισ. ευρώ
  2. Ρεάλ Μαδρίτης – 4,48 δισ. ευρώ
  3. Μπάγερν Μονάχου – 3,98 δισ. ευρώ
  4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – 3,96 δισ. ευρώ
  5. Λίβερπουλ – 3,87 δισ. ευρώ
  6. Μάντσεστερ Σίτι – 3,77 δισ. ευρώ
  7. Τσέλσι – 3,02 δισ. ευρώ
  8. Άρσεναλ – 2,64 δισ. ευρώ
  9. Παρί Σεν Ζερμέν – 2,36 δισ. ευρώ
  10. Τότεναμ – 2,17 δισ. ευρώ
  11. Γιουβέντους – 1,84 δισ. ευρώ
  12. Ντόρτμουντ – 1,79 δισ. ευρώ
  13. Ατλέτικο Μαδρίτης – 940 εκατ. ευρώ
  14. Ίντερ – 700 εκατ. ευρώ
  15. Έβερτον – 620 εκατ. ευρώ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έλον Μασκ: Με τα 44 δισ. για το Twitter θα αγόραζε τις 15 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.