FEATURED

Basket League: Η μεγάλη και αποκαλυπτική έρευνα

Και πάλι τα αποτελέσματα που βγαίνουν για προτεραιότητα σε Έλληνες ή ξένους παίκτες δεν είναι θετικά στην Basket League. Υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Basket League: Η μεγάλη και αποκαλυπτική έρευνα

Ποια ήταν η συμμετοχή των Ελλήνων και των ξένων στην Basket League και μετά το τέλος της Κανονικής Περιόδου;

Τα αποτελέσματα που εξάγονται απ’ όσα είδαμε στην Basket League έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.  Και σίγουρα εξάγεται ένα μήνυμα: Αν πραγματικά θέλουμε να τονώσουμε το ελληνικό στοιχείο τότε σίγουρα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας.

Σε ένα πρωτάθλημα αγωνίστηκαν περισσότεροι ξένοι παρά Έλληνες. Και βέβαια δε μιλάμε (στη συντριπτική πλειοψηφία) για ξένους υψηλού επιπέδου. Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει αν και υπήρξαν φωτεινές εξαιρέσεις.

Ας πάμε στην έρευνα και στο πρώτο της μέρος (έχουμε κι άλλα, μην ανησυχείτε)

Ο πρώτος πίνακας έχει να κάνει με τον αριθμό των ξένων και την Ελλήνων παικτών που χρησιμοποιήθηκαν στην Basket League. Από τους 124 Έλληνες, πάντως, πρέπει να αφαιρέσετε έξι που αγωνίστηκαν σε δύο ομάδες μέσα στη σεζόν. Άρα οι ξένοι αυτόματα γίνονται περισσότεροι.

Οι Μπόγρης (ΑΕΚ και Απόλλωνας Πάτρας), Κουζέλογλου (Ηρακλής και ΑΕΚ), Γιάννης Αγραβάνης (Ηρακλής και Προμηθέας Πάτρας), Χουγκάζ (Ιωνικός Νίκαιας και Παναθηναϊκός), Βασίλης Χρηστίδης (Ολυμπιακός και Περιστέρι), Χάρης Γιαννόπουλος (Προμηθέας Πάτρας και Περιστέρι) αγωνίστηκαν σε δύο ομάδες μέσα στη σεζόν

Basket League, μερίδιο πόντων: Θραύση από Ολυμπιακό και Ιωνικό στους Έλληνες

Όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί, ο Ολυμπιακός και ο Ιωνικός Νίκαιας πήραν πολύ μεγάλο μερίδιο πόντων από τους Έλληνες παίκτες τους. Οι Πειραιώτες στο 63% (σχεδόν τα 2/3) και οι Νικαιώτες πάνω από τους μισούς. Πολύ καλοί αριθμοί και για το Λαύριο όπως και για τον Απόλλωνα Πάτρας αλλά πολύ άσχημοι (για τους Έλληνες) στον Κολοσσό και τον Άρη.

Και προχωράμε με το μερίδιο προσπαθειών μεταξύ Ελλήνων και ξένων παικτών στο πρωτάθλημα

Κι εδώ βλέπουμε ότι ο Ιωνικός και ο Ολυμπιακός είναι οι δύο ομάδες που ξεχωρίζουν και με διαφορά μάλιστα ενώ το Λαύριο και ο Απόλλωνας Πάτρας έχουν επίσης πολύ καλά στοιχεία για τους Έλληνες. Για τον Ηρακλή από ένα σημείο και μετά έγινε ανάγκη!

Στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση η Λάρισα, ο Κολοσσός και ο Άρης παρά το γεγονός ότι έκαναν εξαιρετική πορεία στην Basket League.

Στο μερίδιο χρόνου συμμετοχής στην Basket League βρίσκουμε επίσης ενδιαφέροντα αποτελέσματα

Κι εδώ ο Απόλλωνας Πάτρας πιστοποιεί τον πολύ σημαντικό ρόλο που είχαν οι Έλληνες παίκτες στην υπόθεση παραμονής του. Είναι η ομάδα που έδωσε περισσότερο χρόνο στους Έλληνες από οποιαδήποτε άλλη ενώ ξεχωρίζουν κι εδώ ο Ολυμπιακός και ο Ιωνικός Νίκαιας.

Ιδού ο σχετικός πίνακας

Ο Ιωνικός πάντως κάνει θραύση σε μια άλλη κατηγορία.

Συγκεκριμένα η ομάδα της Νίκαιας παρουσιάζει τέσσερις Έλληνες παίκτες μέσα στη δεκάδα με το μεγαλύτερο μέσο όρο συμμετοχής στη φετινή Basket League.

Πρώτος παρουσιάζεται ο Γιάννης Αγραβάνης από την περίοδο που αγωνιζόταν στον Ηρακλή ενώ στη συνέχεια συναντάμε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και τον εκπληκτικό Γιώργο Τσαλμπούρη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Basket League: Η μεγάλη και αποκαλυπτική έρευνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College