STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης: Όλο το παρασκήνιο από την άδεια μέχρι την Έφεση και εν τέλει στη δικαίωση!

Το Sportime αποκαλύπτει το χρονικό των τελευταίων 10 ήμερών!
Άρης: Όλο το παρασκήνιο από την άδεια μέχρι την Έφεση και εν τέλει στη δικαίωση!

Ο Άρης, όπως έγραψε πρώτο το Sportime, θα παίξει κανονικά στο Europa Conference League! Όπως τονίζουν οι «κιτρινόμαυροι» επίσημα «οι νόμοι νίκησαν την Μαφία»!

Aγγλικό σκορ, ανατροπές και… άσο ημίχρονο – διπλό τελικό το ΕΠΟ – Άρης για την υπόθεση αδειοδότησης των «κιτρινόμαυρων»!

Τις τελευταίες 10 ημέρες, από την στιγμη που ανοίχθηκε ο φάκελος αδειοδότησης ου Άρη, μέχρι και το πρωί της Τρίτης, η αδειοδότηση της ομάδας της Θεσσαλονικής πέρασε από σαράντα κύμματα και… συμπληγάδες πέτρες!

Το Sportime αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης που παραλίγο να στερήσει στον Άρη, εκείνο που κέρδισε πανάξια στον αγωνιστικό χώρο.

Τα νέα κυκλοφόρησαν νωρίτερα!

Την περασμένη Παρασκευή, ο Άρης όπως και οι περισσότερες ομάδες της Super League, πέρασαν από τον εξονυχιστικό έλεγχο της επιτροπής αδειοδότησης. Στην οποία προϊστάμενος είναι ο Βασίλης Σαράκης. Ο τελευταίος αντικατέστηκε τον επί σειρά ετών Γιώργο Δημητρίου! Επειδή όλα έχουν τη σημασία τους.

Την επομένη, Σάββατο (15/5) η αρμόδια Επιτροπή δίνει άδειοδότηση σε όλες τις ομάδες της Super League, κόβοντας από την Ευρώπη, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη Λαμία, τον Απόλλωνα και Ιωνικό.

Η περίπτωση του Άρη ήταν η μοναδική που δεν ήταν ομόφωνη. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ! 4-1 με τον έναν εκ των δύο ορκωτών να μειοψηφεί. Αρνητική ήταν και η εισήγηση του Σαράκη, ο οποίος ως προϊστάμενος δεν έχει δικαίωμα ψήφου!

Επίσημη ανακοίνωση δεν βγαίνει, αλλά τα νέα έχουν ήδη γίνει γνωστά στις περισσότερες ΠΑΕ, εμπλεκόμενες και μη!

Η… αγωνία παράγοντα και το εξώδικο πριν την ανακοίνωση!

Μάλιστα, υπάρχει παράγοντας ΠΑΕ, η οποία δεν διεκδικούσε ευρωπαϊκό εισιτήριο, ο οποίος ρωτούσε δεξιά και αριστερά για να μάθει αν πήρε άδεια ο Άρης. Με τον ίδιο να απορεί όταν ενημερώθηκε για το «ok» της επιτροπής, επειδή όπως τόνιζε οι Θεσσαλονικείς έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές! Προφανώς είχε inside πληροφορία, αλλά όχι όπως αποδείχθηκε έγκυρη στο 100%.

Την Δευτέρα και αφού ο Άρης έχει κερδίσει σε εκείνο το επικό 3-2 την ΑΕΚ και έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την Ευρώπη, αφήνοντας εκτός την Ένωση, έρχεται η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις!

Από εκείνο το σημείο και μετά, το παρασκήνιο γίνεται ακόμα πιο έντονο! Εμφανίζεται ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος χωρίς να κατονομάσει, φωτογραφίζει τον Άρη, στέλνοντας εξώδικο για την αδειοδότηση ΠΑΕ που δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι οτι το εξώδικο εστάλη, πριν την επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ, επιβεβαιώνοντας οτι τα νέα για τις αδειοδοτήσεις είχαν κυκλοφορήσει από το Σάββατο το απόγευμα!

Η Έφεση του Σαράκη και η εκδίκαση  που δεν προγραμματίστηκε ποτέ!

Ο Βόλος δεν μπορεί να καταθέσει έφεση. Μόνο ο προϊστάμενος έχει το δικαίωμα και εντός τριών ημερών από την ημέρα της ανακοίνωσης!
Έφεση την οποία ασκεί ο κ. Σαράκης την επόμενη ημέρα. Το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (17/5). Η είδηση έχει διαρρεύσει σε συγκεκριμένο Μέσο, από το οποίο την πληροφορήθηκαν και οι κιτρινόμαυροι. Παρά τα τηλέφωνα που έκανε ο Θόδωρος Καρυπίδης για να το… επιβεβαιώσει, δεν πήρε καμία απάντηση!

Τελικά η ΠΑΕ Άρης μαθαίνει επίσημα για την Έφεση, από τον ίδιο τον κ. Σαράκη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ίδιος ο Καρυπίδης με τον προϊστάμενο του τμήματος αδειοδότησης!

Από την περασμένη Τρίτη, μέχρι και την Παρασκευή (20/5) η ΕΠΟ δεν έχει προγραμματίσει την εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι που θα έπρεπε να γίνει ως ανακοίνωση άμεσα, με ημερομηνία εκδίκασης το αργότερο, μια εβδομάδα μετά. Σήμερα δηλαδή!

Άρης: Το τηλέφωνο στην UEFA!

Από την κατάθεση της Έφεσης, η ΠΑΕ Άρης αντιλαμβανόμενη το τι πάει να συμβεί αναλαμβάνει δράση. Η επίσημη καταγγελία στην UEFA ήταν η αρχή από σειρά κινήσεων. Ο Καρυπίδης επικοινωνεί προσωπικά με υψηλότατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ενημερωνεται ενδελεχώς και στη συνέχεια ο ίδιος, δίνει εντολή στο αρμόδιο τμήμα αδειοδότησης της UEFA να ψάξει την υπόθεση.

Παραδόξως, το τηλέφωνο από Ελβετία δεν γίνεται σε άνθρωπο της ΕΠΟ, αλλά σε πρόσωπο που γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, τον οποίο η UEFA εμπιστεύεται! Ο Άρης από εκεινο το σημείο και μετά έχει έναν μεγάλο «σύμμαχο».

Παράλληλα, πληρώνει τα 100 χιλιάρικα (με τόκους και δικαστικά έξοδα) τον Παλαθουέλος.

O έλεγχος του φακέλου που κατέθεσε ο Άρης και η παρέμβαση της UEFA

Φτάνουμε στην περασμένη Παρασκευή, όπου χτυπάει τηλέφωνο στο Πάρκο Γουδή. Στη μια άκρη της γραμμής, άνθρωπος της UEFA, στην άλλη υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΟ.

Όπως αποκάλυψε το Sportime, η UEFA κουνάει το δάχτυλο για το (ένα ακόμα) πρόβλημα που δημιουργεί η Ελλάδα στους Ευρωπαίους. «Μόνο εσείς δημιουργείτε τέτοια προβλήματα». Από Ελβετία μεριά, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Να λήξει το θέμα και η υπόθεση να μην φτάσει στην UEFA».

Με την υπόθεση πλέον να φτάνει στις… καθυστερήσεις και τον Άρη ξεκάθαρα να έχει κάνει την ανατροπή, ερχόμαστε στην Δευτέρα, όπου έχει ήδη κυκλοφορήσει οτι ο κ. Σαράκης θα αποσύρει την έφεση.

Η προσπάθεια για ανατροπή στην ανατροπή στις… καθυστερήσεις και το έγγραφο που δεν άφησε περιθώρια!

Δεν προκύπτει όμως κάτι τέτοιο, αφού οι πληροφορίες ήθελαν να γίνονται σκέψεις για την εκδίκαση της, αφού από την UEFA το μήνυμα ήταν τηλεφωνικό και… χωρίς κυρώσεις σε περίπτωση που η ΕΠΟ προχωρούσε σε εκδίκαση της υπόθεσης.

Το τελευταίο σφύριγμα της «αναμέτρησης» ακούστηκε το πρωί της Δευτέρας. Όταν η UEFA που επίσης ενημερώθηκε οτι ενδέχεται να προχωρήσει η υπόθεση, έστειλε το σχετικό έγγραφο, το οποίο ήταν ρητό και κατηγορηματικό. «Η αδειοδότηση του Άρη, κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου του φακέλου του, είναι καθ’ όλα νόμιμη».

Και δεν θα μπορούσε να υπάρχει διαφορετική γνωμοδότηση, αφού η οφειλή στον Παραθουέλος τελεσιδίκησε στις 27/1/2022. Δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ληξιπρόθεση οφειλή για την άδεια του 2021. Ο Άρης είχε διακανονίσει οτιδήποτε υπήρχε ανοιχτό μέχρι τις 31/12. Ακόμα και το τηλέφωνο που έγινε στον Οριόλ έπεσε στο κενό! Όπως και η προσπάθεια να μείνει στα… σκοτάδια η οφειλή στον Παραθουέλος μέχρι τις αρχές Μαϊου!

Κάπου εκεί το «έργο» τελειώνει, η αυλαία πέφτει και ο Άρης μαζί με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρης: Όλο το παρασκήνιο από την άδεια μέχρι την Έφεση και εν τέλει στη δικαίωση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!