ΑΤΖΕΝΤΑ

4 Ιουνίου: Σήμερα γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας Εναντίον των Παιδιών

Κάθε χρόνο στις 4 Ιουνίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας Εναντίον των Παιδιών.
4 Ιουνίου: Σήμερα γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας Εναντίον των Παιδιών

Σήμερα 4 Ιουνίου έχει καθιερωθεί η Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας Εναντίον των Παιδιών έπειτα από απόφαση του ΟΗΕ το 1983 και γιορτάζεται ανελλιπώς κάθε χρόνο την ίδια μέρα.

Για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αφορμή στάθηκε η σοκαριστική επιθετικότητα από το Ισραηλινό κράτος κατά μεγάλου αριθμού παιδιών από την Παλαιστίνη.

Η ημέρα αυτή υπάρχει για να υπενθυμίζει την κακομεταχείριση που βιώνουν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο είτε αυτή είναι σωματική είτε ψυχική και να ενισχύει το ενδιαφέρον του κόσμου ώστε να μειωθεί και να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο.

Οι στατιστικές τρομάζουν: 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «4 Ιουνίου: Σήμερα γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας Εναντίον των Παιδιών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις