ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

Ράλλυ Αιγαίου: Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και νέων σκαφών η 59η διοργάνωση

Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και νέων σκαφών η 59η διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου
Ράλλυ Αιγαίου: Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και νέων σκαφών η 59η διοργάνωση

Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών, έμπειρων πληρωμάτων αλλά και νέων σκαφών θα αρχίσει αύριο το 59ο Ράλλυ Αιγαίου. Στην διοργάνωση που κάνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, και ολυμπιονίκες του τριγώνου, όπως οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας θα πραγματοποιηθεί στο Σούνιο (14.00) και τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά με προορισμό την Βολισσό της Χίου (105 ν.μ.). Στο 59ο Ράλλυ Αιγαίου έχουν δηλώσει συμμετοχή ιστιοπλοϊκές ομάδες διεθνούς επιπέδου αλλά και πληρώματα που έχουν μεγάλη πείρα από τις ιδιαίτερες ιστιοπλοϊκές συνθήκες του Αιγαίου Πελάγους.

Μία από τις ομάδες που ξεχωρίζουν είναι αυτή του «Velos», στην οποία συμμετέχουν οι ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ενώ μαζί τους θα αγωνιστούν πρωταθλητές τριγώνου και ανοικτής θαλάσσης. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και στην ομάδα του της «Optimum», η οποία θα βρεθεί στη ρότα της διοργάνωσης για 29η χρονιά.

Εφέτος θα τρέξει με το νέο σκάφος, το «Optimum S – Samos Steamship», το οποίο θα το «δοκιμάσει» για πρώτη φορά στο Αιγαίο με στόχο μία καλή προετοιμασία εν όψει του διεθνούς αγώνα του Π.Ο.Ι.Α.Θ., του «AEGEAN 600» που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα (8-16/7).

Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και νέων σκαφών η 59η διοργάνωση

«Παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, το Ράλλυ Αιγαίου συνεχίζει την πορεία του. Πρόκειται για μία διοργάνωση που απευθύνεται σε έμπειρους ιστιοπλόους. Συνδιοργανωτές μας είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Χίου ενώ ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Τον στόλο του «Ράλλυ Αιγαίου» θα συνοδεύσει το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως του Πολεμικού Ναυτικού «Άτλας Ι». Το πλοίο αγοράστηκε το 2019 από το Ίδρυμα Π. Λασκαρίδης και παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των πληρωμάτων στη Χίο έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν δύο ιστιοδρομία. Θα πραγματοποιηθεί «Περίπλους των νοτίων παραλιών του νησιού» (48 ν.μ.) και μία τοπική ιστιοδρομία (35 ν.μ.).

Στις 15 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο μνημείο για την Σφαγή της Χίου, στον Κάβο Μελανιό καθώς η 59η διοργάνωση του μακροβιότερου αγώνα ανοικτής θαλάσσης της Ανατολικής Μεσογείου είναι αφιερωμένη στη μνήμη της «Σφαγής της Χίο» (1822-2022).

Και αυτή τη χρονιά το «Ράλλυ Αιγαίου» έχει και περιβαλλοντικό πρόσημο. Στις 13 Ιουνίου, τα πληρώματα, σε συνεργασία με τη HELMEPA, θα πραγματοποιήσουν συμβολικό καθαρισμό μιας ακτής στο «Νησί της Μαστίχας».

Πρόκειται για τη δράση «Να σώσουμε τις θάλασσές μας» που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Συνδιοργανωτές του 59ου Ράλλυ Αιγαίου που με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου.

Συνεργαζόμενοι Όμιλοι είναι ο Ναυτικός Όμιλος Χίου και o Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Λαυρεωτικής. Χορηγός του αγώνα για έκτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A., η Olympic Marine στο Λαύριο, η μπύρα ΝΗΣΟΣ από την Τήνο και το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME και ο ιστότοπος της ομογένειας HDNΝΥ.

Υποστηρικτής τεχνολογίας είναι για μία ακόμα χρονιά η εταιρεία G4S. Όλες οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος θα γίνουν σύμφωνα με το slogan του ΠΟΙΑΘ « Να Σώσουμε Τις Θάλασσές Μας » και την συνεργασία της ̈Ελληνικής Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).

Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και νέων σκαφών η 59η διοργάνωση

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Ράλλυ Αιγαίου: Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και νέων σκαφών η 59η διοργάνωση».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιστιοπλοΐα: Οι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ILCA 6 Ανδρών!

Οι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ILCA 6 Ανδρών!

Αυτοί κυριάρχησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ILCA 6 Ανδρών!

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Με δυνατές κούρσες άρχισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ILCA 6 Ανδρών

Με δυνατές κούρσες άρχισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ILCA 6 Ανδρών

Με το καλημέρα έγιναν πολύ δυνατές κούρσες και η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο συναρπαστική.

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: ΕΙΟ: Πανίσχυρη η Ελλάδα στα κέντρα αποφάσεων της World Sailing

ΕΙΟ: Πανίσχυρη η Ελλάδα στα κέντρα αποφάσεων της World Sailing

Οκτώ Έλληνες αξιωματούχοι συμμετέχουν σε 12 διαφορετικές επιτροπές της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Το ρεπορτάζ του Sportime για νίκη του Ισίδωρου Κούβελου στις Εκλογές της ΕΟΕ επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με άνεση.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Όπτιμιστ και ILCA: Αυτοί είναι οι νικητές στο περιφερειακό πρωτάθλημα Ευβοϊκού

Όπτιμιστ και ILCA: Αυτοί είναι οι νικητές στο περιφερειακό πρωτάθλημα Ευβοϊκού

Οι νικητές στο περιφερειακό πρωτάθλημα Ευβοϊκού στις κατηγορίες Όπτιμιστ και ILCA που έγινε στην Αρτέμιδα.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στη μάχη ανάμεσα στον Ισίδωρο Κούβελο και τον Σπύρο Καπράλο για την προεδρία στην ΕΟΕ

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: «SailFem 2025»: Πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης για τις γυναίκες προπονήτριες ιστιοπλοΐας

«SailFem 2025»: Πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης για τις γυναίκες προπονήτριες ιστιοπλοΐας

Πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης για τις γυναίκες προπονήτριες ιστιοπλοΐας με την επωνυμία «SailFem 2025» διεξάγεται στην Αθήνα.

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Τον 25ο συνεχόμενο τίτλο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Τον 25ο συνεχόμενο τίτλο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

«Όσο είμαι γερός και μπορώ να διεκδικών μετάλλια, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Ελλάδα και το εξωτερικό» δήλωσε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Μια ανάσα από τον 25ο συνεχόμενο τίτλο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Μια ανάσα από τον 25ο συνεχόμενο τίτλο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

O Αιμίλιος Παπαθανασίου πάει για τον 25ο τίτλο της καριέρας του!

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Τον γύρο του ιστιοπλοϊκού κόσμου κάνει ο ελληνικός θρίαμβος στην Αργεντινή!

Τον γύρο του ιστιοπλοϊκού κόσμου κάνει ο ελληνικός θρίαμβος στην Αργεντινή!

Τρομερές εμφανίσεις από τον Ιάσωνα Παναγκόπουλο και την Άννα Μαρία Μακρή!

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Με 20 παιδιά ξεκίνησε η λειτουργία του Ν.Ο. Καστελλόριζου!

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Με 20 παιδιά ξεκίνησε η λειτουργία του Ν.Ο. Καστελλόριζου!

Μία τεράστια επιτυχία!

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Οι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα BUG!

Οι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα BUG!

Πολύ καλές εμφανίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα BUG.

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Διπλός ελληνικός Θρίαμβος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοίας – Ανεπανάληπτο 1-2 για Παναγόπουλο και Μακρή στην Αργεντινή! (photos+videos)

Διπλός ελληνικός Θρίαμβος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοίας – Ανεπανάληπτο 1-2 για Παναγόπουλο και Μακρή στην Αργεντινή! (photos+videos)

Ανεπανάληπτο παγκόσμιο 1-2 για Παναγόπουλο και Μακρή στην Αργεντινή!

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Προπονητικό καμπ της Εθνικής ομάδας ILCA 7 διοργανώνει η ΕΙΟ στην Κροατία!

Προπονητικό καμπ της Εθνικής ομάδας ILCA 7 διοργανώνει η ΕΙΟ στην Κροατία!

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διοργανώνει για πρώτη φορά προπονητικό καμπ εθνικής ομάδας στο εξωτερικό!

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Η Άννα Μαρία Μακρή ανέβηκε στην πρώτη θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος όπτιμιστ της Αργεντινής

Η Άννα Μαρία Μακρή ανέβηκε στην πρώτη θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος όπτιμιστ της Αργεντινής

Σπουδαία Άννα Μαρία Μακρή, ανέβηκε στην 1η θέση των 61 σκαφών με 26 βαθμούς!

Ιστιοπλοΐα