Υποχωρητικότητα και διαστρέβλωση: Ο Παναγιωτόπουλος στη Φλώρινα μίλησε για «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα!
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υιοθέτησε «de facto» την προπαγάνδα των Σκοπιανών, ενώ δεν είπε κουβέντα για τις συστηματικές παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.Νίκος Παναγιωτόπουλος: Στο ένα εθνικό ατόπημα μετά το άλλο προχωρούν τα μέλη της κυβέρνησης που χειρίζονται την εξωτερική πολιτική, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να είναι ο τελευταίος αρνητικός πρωταγωνιστής με μια άτσαλη και «περίεργη» τοποθέτηση του σχετικά με το Σκοπιανό.
Την ώρα που ακόμα και η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών έχει γίνει «σουρωτήρι» από τη γειτονική χώρα και πολίτες ανεμίζουν περήφανα σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος με τις δηλώσεις του έδωσε «υπόσταση» στην δήθεν «μακεδονική ταυτότητα» και «μακεδονική γλώσσα»!
Ενώ η κυβέρνηση έχει παραχωρήσει «γη και ύδωρ» στους Σκοπιανούς, ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε στην Φλώρινα και «θυμήθηκε» να τονώσει το εξαφανισμένο προφίλ των «μακεδονομάχων», προφανώς προς ικανοποίηση της δεξιάς δεξαμενής ψηφοφόρων. Όμως τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, όχι μόνο δεν αποκατέστησαν στο ελάχιστο τις κυβιστήσεις της κυβέρνησης, άλλα μάλλον και επιζήμια λειτούργησαν στις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια:
«Η εκχώρηση άνευ όρων της μακεδονικής ταυτότητας και της μακεδονικής γλώσσας που έγινε με την Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μέγα λάθος και όπως φαίνεται το γεγονός αυτό δημιουργεί προβλήματα στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ από ενστάσεις που διατυπώνουν οι Βούλγαροι».
Άραγε υπάρχει καν «μακεδονική ταυτότητα» και «μακεδονική γλώσσα» για να παραχωρηθεί; Στηρίζεται κάτι τέτοιο στην ιστορική αλήθεια; Ασφαλώς και όχι. Για ποιο λόγο λοιπόν υιοθετεί τέτοιους ανυπόστατους χαρακτηρισμούς ο υπουργός; Επειδή παγιώθηκαν από μια επαίσχυντη συμφωνία που επέβαλλαν τα δυτικά κέντρα εξουσίας; Ο παραλογισμός της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, μας ενδιαφέρει ως χώρα μόνο διότι στέκεται εμπόδιο στην… ενταξιακή πορεία των Σκοπίων; Όχι διότι είναι ένα απατηλό ψέμα που εξυπηρετεί τον αλυτρωτισμό των γειτόνων;
Και τι σημαίνει πως αυτά τα αποκυήματα της εθνικιστικής φαντασίας των Σκοπιανών εκχωρήθηκαν «άνευ όρων»; Δηλαδή αν υπήρχαν οι οποιοιδήποτε όροι, αυτό θα δικαιολογούσε να επικυρώσουμε την παραχάραξη της ιστορίας μας; Τα δίκαια της χώρας παζαρεύονται ανάλογα με τους όρους; Τι λογική είναι αυτή που χρησιμοποιεί ο κ. Παναγιωτόπουλος;
Στη συνέχεια ο υπουργός υπενθύμισε το τι είχε πει κατά την επίσκεψη του στην Φλώρινα και τις Πρέσπες, λίγες μέρες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Ιούνιο του 2018. Τότε είχε επισημάνει πως η συμφωνία «έχει σοβαρά λάθη ως προς το θέμα της Γλώσσας και την ταυτότητας», αλλά και είχε προειδοποιήσει ότι «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», σχολιάζοντας πως «είναι δύσκολο να αλλάξει το περιεχόμενο μιας Διεθνούς Συμφωνίας».
Το θέμα είναι πως η συμφωνία απομακρύνθηκε μεν «από το ταμείο» άλλα δεν τηρούνται ούτε καν ούτε αυτοί οι άθλιοι όροι, και το ακόμα χειρότερο είναι πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να προσβάλει την Συμφωνία, ενώ η γειτονική χώρα έχει δώσει αμέτρητες «λαβές» για κάτι τέτοιο.
Λίγη περισσότερη σοβαρότητα και προσοχή όταν αξιωματούχοι της κυβέρνησης σχολιάζουν τα εθνικά μας θέματα δεν θα έβλαπτε, απεναντίας θα ωφελούσε πάρα πολύ…