ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα με τη Μακάμπι Χάιφα – Οι θέσεις που παίζονται στο μυαλό του Μαρτίνς

Ποιες θέσεις θα ξεκαθαρίσουν την τελευταί στιγμή; Ο Ολυμπιακός θα πάει με ελληνικό αμυντικό δίδυμο κόντρα στη Μακάμπι ή όχι;
Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα με τη Μακάμπι Χάιφα – Οι θέσεις που παίζονται στο μυαλό του Μαρτίνς

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ξεκινάει από το Ισραήλ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο «Σαμί Οφέρ» τη Μακάμπι Χάιφα (20:00, COSMOTE 1HD).

Όπως και την περσινή χρονιά απέναντι στη Νέφτσι Μπακού, έτσι και φέτος, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις από τον Ιούλιο.

Φυσικά, η φιλοδοξία όλων στις τάξεις των Πειραιωτών είναι η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η παράδοση δεν είναι θετική. Κάθε άλλο μάλιστα. Ωστόσο, πρέπει όντως να φοβάται τη Μακάμπι Χάιφα ο Ολυμπιακός;

Εξάλλου, οι ομάδες από Ισραήλ δρομολογούν εξελίξεις στον Ολυμπιακό, καθώς στις τελευταίες δύο περιπτώσεις υπήρξε απόλυση προπονητή.

Έχετε ήδη διαβάσει για το πόσο σίγουρος θα πρέπει να νιώθει ο Μαρτίνς στο πάγκο του συλλόγου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κλείδωσε την ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας και οι επιλογές του είναι μετρημένες.

Παρόλα αυτά, σε κάποιες θέσεις ο Ίβηρας τεχνικός δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα. Πρόκειται εξάλλου για ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, στη δεύτερη μόλις χρονιά της κατάργησης του εκτός έδρας γκολ.

Ολυμπιακός: Το «εξάρι», το «φτερό» και το δίλημμα στα μετόπισθεν

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Μαρτίνς προσανατολίζεται στο κλασικό και ευρωπαϊκό 4-3-3. Με την υποσημείωση βέβαια ότι θέλει να ελέγξει την ορμή της Μακάμπι Χάιφα και να μην της αφήσει χώρο να δημιουργήσει.

Εξ ου και τα παρακάτω διλήμματα.

Αρχικά, στο τέρμα θα καθίσει ο Βάτσλικ. Από εκεί και πέρα, Ρέαμπτσιουκ και Βρσάλικο δεν βγαίνουν από την ενδεκάδα. Ο Σισέ θα βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας και δίπλα του συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητρες ο Παπασταθόπουλος.

Από εκεί και πέρα, ο Εμβιλά, ανάμεσα στον οποίο και τον Μάρτινς κάτι τρέχει, θα κονταροχτυπηθεί με τον Κανέ. Ο λόγος που δεν έχει κατασταλάξει ο Πορτογάλος στην εν λόγω θέση είανι διότι θέλει κάποιον πιο συντηρητικό στα ανεβάσματά του.

Μαζί με Καμαρά και Αγκιμπού θα υπάρχει κάπως περισσότερη ισορροπία. Τουλάχιστον έτσι κρίνει με βάση τη φυσιογνωμία που περιμένει ότι θα έχει το παιχνίδι με τους Ισραηλινούς.

Ο Εμβιλά έχει σαφώς περισσότερη ποιότητα, αλλά ίσως τακτικά να μην μπορεί να υπηρετήσει τη θέση του… μπάστακα στη μεσαία γραμμή.

Ο Κανέ θα παραμένει χαμηλά, να βοηθάει στο build-up και θα προσδίδει υπεραριθμία στον άξονα, χάνοντας όμως φυσικά σε δημιουργία.

Τέλος, στη θέση του αριστερού κυνηγού, Ζίνκερναγκελ και Καμαρά διεκδικούν επί ίσοις όροις μια θέση.

Δεξιά, ο Μασούρας είναι αμετακίνητος, όπως και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα με τη Μακάμπι Χάιφα – Οι θέσεις που παίζονται στο μυαλό του Μαρτίνς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.