ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Bundesliga – Βαθμολογία, αποτελέσματα: «Τσάκισε» την Λεβερκούζεν η Ντόρτμουντ – Με το δεξί η Μπορούσια

Νίκη για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στην πρεμιέρα της Bundesliga. Πήρε το ντέρμπι Βερολίνου η Ούνιον. Νίκες Μάιντς, Φράιμπουργκ, Γκλάντμπαχ.
Bundesliga – Βαθμολογία, αποτελέσματα: «Τσάκισε» την Λεβερκούζεν η Ντόρτμουντ – Με το δεξί η Μπορούσια

Με έξι ματς συνεχίστηκε σήμερα η πρώτη αγωνιστική της Bundesliga με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ να αναδεικνύεται νικήτρια στο ματς με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Μετά την εύκολη επικράτηση της Μπάγερν Μονάχου επί της Άιντραχτ χτες, η Ντόρτμουντ ξεκίνησε και αυτή με το δεξί την σεζόν στη Γερμανία νικώντας τη Λεβερκούζεν με 1-0.

Στη νέα εποχή χωρίς τον Χάαλαντ, οι Γερμανοί βρήκαν τη λύση σε έναν παλιό γνώριμο, πιστό στρατιώτη των κιτρινόμαυρων Μάρκο Ρόις!

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημείωσε ο Ρόις στο 9′ με προβολή πάνω στη γραμμή με τη Μπάγερ να προσπαθεί σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα να απαντήσει χωρίς αποτέλεσμα ενώ στο τέλος του ματς δέχτηκε και κόκκινη κάρτα με την απευθείας αποβολή του Χραντέσκι.

Bundesliga: Το πρώτο ντέρμπι Βερολίνου στην Ούνιον – Τεσσάρα η Φράιμπουργκ

Στο μεταξύ στο πρώτο ντέρμπι Βερολίνου ανάμεσα στην Ούνιον Βερολίνου και την Χέρτα Βερολίνου νικήτρια αναδείχθηκε η Ούνιον με 3-1. Η Ούνιον κατάφερε να πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων μέχρι το 54′ με τη Χέρτα να καταφέρνει μόνο να πετύχει το γκολ της τιμής στο 85′.

Στο γήπεδο της Άουγκσμπουργκ από την άλλη η κατάσταση ήταν εφιαλτική για τους γηπεδούχους οι οποίοι δέχτηκαν 4 γκολ μέσα σε ένα ημίχρονο από τη Φράιμπουργκ.

Γκρέγκοριτς και Γκρίφο σκόραραν μέσα σε δύο λεπτά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με την κατρακύλα να συνεχίζεται για την Άουγκσμπουργκ η οποία δέχτηκε άλλα δυο γκολ, ένα στο 61′ και ένα στο 78′ για το τελικό 0-4.

Νίκες για Μάιντς, Γκλάνμπαχ – Από ένα βαθμό Βέρντερ και Βόλσφσμπουργκ

Η Μάιντς με ήρωα τον Καρίμ Ονισίβο έφυγε με τους τρείς βαθμούς από το γήπεδο της Μπόχουμ με σκορ 1-2. Ο Αυστριακός επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ για τους φιλοξενούμενους.

Με το δεξί ξεκίνησε και η Γκλάντμπαχ τις υποχρεώσεις της στη νέα σεζόν νικώντας τη Χόφενχαϊμ με 3-1. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή στο ματς καθώς η Χόφενχαϊμ έπαιζε με 10 παίκτες από το 19′. Έτσι, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 25′ με 3 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την ανατροπή.

Τέλος, ισόπαλες αναδείχθηκαν η Βόλφσμπουργκ με τη Βέρντερ Βρέμης με 2-2. Σε έναν αγώνα γεμάτο συγκινήσεις οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 11′ για να πάρουν το προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά (21′, 23′). Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε η Βόλφσμπουργκ στο 84′.

H βαθμολογία στη Bundesliga:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Bundesliga – Βαθμολογία, αποτελέσματα: «Τσάκισε» την Λεβερκούζεν η Ντόρτμουντ – Με το δεξί η Μπορούσια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.