ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ελληνοτουρκικά: «Σφραγίζει» τα σύνορα με την Τουρκία η Ελλάδα – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ

Όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη προσπάθεια εισβολής, παράνομων μεταναστών στον Έβρο με τη συνδρομή της Τουρκίας.
Ελληνοτουρκικά: «Σφραγίζει» τα σύνορα με την Τουρκία η Ελλάδα – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ

Ελληνοτουρκικά: Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23/8) η έκτακτη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την ενίσχυση των συνόρων στον Έβρο και την  αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, η κυβέρνηση αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να «σφραγίσει» σταδιακά το σύνολο των ελληνοτουρκικών συνόρων κατά μήκος του Έβρου.

Διαβάσατε νωρίτερα σήμερα στο Sportime ότι ο συναγερμός στον στον Έβρο παρέμενε λόγω των απίστευτων τουρκικών προκλήσεων, με νέες εναέριες παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Το πρωί ο φανατικός Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ είχε το θράσος να απειλήσει την Ελλάδα λέγοντας «Μην κάνετε το λάθος με το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» παρά το γεγονός ότι η χώρα του θέλει να «βάλει χέρι» στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ.

Έτσι το απόγευμα της Τρίτης η Κυβέρνηση και ΚΥΣΈΑ προέβησαν σε έκτακτη σύσκεψη, φοβούμενη νέα απόπειρα εισβολής μεταναστών από τον Έβρο, με την… αμέριστη συμπαράσταση της Τουρκίας φυσικά.

Προς το παρόν ο Ερντογάν και οι επιτελείς του επιδίδονται σε έναν υβριδικό πόλεμο δημιουργώντας «τεχνητά θερμά επεισόδια» και βοηθώντας καθημερινά, λίγους λίγους μετανάστες, ώστε να περάσουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Ελληνοτουρκικά: Επέκταση του φράχτη και άλλα μέτρα

Έτσι στην σχετική σύσκεψη Κυριάκος Μητσοτάκης και ΚΥΣΕΑ αποφάσισαν την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, καθώς η πίεση απο πλευράς Τουρκίας αυξάνεται συνεχώς. Έτσι θα δοθεί προτεραιότητα στα πιο κρίσιμα περάσματα του φράχτη και μάλιστα θα υπάρξει σχετικός διαγωνισμός για τις εργασίες αυτές.

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να βρει κονδύλια από την Ευρώπη για το έργο όμως ακόμη κι αν αυτά δεν βρεθούν η Κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά στο πλάνο της. Παράλληλα θα αυξηθούν και τα μέσα επιτήρησης, στην περιοχή, με οχήματα του στρατού, περιπολίες των Ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, κάμερες και καλύτερο φωτισμό.

Στόχος είναι σταδιακά να «σφραγιστούν» το σύνολο των ελληνοτουρκικών συνόρων. Τα σχετικά έργα θα δημοπρατηθούν εντός του 2022 και θα ξεκινήσουν εντός του 2023.

Μερικά από τα μέτρα που εξετάστηκαν στη σύσκεψη, εξετάστηκε η επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά 80χλμ., νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων, αλλά και η συνέχιση της επιτήρησης από την ΕΛ.ΑΣ. και τον ελληνικό στρατό, με περιπολίες, drones και θερμικές κάμερες.

Άλλωστε το Sportime σας ενημέρωσε από χθες (22/8) για το νέο σχέδιο της Ελλάδας για την αποφυγή εισβολής μεταναστών από τον Έβρο

Δείτε παρακάτω τα σχετικά ρεπορτάζ







Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: «Σφραγίζει» τα σύνορα με την Τουρκία η Ελλάδα – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.