ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Οι «αιώνιοι» έπρεπε να ασχοληθούν πιο πολύ με τον Αντετοκούνμπο

Οι θεωρίες περί υψηλών απαιτήσεων που πηγάζουν από το «βαρύ όνομα» και η πραγματικότητα που προφανώς τις απορρίπτει
Οι «αιώνιοι» έπρεπε να ασχοληθούν πιο πολύ με τον Αντετοκούνμπο

Σε πρώτη φάση πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε στο ότι ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει κερδίσει μια θέση στη 12άδα της Εθνικής ομάδας.

Και το λέω αυτό διότι ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν παίζει στην Εθνική ομάδα επειδή διαθέτει το όνομα (και όχι τη χάρη) και είναι αδερφός του Γιάννη. Το γήπεδο είναι ο καθρέπτης για κάθε παίκτη και δε μπορείς να κοροϊδέψεις κανέναν, όπως κι αν λέγεσαι, ακόμα κι αν είσαι συγγενής του κορυφαίου μπασκετμπολίστα στον κόσμο.

Δεν υπάρχει αγώνας στον οποίο ο Κώστας να μην παρουσίασε σημάδια προόδου. Το αντίθετο. Σε κάθε μια από τις φιλικές αναμετρήσεις της Εθνικής ομάδας, είδαμε ένα παιδί που βέβαια έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, να αντιλαμβάνεται καλύτερα το παιχνίδι.

Ένα παιδί που θέλει να γίνει καλύτερος παίκτης και παλεύει γι αυτό. Η συμπεριφορά και η νοοτροπία του στους αγώνες που είδαμε, το απέδειξε μια χαρά.

Τα σενάρια που αναπτύχθηκαν περί του ενδιαφέροντος που έδειξαν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός σηκώνουν πολλή συζήτηση. Κατά την ταπεινή μου άποψη όχι για το αν θα έπρεπε να τον διεκδικήσουν ακόμα πιο ζεστά, αλλά για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το θέμα.

Να ξεκαθαρίσω ότι ο Κώστας Αντετοκούνμπο (πάντα κατά τη γνώμη μου) θα έπρεπε από τη νέα σεζόν να αγωνίζεται σε μια από τις δύο μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Το «γιατί» το ανέλυσα παραπάνω: Διότι πολύ απλά είναι μια επένδυση για το μέλλον. Πρόκειται για έναν παίκτη με τεράστια περιθώρια βελτίωσης που όπως φαίνεται έχει βάλει στόχο να επιστρέψει στο NBA (έχει δώσει 22 αγώνες συνολικά) αλλά σε άλλο ρόλο.

Είναι φιλόδοξος, διαθέτει ταλέντο και κυρίως μαθαίνει. Τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον Παναθηναϊκό θα χωρούσε και φυσικά θα μπορούσε να πάρει χρόνο. Αρκεί αμφότεροι να τον έβλεπαν ως επένδυση, ως προοπτική.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να τολμήσουν προς αυτή την κατεύθυνση διότι πλέον τα χρήματα δεν «τρέχουν» όπως παλαιότερα κι αν το δούμε κυνικά και εμπορικά, με NBA-out θα είχαν πολλές πιθανότητες, κάποια στιγμή να πάρουν πίσω τα χρήματά τους ή ακόμα περισσότερα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι «αιώνιοι» έπρεπε να ασχοληθούν πιο πολύ με τον Αντετοκούνμπο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College