ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

Άρης: Δεν βελτιώνεται, δεν παίρνει χαφ και το πληρώνει – Να το φτιάξει τώρα που είναι νωρίς

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει πως ο Άρης οφείλει άμεσα και να βελτιωθεί και να καλύψει μεταγραφικά το κενό στη μεσοαμυντική του γραμμή. Τώρα που είναι νωρίς.
Άρης: Δεν βελτιώνεται, δεν παίρνει χαφ και το πληρώνει – Να το φτιάξει τώρα που είναι νωρίς

Όσα έδειξε ο Άρης στο Αγρίνιο δεν μπορώ να πω ότι με σόκαραν ακριβώς. Σίγουρα το εύρος του σκορ και η σωρεία ευκαιριών που έχασε ο Παναιτωλικός για ακόμη μεγαλύτερο σκορ ήταν οδυνηρά να τα βλέπεις, αλλά όχι και μη αναμενόμενα.

Και στα πέντε προηγούμενα επίσημα ματς η ομάδα του Χερμάν Μπούργος έδειξε τις ίδιες παθογένειες. Σοβαρά αμυντικά προβλήματα, έλλειψη χημείας, παίκτες που σε κακή κατάσταση ατομικά, που κάνουν παιδαριώδη λάθη.  Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν υπάρχει βελτίωση.

Από το πρώτο παιχνίδι με την αδύναμη Γκόμελ το πράγμα «φώναζε», όμως μέχρι και σήμερα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Αν κάποιος δεν γνώριζε τις ομάδες θα νόμιζε απόψε ότι ο Παναιτωλικός είναι η ομάδα που έπαιζε Ευρώπη και όχι ο Άρης. Και σε αυτό φταίει ο Αργεντινός τεχνικός.

Είναι κομμάτι ειρωνικό, αλλά πέρσι θέλαμε ο εκάστοτε αντίπαλος του Άρη να παίζει ανοιχτά, καθώς με βάση την εξαιρετική άμυνα, η ομάδα έφτανε στις νίκες έστω και με 1-0. Φέτος, ως τώρα, ευχόμαστε το ακριβώς αντίθετο! Δηλαδή οι αντίπαλοι να παίζουν σαν… Λαμίες (φουλ άμυνα) ώστε να μην κινδυνεύουμε από την αμυντική ανισορροπία στο κέντρο. Φοβερό πράγμα!

Οι επελάσεις που έκανε ο Παναιτωλικός με αιχμή τον Καρέλη, μου θύμισαν το περσινό παιχνίδι της Παρί με τη Ρεάλ και τον Μπενζεμά που είχε κάνει την ομάδα του Μέσι άνω κάτω.

Από εκεί και πέρα η σημερινή εμφάνιση δεν ήταν σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης τόσο κακή που να δικαιολογεί αυτό το σκορ. Ο Άρης είχε ισοφαρίσει νωρίς και στο δεύτερο ημίχρονο δεν κινδύνευε σχεδόν καθόλου. Οι πρώτες αλλαγές όμως που έγιναν τον «ανακάτεψαν» (ο Ιτούρμπε έπρεπε να βγει νωρίτερα) και δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μόλις  έγιναν οι δύο διακοπές ήρθαν στο «καπάκι» τα δύο γκολ και οι απανωτές φάσεις για την ομάδα του Αναστασίου.

Το δεύτερο πρόβλημα που «φωνάζει» εξ αρχής είναι η απουσία ενός «κόφτη» που θα συμμαζεύει την ανεξήγητα κατάσταση στη μεσαία γραμμή. Ο κάθε αντίπαλος κερδίζει εύκολα το κέντρο και «κόβει» τον Άρη στα δύο, δημιουργώντας του ανισορροπία και πρόβλημα ψυχολογίας.

Βρισκόμαστε ακόμη νωρίς στη σεζόν, δεν χρειάζεται να φέρνουμε την καταστροφή, ούτε να μιλάμε για θέμα προπονητή τόσο άμεσα. Η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί αρκεί να αποκτηθεί άμεσα καλό «εξάρι» και να δούμε τη βελτίωση που χρειάζεται. Είναι κρίμα τον τόσο κόπο που έκανε η ΠΑΕ να μην τον βλέπουμε και στο χόρτο.

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ προσφέρεται για μια εμφάνιση/νίκη που θα αλλάξει το κλίμα γρήγορα.

ΥΓ: Μέχρι στιγμής  με εξαίρεση τον Γκρέι και λίγο τον Μανού Γκαρσία (καλύτερα να παίζει πίσω από τον φορ και όχι στο κέντρο όπως σήμερα) δεν έχουν βοηθήσει όσο περιμέναμε. Δεν λέω ότι όλοι δεν είναι καλοί παίκτες, αλλά τουλάχιστον ως τώρα οι περισσότεροι δεν έχουν «φανεί».

ΥΓ1: Με όλα τα παραπάνω δεν μπορείς και να φωνάξεις και για καθαρό πέναλτι που έγινε πάνω στον Ιτούρμπε, από το οποίο θα μπορούσε να γίνει το 1-2 για τον Άρη. Ο διαιτητής Παπάπέτρου και ο Γκάμαρης, φαντάζομαι κάνουν περήφανο τον Μπαλτάκου που ονειρεύεται μια ελληνική διαιτησία επιπέδου… Champions League.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρης: Δεν βελτιώνεται, δεν παίρνει χαφ και το πληρώνει – Να το φτιάξει τώρα που είναι νωρίς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.