ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα – Τσεχία 94-88 (ΤΕΛΙΚΟ)

Παρακολουθήστε την αναμέτρηση Ελλάδα - Τσεχία για τη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ 2022
Ελλάδα – Τσεχία 94-88 (ΤΕΛΙΚΟ)

Ελλάδα – Τσεχία: Παρακολουθήστε την αναμέτρηση της Mercedes-Benz Arena για τη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ 2022 (21:45, ΕΡΤ1).

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ικανοποιημένος με το γεγονός ότι η ομάδα του κατέλαβε την 1η θέση του 3ου ομίλου, όμως, γνωρίζει πολύ καλά πως αυτό δεν λέει τίποτα.

Το 5×5 στο Μιλάνο αποτελεί το πιο σημαντικό εφόδιο στο ταξίδι για το Βερολίνο και τώρα αναζητείται το απόλυτο στα νοκ-άουτ.

Η εθνική Τσεχίας κατέλαβε την 4η θέση του 4ου ομίλου και θεωρείται αουτσάιντερ του αποψινού αγώνα, ωστόσο αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί στο παρκέ.

Να σημειωθεί ότι το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ηττηθεί μόλις μία φορά σε EuroBasket από τον εν λόγω αντίπαλο – συγκεκριμένα το 1999 στην Ντιζόν, με σκορ 83-72.

Ο νικητής του αποψινού αγώνα θα τεθεί αντιμέτωπος με την οικοδέσποινα της τελικής φάσης Γερμανία.

Δυο λόγια για το Ελλάδα – Τσεχία

Μόνο δύο φορές η Εθνική ομάδα έχει φτάσει σε μεγαλύτερο σερί τον 21ο αιώνα (επτά νίκες ανάμεσα στα EuroBasket 2005-2007 και έξι νίκες το 2015).

Η Ελλάδα είχε νικήσει με διαφορά 13 πόντων τις δύο προηγούμενες φορές που έφτασε στη φάση των «16».

Η Τσεχία επιστρέφει στον συγκεκριμένο γύρο για πρώτη φορά από το 2015, αφού είχε αποκλειστεί το 2017.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκλεισε την πρώτη φάση της διοργάνωσης με μέσο όρο 29.5 πόντους, τους περισσότερους από οποιονδήποτε παίκτη.

Ο τελευταίος που το είχε πετύχει στην ίδια φάση ήταν επίσης Έλληνας, ο μυθικός Γκάλης εν έτει 1991, με 30 πόντους μέσο όρο.

Ο Τόμας Σατοράνσκι, από την πλευρά του, είχε τέσσερα double double σε πόντους και ασίστ, τα περισσότερα από οποιονδήποτε παίκτη από το EuroBasket 1995.

Τέλος, η Ελλάδα είναι πρώτη σε κλεψίματα στο τουρνουά, ενώ η Τσεχία πρώτη σε ασίστ με 23.8 ανά αγώνα.

Δείτε τον αγώνα ΕΔΩ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελλάδα – Τσεχία 94-88 (ΤΕΛΙΚΟ)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.