ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Για να τελειώνει το «αστείο» με το μέσα – έξω στο δεύτερο πέναλτι! (vid)

To δεύτερο πέναλτι στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, οι αστείες φωτογραφίες και ο κανονισμός που είναι ξεκάθαρος.
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Για να τελειώνει το «αστείο» με το μέσα – έξω στο δεύτερο πέναλτι! (vid)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Και τα δύο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού αμφισβητήθηκαν. Το δεύτερο αν είναι κάτι είναι μόνο πέναλτι και τίποτα άλλο!

Το «μεσάνυχτα» για ορισμένους όσον αφορά την γνώση των κανόνων παιχνιδιού είναι πολύ… φωτεινό!

Μπόλικη κουβέντα και αναλύσεις για τα δύο πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν ήταν, αν δεν ήταν, αν ήταν πρώτα επιθετικό φάουλ, αν ήταν μέσα ή έξω.

Το Sportime εξ αρχής ανέλυσε τις φάσεις και έγραψε οτι και τα δύο που έδωσε ο Καμπάκοφ είναι πέναλτι. Το πρώτο ξεκάθαρο, το δεύτερο δίνεται εύκολα. Και αν δίνεται κάτι στη συγκεκριμένη φάση είναι μόνο πέναλτι, αφού η παράβαση είναι εντός της περιοχής!

Φωτογραφίες frame by frame, στοπ-καρέ για το αν το μαρκάρισμα είναι μέσα ή έξω, είναι τουλάχιστον αστεία και μακριά από την προσπάθεια ερμηνίας του κανονισμού.

Αν το κέρδισε ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ ή τα… άσπρα χώματα ουδόλως (μας) ενδιαφέρει.

Καταρχήν, πουθενά στον κόσμο, ούτε στο πρωτάθλημα στην Παπούα Νέα Γουινέα δεν αναλύονται φάσεις από φωτογραφίες. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις ναι, αλλά όχι για διαιτητικές αποφάσεις.

Δεν αναφερόμαστε σε προηγμένα πρωταθλήματα και στην UEFA. Εκεί, αν μαθαίνουν (που μαθαίνουν) τι γίνεται στην Ελλάδα, απλά γελάνε μαζί μας (μέχρι να σταματήσουν να ασχολούνται κιόλας) αφού δεν υπάρχει σωτηρία.

Πάμε παρακάτω τώρα. Η φάση αναλύεται μόνο από το βίντεο. Και ο κανονισμός αναφέρει τα εξής:

Η μπάλα στήνεται στο σημείο που το αντικανονικό μαρκάρισμα προκαλεί την παράβαση! Αν ξεκινάει εκτός περιοχής (και συνεχίζεται και εντός) δεν έχει καμία σημασία. Στη φάση του δεύτερου πέναλτι, ο Γκαρσία βάζει το χέρι του στην πλάτη του Γκάνεα εκτός περιοχής, αλλά όταν αποφασίζει να τον σπρώξει με τον βραχίονα και να τον ανατρέψει είναι εντός!

Γι αυτό που θα το συζητούσαμε αν η ΆΕΚ έχει δίκιο, είναι αν το σπρώξιμο είναι τέτοιας έντασης που προκαλεί την πτώση του επιτειθέμενου και όχι αν είναι μέσα ή έξω.

Είναι δεδομένο οτι αν υπάρχει παράβαση είναι μόνο πέναλτι και τίποτε άλλο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Για να τελειώνει το «αστείο» με το μέσα – έξω στο δεύτερο πέναλτι! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!