ΚΟΣΜΟΣ

Ιμαλάια: Νεκροί και αγνοούμενοι από χιονοστιβάδα

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις έρευνες, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί σημαντικά στα Ιμαλάια
Ιμαλάια: Νεκροί και αγνοούμενοι από χιονοστιβάδα

Ιμαλάια: Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες αγνοούνται μετά από χιονοστιβάδα που έπληξε ομάδα ορειβατών στην Ινδία.

Οι 34 εκπαιδευόμενοι και οι 7 εκπαιδευτές έκαναν εξάσκηση στην πλοήγηση, όταν χτυπήθηκαν κατά την κάθοδό τους από μια κορυφή στη βόρεια πολιτεία Ουταρανχάλ, όπως αναφέρει το BBC.

Οκτώ πιστεύεται ότι έχουν διασωθεί και οι υπόλοιποι είναι παγιδευμένοι σε μια βαθιά ρωγμή, λένε οι διασώστες.

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις έρευνες, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί σημαντικά.

Η ομάδα περιελάμβανε εκπαιδευόμενους από το κοντινό Ινστιτούτο Ορειβασίας Νεχρού κι επέστρεφε από το όρος Ντραουπάντι Ντάντα 2 (5.670 μέτρα, 18.602 πόδια), όταν τη χτύπησε η χιονοστιβάδα.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν γύρω στις 09:30 τοπική ώρα την Τετάρτη (04:00 GMT), όπως δήλωσαν οι συνεργάτες διάσωσης.

«Έχουμε επιβεβαίωση τεσσάρων θανάτων από τους 33 εγκλωβισμένους. Περίπου οκτώ εξ αυτών έχουν ήδη διασωθεί και οι υπόλοιποι είναι παγιδευμένοι σε μια βαθιά ρωγμή. Οι προσπάθειες διάσωσης θα συνεχιστούν όσο το επιτρέπει ο καιρός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρίντιμ Αγκαρβάλ από την Κρατική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ασόκ Κουμάρ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters: «Η ινδική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί εναέρια προσέγγιση του βουνού όπου συνέβη αυτό. Δεν είναι εύκολο να φτάσει κανείς στο σημείο».

Ο Ράτζνατ Σινγκ, υπουργός Άμυνας της χώρας, έγραψε στο Twitter: «Βαθιά αγωνία για την απώλεια ζωών λόγω κατολίσθησης που έπληξε την ορειβατική αποστολή, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ορειβασίας Νεχρού στο Ουταρκάσι».

Η τραγική αυτή είδηση έρχεται μια εβδομάδα αφότου βρέθηκε το σώμα της διάσημης Αμερικανίδας ορειβάτισσας του σκι Χίλαρι Νίλσον στα Ιμαλάια του Νεπάλ.

Ρεπορτάζ για την τραγωδία στα Ιμαλάια

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιμαλάια: Νεκροί και αγνοούμενοι από χιονοστιβάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.