ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνος Πλεύρης: Κατακεραύνωσε τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του, ενώ ο ίδιος πέταξε στο δρόμο οικογένειες με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε «αποκτήνωση» την συμπεριφορά του πατέρα του, ενώ ο ίδιος έχει εξαθλιώσει χιλιάδες πολίτες με τις αυταρχικές πολιτικές του.
Θάνος Πλεύρης: Κατακεραύνωσε τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του, ενώ ο ίδιος πέταξε στο δρόμο οικογένειες με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται πως αντιλαμβάνεται την προσβολή του πολιτεύματος και της προσωπικότητας πολιτών, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που αποδοκίμασε τον ναζιστικό χαιρετισμό που έκανε ο πατέρας του μέσα στη δικαστική αίθουσα, κατά την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Ο υπουργός χαρακτήρισε ως «αποκτήνωση» την προκλητική ενέργεια του Κωνσταντίνου Πλεύρη προς την Μάγδα Φύσσα, ενώ οι απολυταρχικές πολιτικές του ίδιου στον χώρο της Υγείας, έχουν οδηγήσει στην βιοποριστική «αποκτήνωση» και την εξαθλίωση χιλιάδες υγειονομικούς.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η Δημοκρατία επιτρέπει στον καθένα να έχει. Εδώ έχουν γίνει δύο τρομακτικά ατοπήματα για τα οποία εγώ ανατρίχιασα. Το πρώτο είναι ότι ο χαιρετισμός γίνεται μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου. Και το δεύτερο, με συγχωρείτε, αυτό χωρίς να έχω καμία ευθύνη, με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα, είναι ότι ο χαιρετισμός γίνεται μπροστά σε μία μητέρα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν Ναζί, στη Μάγδα τη Φύσσα, σε μια γυναίκα που δολοφόνησαν το παιδί της», είπε, μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης και κατέληξε: «Αυτό, με συγχωρείτε, είναι αποκτήνωση».

O υπουργός Υγείας διαθέτει την ευαισθησία να διακρίνει «αποκτήνωση» στην – όντως – άθλια ενέργεια του πατέρα του, και δεν διαθέτει το πολιτικό (ή έστω το ανθρώπινο) αισθητήριο ώστε να αντιληφθεί πως το να υποβάλλει – χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα – για 13 μήνες, χιλιάδες οικογένειες στο μαρτύριο της ανεργίας, της πείνας και της αβεβαιότητας είναι η πεμπτουσία της ιδεολογίας που πρεσβεύει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης και οι «χαιρετισμοί» του.

Το να ασκείς με ζήλο μια πολιτική που χώρισε την κοινωνία σε «ψεκασμένους» και «αψέκαστους», προνομιούχους δικαιωμάτων και μη προνομιούχους, σε τι ιδεολογία ανήκει; Το να ξεχωρίζεις τα μαγαζιά σε «καθαρά» και «ακάθαρτα», υποχρεώνοντας να μπει κυβερνητικό σήμα «καθαρότητας» στις βιτρίνες, σε ποια ιδεολογία παραπέμπει;

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που μια 36χρονη οδοντίατρος σε αναστολή, έβαλε τέλος στη ζωή της, επειδή η κυβέρνηση με το «έτσι θέλω» της στέρησε το δικαίωμα να λειτουργεί το ιατρείο της αν δεν εμβολιαστεί.

Ποιο ήταν το σχόλιο του Θάνου Πλεύρη πάνω σε αυτό το θέμα που συγκλόνισε το πανελλήνιο; Πως η αυτόχειρας δεν… ανήκε στο ΕΣΥ, πως η υποχρεωτικότητα κρίθηκε «συνταγματική» και πως είχε επιλογή να εμβολιαστεί! Ενώ πρόσθεσε πως δεν μπορεί να μπει στη λογική πως οποιοσδήποτε άνθρωπος «κάνει κάτι» (δηλαδή αυτοκτονεί), θα συνδεθεί αυτό το «κάτι» με τις υποχρεωτικότητες. Μιλάμε για το απόγειο της… ευαισθησίας!

Δηλαδή κατά τον κ. Πλεύρη οι υγειονομικοί ή πρέπει να υποκύψουν οικειοθελώς στον εκβιασμό και να δεχθούν την παραβίαση της αυτοδιάθεσης του σώματος τους ή αν η απόγνωση που τους δημιουργούν τα κυβερνητικά μέτρα τους οδηγήσουν έως την αυτοκτονία, το υπουργείο «ουδεμία ευθύνη αναγνωρίζει».

Που αλλού εντοπίζουμε «αποκτήνωση» στα έργα και τις ημέρες του Θάνου Πλεύρη;

Αποκτήνωση των πολιτών είναι το να λείπουν 440 αναισθησιολόγοι από το ΕΣΥ και στο Παίδων «Αγία Σοφία» να υπάρχει λίστα αναμονής με 3.000 παιδάκια που περιμένουν χειρουργείο και κάθε μέρα το ανάλγητο κράτος παίζει την ζωή τους κορώνα – γράμματα.

Αποκτήνωση των πολιτών είναι το να μετατρέπονται οι δημόσιες δομές Υγείας σε προθάλαμους θανάτου, με το 97,7% των διασωληνωμένων που δεν κατάφεραν να μπουν σε ΜΕΘ, να καταλήγουν νεκροί.

Αποκτήνωση των πολιτών είναι η απόφαση του υπουργείου Υγείας να μεταχειρίζεται τους μη ασφαλισμένους σαν πολίτες «β’κατηγορίας» και πλέον να τους υποχρεώνει να απευθύνονται μόνο σε δημόσιες δομές υγείας για τις ανάγκες συνταγογράφησης.

Η λίστα «αποκτήνωσης» θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολλά θέματα, άλλα το κεντρικό νόημα είναι πως ο Θάνος Πλεύρης προκειμένου να κρατήσει την υπουργική καρέκλα του, διαθέτει επιλεκτικές «ευαισθησίες», ενώ κάνει πως δεν βλέπει το οικοδόμημα ολοκληρωτισμού και εξαθλίωσης που έχει «χτίσει» ο ίδιος στο υπουργείο του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θάνος Πλεύρης: Κατακεραύνωσε τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του, ενώ ο ίδιος πέταξε στο δρόμο οικογένειες με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.