ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέρμανση: Το μυστικό για να γλιτώσεις 20% κατανάλωση στο σπίτι

Σκέφτεστε πώς να κάνετε οικονομία στη θέρμανση του σπιτιού σας; Οι κουρτίνες αποτελούν σίγουρα μια εύκολη λύση!
Θέρμανση: Το μυστικό για να γλιτώσεις 20% κατανάλωση στο σπίτι

Την ώρα που οι Έλληνες πληρώνουν την πιο ακριβή βενζίνη, την ώρα που έρχονται νέες αυξήσεις στα βασικά προϊόντα των σούπερ μάρκετ, η θέρμανση συγκαταλέγεται σε έναν ακόμη μεγάλο… πονοκέφαλο για το φετινό χειμώνα.

Στις εποχές που ζούμε λοιπόν, η εξοικονόμηση πόρων, τόσο για το περιβάλλον όσο και για την «τσέπη» του καταναλωτή θεωρείται πλέον επιβεβλημένη.

Πέρα από την υποβολή αιτήσεων στο myΘέρμανση, αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν διάφορους τρόπους για οικονομία στη θέρμανση, με ορισμένες συμβουλές να είναι πολύ απλές στην εφαρμογή τους και ταυτόχρονα άκρως αποτελεσματικές.

Έχετε σκεφτεί λοιπόν τι ρόλο μπορούν να παίξουν οι κουρτίνες στα μυστικά για να κάνετε οικονομία στο σπίτι σας; Ουσιαστικά, ένα απλός τρόπος για να λύσουμε το πρόβλημα της απώλειας θέρμανσης μέσω των παραθύρων είναι χρησιμοποιώντας χοντρές κουρτίνες καλής ποιότητας.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς κλείνοντας τις κουρτίνες μας μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 15%.

Από ‘κει κα πέρα, το συγκεκριμένο ποσοστό μεγαλώνει ακόμα περισσότερο φτάνοντας το 20% σε περίπτωση που επιλέξετε υφασμάτινα ρολά σκίασης, τα οποία εάν έχουν «αεροστεγή» εφαρμογή.

Παράλληλα, μια χρήσιμη συμβουλή είναι να τα κατεβάζετε και να κλείνετε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το κλείσιμο των κουρτινών θα αυξήσει τη θερμομόνωση του δωματίου. Ιδιαίτερα τις νύχτες με δυνατούς ανέμους καθώς τα ρεύματα που δημιουργούνται από τον άνεμο δεν διαταράσσουν τη θερμοκρασία του δωματίου.

Όλα αυτά φυσικά τη στιγμή που το πετρέλαιο θέρμανσης είναι πιο ακριβό κατά 20% από το φυσικό αέριο για τον Οκτώβριο.

«Σαφάρι» για την φθηνότερη θέρμανση

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θέρμανση: Το μυστικό για να γλιτώσεις 20% κατανάλωση στο σπίτι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.