STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΠΑΟΚ – Άρης 88-66: Ο δικέφαλος «δάγκωνε», οι κίτρινοι «εξαφανίστηκαν», όπως πέρσι! (vids)

Οπως και πέρσι έτσι και φέτος ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο ντέρμπι της Πυλαίας, απέναντι σε έναν ανέτοιμο πνευματικά Άρη.
ΠΑΟΚ – Άρης 88-66: Ο δικέφαλος «δάγκωνε», οι κίτρινοι «εξαφανίστηκαν», όπως πέρσι! (vids)

ΠΑΟΚ – Άρης 88-66: Deja vu με το περσινό ματς ήταν και φέτος το ντέρμπι των «αιωνίων» στην Πυλαία. Ένας ΠΑΟΚ απόλυτα διαβασμένος και κυριαρχικός σχεδόν και στα 40 λεπτά και ένας Άρης, χωρίς πάθος και ξεκάθαρα ανέτοιμος.

Πρώτη νίκη για τον ΠΑΟΚ στη 2η αγωνιστική της Basket League (είχε ηττηθεί στο Περιστέρι), πρώτη ήττα για τον Άρη μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού.






Η ομάδα του Λυκογιάννη είχε φοβερά ποσοστά σε δίποντα (20/33) και τρίποιντα (10/24), πήρε 51(!) πόντους από τον πάγκο (16 ο Χαντς, 12 ο Πόλι), 21 από τα 18 λάθη των αντιπάλων του, ενώ μοίρασε 23 ασίστ (5 ο Φράνκε) και έκανε 10 κλεψίματα!

Από την πλευρά του ο Άρης με 25/58 εντός παιδιάς, μόλις 13 ασίστ και με κάκιστη άμυνα και στα τέσσερα δεκάλεπτα, δεν μπορούσε να ελπίζει σε πολλά.






ΠΑΟΚ – Άρης 88-66: Καλό ξεκίνημα ο Άρης, κυρίαρχος στο β΄ δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ

Στο πρώτο μισό του α’ δεκάλεπτου ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 5-12 και 11-17 (στο 6′). Από εκεί και πέρα όμως το ματς άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ έσφιξε την άμυνά του, είχε πολύ καλύτερη ισορροπία στο επιθετικό κομμάτι και έτσι δεν άργησε να γυρίσει το ματς και να προσπεράσει χτίζοντας διψήφια διαφορά.






Φράνκε και Κέλι τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με διψήφιο αριθμό πόντων (10 και 11 πόντους αντίστοιχα), ενώ σημαντική ήταν η συμβολή και του Μαργαρίτη με 8π.

Την ίδια ώρα ο Άρης ήταν πολύ ευάλωτος αμυντικά, έστελνε συχνά τον αντίπαλό του στις βολές (13/16 ο ΠΑΟΚ στο α’ μέρος μόλις 6 εκτέλεσαν οι φιλοξενούμενοι), ενώ επιθετικά, πλην του Γκουντγκουιν (11π. στα 2 πρώτα δεκάλεπτα), δεν είχαν άλλη σταθερή «πηγή».

Έτσι το επιμέρους 21-21 της πρώτης περιόδου, διαδέχθηκε το 26-14 υπέρ του ΠΑΟΚ στη δεύτερη!  Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων στο 17′  με τρίποντα του Ντάκο Κέλι, (40-28 και λίγο αργότερα στο 47-33 ), για να κλείσει το ημίχρονο στο 47-35.

Μείωσε ο «Θεός του πολέμου», κυρίαρχος και πάλι στη συνέχεια ο δικέφαλος

Παρόμοια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο ημίχρονο. Δηλαδή έναν Άρη να μπαίνει δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και να δείχνει σκληράδα, αλλά όχι για πολύ και εν συνεχεία έναν ΠΑΟΚ που έβγαλε αντίδραση και εν τέλει κυριάρχησε απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη που δεν είχε κλύσεις ώστε να επιστρέψει.






Τολιόπουλος και Χάγκινς έφεραν τον Άρη στο -4 (50-46 στο 25′) «χτυπώντας» από την περιφέρεια, μέχρι εκεί όμως. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν ενέργεια, βρήκαν σκοράρισμα από διάφορους παίκτες (Πόλι, Χαντς, Χρηστίδη) και κάπως έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +15 για τους ασπρόμαυρους (65-50).

Οσοι περίμεναν ο «Αυτοκράτορας» να βγάλει αντίδραση στο τέταρτο δεκάλεπτο περίμεναν μάταια. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, ο Άρης τα είχε παρατήσει και έτσι φτάσαμε σε αυτό το τελικό 88-66, με την μεγαλύτερη διαφορά να σημειώνεται στο 36′ (84-60, +24).




ΠΑΟΚ – Άρης 88-66

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 47-35, 65-50, 88-66

Αναλυτικά το φύλλο αγώνα εδω

 

  • Αλγεινή εντύπωση προξένησε οτι μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ φώναξε σύνθημα που βρίζει νεκρό «φωτογραφίζοντας» τον Άλκη Καμπανό και ον Τόσκο Μποζατζίσκι. Ακόμη χειρότερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι ούτε οι διαιτητές, ούτε οι Αρχές, έκαναν κάτι προκειμένου να σταματήσει αυτό το εμετικό σύνθημα. Να δούμε φυσικά αν τουλάχιστον γραφτεί στο φύλλο αγώνα και τι τιμωρία θα επιφέρει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΟΚ – Άρης 88-66: Ο δικέφαλος «δάγκωνε», οι κίτρινοι «εξαφανίστηκαν», όπως πέρσι! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.