ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρί Σεν Ζερμέν: Η καταγγελία που μπορεί να αλλάξει τους κανόνες στο ποδόσφαιρο

Στο... σκαμνί θα κάτσει η Παρί Σεν Ζερμέν μετά τις καταγγελίες που έγιναν για τη μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι.
Παρί Σεν Ζερμέν: Η καταγγελία που μπορεί να αλλάξει τους κανόνες στο ποδόσφαιρο

Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα, καθώς διεξάγεται η δίκη στις Βρυξέλλες για την καταγγελία σε βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της μεταγραφής του Λιονέλ Μέσι.

Πρόκειται για καταγγελία που έκαναν μία ομάδα μελών της Μπαρτσελόνα και του μεγαλύτερου συλλόγου οπαδών των «Καταλανών» στη Γαλλία για τα όσα έγιναν στη μεταγραφή του Αργεντινού αστέρα.

Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής, δεν μπορούσε να μείνει στη Μπαρτσελόνα, καθώς ο σύλλογος δεν μπορούσε να συμμορφωθεί με το Financial Fair Play. Πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν, στη Ligue 1 εκεί όπου  οι ποδοσφαιρικές δομές είναι τελείως διαφορετικές. Υπάρχει μια «στρέβλωση των αρμοδιοτήτων», όπως λένε στη MARCA.

Έτσι, ζητείται να επιβληθούν κυρώσεις στην ομάδα από τη Γαλλία, να διερευνηθεί ενδελεχέστερα η υπόθεση και να γίνουν κάποιες αλλαγές στους σχετικούς κανόνες του ποδοσφαίρου για να μην επαναληφθεί το ίδιο.

Παράλληλα, ζητούν να διασφαλιστεί πως όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα διέπονται από το ίδιο οικονομικό Fair-Play. Η προσφυγή που διεξάγεται αυτή την Τρίτη προτείνει να αναλάβει αυτή τη δουλειά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, αν δεν ευδοκιμήσει το σχέδιο υπάρχει και Plan B και αυτό έχει πρωταγωνιστή τη La Liga. Θα προσπαθήσουν άπαντες να ακολουθήσουν το μοντέλο της Ισπανικής Λίγκας και να ενεργούν σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν σε αυτό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παρί Σεν Ζερμέν: Η καταγγελία που μπορεί να αλλάξει τους κανόνες στο ποδόσφαιρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.