ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Ολυμπιακός στέλνει από την αρχή ηχηρό μήνυμα

Είναι οι δυο νίκες σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη. Είναι η συνολική παρουσία της ομάδας και οι αρχές που διαθέτει. Είναι όμως και ότι κανείς δε ξέρει από πού θα του έρθει. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Ο Ολυμπιακός στέλνει από την αρχή ηχηρό μήνυμα

Αν θα μπορούσαμε να σταθούμε σε μια αρετή που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός είναι η ευκολία προσαρμογής του σε κάθε αγώνα.

Ο Ολυμπιακός με τον τρόπο που είναι δομημένος θα βρει τον τρόπο και τις λύσεις ώστε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θα του παρουσιαστούν στη διάρκεια της αναμέτρησης. Αντέχει να μπει και στο παιχνίδι της Ρεάλ (ή της Μπαρτσελόνα) και να βγει «ατσαλάκωτος» και νικητής, με αποτέλεσμα να έχει περάσει ήδη από δύο ισχυρές έδρες που του έτυχαν στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Euroleague.

Αντέχει και υπερέχει ακόμα και όταν έχει 28% στα τρίποντα και ο αντίπαλός του, γηπεδούχος και η Ρεάλ Μαδρίτης μάλιστα να έχει κοντά στο 44%. Διότι διαθέτει τη δυνατότητα να βρίσκει τον τρόπο με τον οποίο θα προσπεράσει αυτό το εμπόδιο.

Ο Μπαρτζώκας γνωρίζει κι ελέγχει πολύ καλά το υλικό της ομάδας του. Η κίνησή του, με 2’38’’ για το τέλος, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο -4 και την κατοχή στην πλευρά της Ρεάλ αποδείχθηκε καθοριστική.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει το προνόμιο να έχει πολλές λύσεις να παρουσιάσει

Εγκατέλειψε το σχήμα με Πίτερς- Βεζένκοφ (δε βρήκε εύκολο σουτ) κι απέσυρε τον Αμερικανό για να επαναφέρει τον Γουόκαπ. Δίπλα σε Σλούκα και Λαρεντζάκη, συν τους Βεζένκοφ και Μπόλομποϊ.

Άστοχο τρίποντο της Ρεάλ και τρίποντο από τον Λαρεντζάκη! Πρώτο δεδομένο: Η άγνοια κινδύνου, η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση του Γιαννούλη είναι κάτι που εμπιστεύεται ο Μπαρτζώκας. Στην Βαρκελώνη έκανε τα ίδια.

Και στη συνέχεια έκλεψε τη μπάλα για να δώσει στον Σλούκα ο οποίος με τη σειρά του έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ.

Νέα καλή άμυνα από τον Μπόλομποϊ κι επιθετικό φάουλ του Ταβάρες. Ο Ολυμπιακός κερδίζει χρόνο και στην επίθεσή του ο Μπόλομποϊ έχει 1/2 βολές. Ο Γιουλ ισοφάρισε, ο Σλούκας με ακόμα δύο βολές έβαλε και πάλι μπροστά τον Ολυμπιακό, ο Γιουλ επέμενε αλλά δεν ήταν ο μόνος.

Η σειρά του Σλούκα να δείξει το «κρύο αίμα» στις φλέβες του. Πλησίασε προς το καλάθι έχοντας έλεγχο του χρόνου που απέμενε, «ψάρεψε» με μια προσποίηση τον Ταβάρες που πήδηξε σε άκυρο χρόνο (άρα εξουδετερώθηκε) και τελικά άφησε τη μπάλα στο καλάθι. Στα 3’’ που απέμεναν η Ρεάλ δε βρήκε στόχο.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο τέλος της 3ης περιόδου και με 2’’ να απομένουν στον Ολυμπιακό, ο Σλούκας είχε ευστοχήσει και πάλι δίνοντας προβάδισμα (63-62).

Δούλεψε καλά ο Ολυμπιακός στον αγώνα, δεν άφησε την Ρεάλ να αισθανθεί άνετα και στο τελευταίο δεκάλεπτο «χτύπησε». Πήρε πέντε πόντους από τα 4 λάθη στα οποία υποχρέωσε τους γηπεδούχους (ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μόλις ένα λάθος σε διάστημα που η μπάλα «έκαιγε») ήταν ψύχραιμοι στις βολές (10/12), πέτυχαν 26 πόντους, δεν είχαν πρόβλημα να παίξουν στο ρυθμό της Ρεάλ.

Ο Βεζένκοφ συνεχίζει (23π-12ρ) να γίνεται συνέχεια και καλύτερος έχοντας μέσο όρο φέτος 22 πόντους και 11,3 ριμπάουντ.

Ξέρετε πολλούς στη θέση «4» με αυτά τα νούμερα;

Ο Σλούκας ήταν ο ηγέτης που θέλει ο Ολυμπιακός: 14 πόντοι- 7 ασίστ, 4/4 βολές κι έχει αρχίσει εξαιρετικά στη σεζόν (12 πόντοι- 7,3 ασίστ).

Ο Λαρεντζάκης εκφράζει απόλυτα το «δε ξέρεις από πού θα σου έρθει» με νέα καθοριστικά σουτ και κάνει την καλύτερη σεζόν του με 11,7 πόντους και 60% στα τρίποντα (9/15).

Ο ΜακΚίσικ είχε 5 πόντους με 2/9 σουτ στους προηγούμενους δύο αγώνες και με την Ρεάλ έγραψε 10 πόντους με 4/8 σουτ. Ανέβηκε αισθητά.

Ο Γουόκαπ βλέπει ότι ο Μάρκους Χάουαρντ (τι παίκτης, αλήθεια) έχει 63 πόντους με 15/24 τρίποντα σε δύο σερί αγώνες της Μπασκόνια κι ετοιμάζεται να του περάσει χειροπέδες την Παρασκευή (21/10) στην Βιτόρια.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει «βγάλει» δύο πολύ απαιτητικές υποχρεώσεις με διπλά σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη και στέλνει το μήνυμά του στη διοργάνωση! Από πολύ νωρίς. Και γίνεται η ομάδα που όλοι θέλουν να «κυνηγήσουν»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ολυμπιακός στέλνει από την αρχή ηχηρό μήνυμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College