ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πανηγυρίζει γιατί «άγγιξε» το διάστημα – Στα πόσα χιλιόμετρα έφτασαν οι Τούρκοι

Ο Γενικός Διευθυντής της Roketsan τόνισε ότι η Τουρκία είχε το «καθήκον της ανεξάρτητης πρόσβασης στο διάστημα».
Τουρκία: Πανηγυρίζει γιατί «άγγιξε» το διάστημα – Στα πόσα χιλιόμετρα έφτασαν οι Τούρκοι

Τουρκία: Φτάσαμε στα 136 χλμ. στο διάστημα, υποστήριξε ο Γενικός Διευθυντής της Roketsan, Μουράτ Ικιντσί, με δηλώσεις του στο CNN Türk.

Όπως σημείωσε, στόχος της Τουρκίας είναι η μεταφορά 300 κιλών ωφέλιμου φορτίου για την απόσταση των 136 χλμ.

Ο Μουράτ Ικιντσί, σημείωσε πως ο διαστημικός αγώνας είναι ένας αγώνας όπου η Τουρκία «δεν βρίσκεται στο σημείο που της αξίζει».

Τουρκία: Φτάσαμε στα 136 χλμ. στο διάστημα

Ο Γενικός Διευθυντής της Roketsan τόνισε ότι η Τουρκία είχε το «καθήκον της ανεξάρτητης πρόσβασης στο διάστημα».

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Roketsan έχει εφαρμόσει πολλές τεχνολογίες. Κατασκευάσαμε το πρώτο μας όχημα για να φτάσει στο διάστημα με τη δική μας τεχνολογία», κατέληξε.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή, Αμπντουλάχ Αγκάρ, η Τουρκία δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει αποθηκευτικό χώρο για το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ανατολική Θράκη, αλλά με αγωγούς θα το περνάει μέσω Ελλάδας στην Ε.Ε..

Ο Αμπντουλάχ Αγκάρ υποστήριξε, μιλώντας στο CNN Τurk , ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί από την Ε.Ε. να δεχτεί το σχέδιο της Τουρκίας, αφού όπως τόνισε η Αθήνα θα κάνει ότι της πει η Ε.Ε..

«Ποιος ταΐζει την Ελλάδα; Η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν πουν «ναι» η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και οι άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης» η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πει «όχι», σημείωσε.

Nα αναφερθεί ότι το διάστημα ξεκινά από τα 100 χλμ πάνω από τη Γη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Πανηγυρίζει γιατί «άγγιξε» το διάστημα – Στα πόσα χιλιόμετρα έφτασαν οι Τούρκοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.