ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3: Ξεκούραστο τρίποντο με λάμψη Κωνσταντέλια

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 τον Ιωνικό κάνοντας περίπατο στη Νίκαια. Εξαιρετικός ο Κωνσταντέλιας για τους νικητές και κάκιστος ο Τσιγκρίνσκι για τους γηπεδούχους.
Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3: Ξεκούραστο τρίποντο με λάμψη Κωνσταντέλια

Ιωνικός – ΠΑΟΚ: Πήγε στη Νίκαια, έπαιξε, κέρδισε… Τόσο απλά «καθάρισε» ο «Δικέφαλος του Βορρά» αυτό το ματς. Σε μία έδρα που άλλα χρόνια ζοριζόταν, αυτή τη φορά έκανε επίδειξη δύναμης.

Το εμφατικό 0-3 αποτυπώνει τη διαφορά των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο ματς. Ο ΠΑΟΚ ήξερε τι ήθελε, οι παίκτες του ήταν προσηλωμένοι στο πλάνο και το τρίποντο ήρθε απέναντι σε έναν αντίπαλο που ψαχνόταν.

Για ένα ακόμη ματς ο Κωνσταντέλιας ήταν αυτός που εντυπωσίασε. Ολοένα και καλύτερος γίνεται ο νεαρός, που ήταν μέσα σε όλα τα γκολ. Συνδυαζόταν καλά με τους συμπαίκτες του, πίεζε σωστά και έπαιρνε φάσεις πάνω του. Θετική και η παρουσία των δύο Σοάρες, ενώ σημαντικό ήταν που επέστρεψε στα γκολ καιο Ολιβέιρα.

Αντιθέτως, σε κακή μέρα ήταν παίκτες-κλειδιά των γηπεδούχων. Κάκιστος ο Τσιγκρίνσκι για ένα ακόμη φετινό ματς και από κοντά ο Ρομαό, που θα μπορούσε να έχει αποβληθεί. Όταν ποδοσφαιριστές με τέτοια ποιότητα και παραστάσεις έχουν αυτή την εικόνα, δύσκολα μπορεί να πάρει αποτέλεσμα ο Ιωνικός. Στοίχισαν και οι κακές τελικές επιλογές όσο υπήρχε ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η εικόνα του ματς

Το ματς ξεκίνησε με τον Ιωνικό να δίνει μέτρα στον ΠΑΟΚ και να προσπαθεί να χτυπήσει στις κόντρες. Έβγαλε τρεις καλές, αλλά χωρίς τη σωστή τελική επιλογή. Στη μία απείλησε ο Σάκιτς, στη δεύτερη ο Σεμπά έκανε κακό γύρισμα, στην ο Μάντζης το έχασε.

Κι ενώ με τον τρόπο τους οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί, στο 27′ ο ΠΑΟΚ έκανε το 0-1. Ο Κωνσταντέλιας συνεργάστηκε με τον Ράφα Σοάρες, εκείνος βρήκε τον Φελίπε και έτσι έγινε το 0-1. Ανεξήγητο το γιατί βγήκε τόσο έξω ο Τσιγκρίνσκι διαλύοντας έτσι κάθε αμυντική ισορροπία των Νικαιωτών. Μέχρι να συνέλθουν οι τελευταίοι είχε γίνει και το 0-2. Σκόρερ στο 34′ ο Ολιβέιρα με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής μετά από πάσα-δώρο του Τσιγκρίνσκι. Το κλέψιμο είχε κάνει ο εντυπωσιακός Κωνσταντέλιας.

Ουσιαστικά εκεί τελείωσαν όλα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο και το δεύτερο άρχισε με τον ΠΑΟΚ ανώτερο. Απείλησε στο 52′ με τον Κωνσταντέλια και πέντε λεπτά μετά έγινε το 0-3. Ο Ιωνικός είχε ανοίξει τις γραμμές του προσπαθώντας να ξαναμπεί στο μας και το πλήρωσε. Μία αντεπίθεση βγήκε, ο Κωνσταντέλιας την ξεκίνησε, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έδωσε την μπάλα και ο Αουγκούστο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Η συνέχεια δεν είχε καμία σημασία. Οι προπονητές των δύο ομάδων ξεκίνησαν τις αλλαγές έχοντας στο μυαλό τους τα ματς που ακολουθούν μέσα σε λίγες μέρες. Αρκετοί ξεκουράστηκαν, άλλοι πήραν μία ευκαιρία να δείξουν κάτι και το ματς έληξε χωρίς άλλες μεγάλες συγκινήσεις.

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3

Σκόρερ: 27′ Φιλίπε Σοάρες, 34′ Ολιβέιρα, 57′ Αουγκούστο

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς, Ρομαό (69′ Κάνιας), Φαντιγκά (83′ Μασάς), Ελευθεριάδης (69′ Ιωαννίδης), Λοβέρα (69′ Μεντόσα), Σεμπά (84′ Τσίμπσαχ), Μάντζης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (76′ Ντάντας), Φελίπε Σοάρες (71′ Ελ Καντουρί), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (85′ Κουαλιάτα), Κωνσταντέλιας (71′ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (71′ Τόμας).

 

Οι αθλητικές ειδήσεις σήμερα

Ο Κοτάρσκι δεν πήγε Μουντιάλ αλλά δεν πτοείται

Ολυμπιακός: Τζάμπα το ταξίδι για τον Λάιντνερ – Πότε θα τον δούμε;

Διαιτησία: Γι’ αυτό αποβλήθηκε ο Μπεχαράνο στο Άρης – Λαμία – Τα «μπινελίκια» στον Σιδηρόπουλο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3: Ξεκούραστο τρίποντο με λάμψη Κωνσταντέλια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.