ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το Κατάρ αγόρασε το Μουντιαλ 2022, οπαδούς – ηθοποιούς και προσπάθησε να αγοράσει και το ματς με το Εκουαδόρ

Μουντιαλ 2022: Οι διοργανωτές συγκλονίζονται από ένα ακόμα σκανδαλώδες δημοσίευμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τεράστια αντίδραση στη διοργάνωση
Το Κατάρ αγόρασε το Μουντιαλ 2022, οπαδούς – ηθοποιούς και προσπάθησε να αγοράσει και το ματς με το Εκουαδόρ

Μουντιαλ 2022: Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μουντιάλ – παραγγελία, οπαδοί – ηθοποιοί και δωροδοκίες. Ή αλλιώς, Κατάρ 2022.

Αν ο ιστορικός του μέλλοντος επέλεγε να κατατάξει τις διοργανώσεις FIFA World Cup που έχουν διεξαχθεί, αυτό του Κατάρ, σίγουρα δεν θα βρισκόταν στις πρώτες θέσεις.

Κοινωνικοί, πολιτικοί και οικονομικοί κλυδωνισμοί έχουν ήδη πλήξει την αίγλη του τουρνουά. Συνεχείς κατηγορίες προς τους ανθρώπους της χώρας της Μέσης Ανατολής, οι οποίες πλέον μαζεύονται επικίνδυνα και το χρέος όλων είναι να τις σταθμίσουν και να εξάγουν τα συμπεράσματά τους.

Μιλάμε για μια διοργάνωση που νομοτελειακά θα είχε μεγάλο κοινό, αλλά το γενικότερο αφήγημα ότι θα είναι η πιο πετυχημένη όλων των εποχών έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Οι χιλιάδες θάνατοι από καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η απευθείας ανάθεση της διοργάνωσης στο Κατάρ βάζοντας στην άκρη κάθε αξιοκρατική διαδικασία και η ρητή εντολή στα ομόφυλα άτομα να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους κανόνες της χώρας είχαν προκαλέσει ήδη ρήγμα στη συνείδηση του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Το Παγκόσμιο Κύπελλο πάντως σημαίνει ρεκόρ

Μουντιαλ 2022: Οι κατηγορίες για δωροδοκία

Πλέον, ήρθε και το λίγο – πολύ αναμενόμενο. Κατηγορία για δωροδοκία. Και φυσικά, όταν υπάρχει το VAR και δεν μπορούν να επαναληφθούν τα αίσχη του 2002 στην Κορέα και την Ιαπωνία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι διοργανωτές αποφάσισαν, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές που επικαλείται ο Αμτζάντ Ταχά (ρεπόρτερ με 435 χιλ. ακόλουθους στο Twitter), να αγοράσουν και το ματς της πρεμιέρας με το Εκουαδόρ.

Όπως υποστηρίζει ο Ταχά, το Κατάρ δωροδόκησε οκτώ παίκτες του Ισημερινού με συνολικά 7,4 εκατ. δολάρια για να ηττηθούν στο ματς που ανοίγει την «αυλαία» της διοργάνωσης (20/11, 18:00).

«Αποκλειστικό: Το Κατάρ δωροδόκησε με $7,4 εκατομμύρια οκτώ παίκτες του Ισημερινού για να χάσουν στην πρεμιέρα (1-0 με γκολ στο 2ο ημίχρονο). Πέντε γνώστες του Κατάρ και του Ισημερινού το επιβεβαίωσαν. Ελπίζουμε να είναι ψευδές. Ελπίζουμε ότι η κοινοποίηση αυτού του γεγονότος θα επηρεάσει το αποτέλεσμα, ο κόσμος πρέπει να αντιταχθεί στη διαφθορά της FIFA», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

«Που είναι ένα σύννεφο να πέσουμε», θα πει κανείς. Τα όργανα ξεκίνησαν και ακόμα δεν έγινε η σέντρα στο Μουντιάλ.

To Kατάρ βρήκε μια ομάδα που ξέρει από σκάνδαλα

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι το Εκουαδόρ θα ήταν ο πιο προφανής στόχος δωροδοκίας σε όμιλο με Σενεγάλη και Ολλανδία. Κι όχι διότι αποτελεί υπερδύναμη, αλλά επειδή πριν από έξι μήνες… κουκούλωσε την υπόθεση του Μπάιρον Καστίγιο.

Ο παίκτης του Εκουαδόρ πιάστηκε ντοπέ, ανακοινώθηκε από την CONMEBOL, αλλά αντί να το αποκλείσουν από το Μουντιάλ, άπαντες έκαναν τα στραβά μάτια.  Σημειωτέον ότι ο παίκτης δεν είχε ούτε διαβατήριο από τον Ισημερινό, αλλά από την Κολομβία. Ουσιαστικά έπαιζε με άλλη εθνική ομάδα χωρίς να τηρηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Με το γράμμα του νόμου, οι Εκουατοριάνοι θα έπρεπε να βλέπουν το Παγκόσμιο από το σπίτι τους και τη θέση τους να έπαιρνε άλλη ομάδα από τη Λατινική Αμερική. Το ένα γεγονός φέρνει τ’άλλο…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το Κατάρ αγόρασε το Μουντιαλ 2022, οπαδούς – ηθοποιούς και προσπάθησε να αγοράσει και το ματς με το Εκουαδόρ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.