ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΗΠΑ: Στα δικαστήρια με τη Microsoft

Η καταγγελία κατά της Microsoft αποτελεί έναν εκ των μεγαλύτερων νομικών αγώνων από πλευράς ΗΠΑ
ΗΠΑ: Στα δικαστήρια με τη Microsoft

ΗΠΑ: Μπαίνουν σε νομική μάχη με τη Microsoft, κατασκευάστρια εταιρεία του Xbox, για να μπλοκάρουν το σχέδιό της περί αγοράς του gaming firm πίσω από επιτυχημένους τίτλους όπως το Call of Duty.

Οι ρυθμιστικές αρχές επικαλέστηκαν ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, λέγοντας ότι φοβούνται πως εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, τα παιχνίδια της Activision Blizzard θα σταματήσουν να προσφέρονται σε κονσόλες παιχνιδιών εκτός της Microsoft.

Η αγορά της Activision ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της Microsoft.

Η εταιρεία είπε ότι θα αγωνιστεί για να ολοκληρώσει τη συμφωνία των 69.000.000.000.

Ο Μπραντ Σμιθ, πρόεδρος της Microsoft, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στην υπόθεσή μας και καλωσορίζει την ευκαιρία να την παρουσιάσουμε στο δικαστήριο».

Η καταγγελία κατά της Microsoft αποτελεί έναν εκ των μεγαλύτερων νομικών αγώνων που προέκυψαν από τη δέσμευση του Τζο Μπάιντεν να ακολουθήσει σκληρότερη γραμμή κατά των μονοπωλίων.

Η προγραμματισμένη συμφωνία είχε ήδη εγείρει ανησυχίες σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Activision Blizzard κατέχει μερικά από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των σειρών Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch και Candy Crush.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, δηλαδή ο οργανισμός παρακολούθησης καταναλωτών των ΗΠΑ που υπέβαλε την καταγγελία, δήλωσε ότι η Activision ήταν ένας από τους μικρότερους κορυφαίους προγραμματιστές βιντεοπαιχνιδιών που κατασκεύαζαν παιχνίδια υψηλής ποιότητας για πολλές συσκευές.

Η συμφωνία θα έδινε στη Microsoft «τόσο τα μέσα όσο και το κίνητρο για να βλάψει τον ανταγωνισμό», χειραγωγώντας τις τιμές, χειροτερεύοντας τα παιχνίδια στις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών των ανταγωνιστών της «ή αποκρύπτοντας εντελώς περιεχόμενο από τους ανταγωνιστές, με αποτέλεσμα να βλάψει τους καταναλωτές», ανέφερε η υπηρεσία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ στις ΗΠΑ:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΗΠΑ: Στα δικαστήρια με τη Microsoft», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.