ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο «καρφί» από την Καθημερινή για τα σόου Γεωργιάδη: «Το καλάθι του Καρνάβαλου»

Καυστικότατα σχόλια για τον υπουργό Ανάπτυξης, από στήλη που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή - Παρουσιάζει ως «καρναβαλικά» τα μέτρα Γεωργιάδη για την ακρίβεια
Απίστευτο «καρφί» από την Καθημερινή για τα σόου Γεωργιάδη: «Το καλάθι του Καρνάβαλου»

Ακόμα και η ναυαρχίδα της δεξιάς παράταξης στον χώρο των εφημερίδων, η Καθημερινή, «πήρε στο ψηλό» τον Άδωνι Γεωργιάδη για τα επαναλαμβανόμενα σόου με τα καλάθια των φτωχοποιημένων Ελλήνων. Αν ακόμα και η Καθημερινή περιγράφει ως γραφικότητες τα μέτρα που προμοτάρει ο υπουργός Ανάπτυξης, καταλαβαίνει κανείς το πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες τα καλάθια… «καπαμά».

Ειδικότερα, σε στήλη της Καθημερινής δημοσιεύτηκε ένα εξαιρετικά καυστικό σχόλιο σχετικά με τις επικοινωνιακές φιέστες που κάνει συνεχώς ο Άδωνις Γεωργιάδης, στις οποίες αυτο – αποθεώνεται για το «καλάθι του νοικοκυριού» και το «καλάθι του Άη Βασίλη», προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη πως… εξουδετέρωσε το «τέρας» της ακρίβειας με μερικές αμελητέες προσφορές που ούτως ή άλλως κάνουν τα καταστήματα.

Ο συντάκτης της στήλης της Καθημερινής «Στέντωρ» με ολοφάνερο τρόπο ειρωνεύεται τον υπουργό Ανάπτυξης και φτάνει ακόμα και στο σημείο να γράφει για «καλάθι του Καρνάβαλου», αφήνοντας μια σειρά από αιχμηρά υπονοούμενα. Ακόμα και ο τίτλος του κειμένου τα λέει όλα, αφού επιλέχθηκε το γνωστό καρναβαλικό άσμα «que te la pongo», που ακούγεται κάθε χρόνο στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά το σχόλιο της Καθημερινής έχει ως εξής:

 «Κε τε λα πόνγκο, κε τε λα πόνγκο

Αν ήταν άλλος, θα λέγαμε ότι φταίει η προεκλογική φούρια. Για τον αεικίνητο, όμως, υπουργό της Αναπτύξεως, που τρέχει με πυρηνική σύντηξη, προτού η σύντηξη ανακαλυφθεί, το επικοινωνιακό ντελίριο για το “καλάθι του νοικοκυριού” και, τώρα, για το “καλάθι του Αη Βασίλη” είναι business as usual. Τουλάχιστον, οι πόζες με τα λαμπιόνια και αγιοβασιλάκια – που μοιράζει επισήμως το ίδιο το υπουργείο – είναι ασυγκρίτως πιο χαριτωμένες από τους μπακαλογατίσιους ακισμούς μπροστά στα ψυγεία με τα κοτόπουλα και τα ράφια με τα κομκασέ. Αν πάντως οι εκλογές γίνουν την άνοιξη και αποφασιστεί ενδιαμέσως κανένα “καλάθι του Καρνάβαλου”, δεν θα χρειαστεί νέα καμπάνια. Τρέχει ήδη».

Οπωσδήποτε αυτό το σχόλιο που δημοσιεύτηκε από την Καθημερινή, δείχνει το πόσο κακό είναι το κλίμα στο ευρύτερο κυβερνητικό και φιλοκυβερνητικό τοπίο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Καθημερινή άλλα και άλλες παραδοσιακές εφημερίδες της δεξιάς κρατούν μονίμως «ψηλά» τα θέματα κριτικής για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Άλλωστε τα επικοινωνιακά «φάουλ» της κυβέρνησης είναι τόσα πολλά και τόσο εξόφθαλμα πλέον, που μόνο από εφημερίδες με καθεστωτική νοοτροπία θα μπορούσαν να αποσιωπηθούν πλήρως.

Όσον αφορά τα καλάθια του κ. Γεωργιάδη είναι πλέον εμπεδωμένο πως αυτά τα μέτρα αποτελούν μια τρύπα στον ωκεανό της ακρίβειας που «πνίγει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ουσιαστικά περισσότερο όφελος (νομίζει πως) έχει ο κ. Γεωργιάδης από τα κυβερνητικά σόου που στήνει μπροστά στις κάμερες, παρά αισθάνεται την οποιαδήποτε διαφορά στην τσέπη του ο καταναλωτής.

Απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έδειξε πως ενοχλήθηκε αρκετά από το δημοσιευμένο σχόλιο της Καθημερινής και απάντησε μέσω twitter:

 «Είναι φυσιολογικό άνθρωποι που έχουν γεννηθεί μέσα στον πλούτο, να μην μπορούν να νιώσουν την ανάγκη του αδύναμου για έστω λίγο καλύτερες τιμές. Αν για να το επιτύχω χρειάζεται να χλευάζει το στυλ μου η έγκριτη @Kathimerini_gr μαζί με τον «έγκριτο» και την παρέα τους, δεκτόν!».

Το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίζεται πως νοιώθει την ανάγκη του αδύναμου, ενώ ο ίδιος αξιοποιούσε το επίπεδο της ακρίβειας ανάλογα με το πόσες σέλφι του ζητούσε ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ, είναι τουλάχιστον φαιδρό. Αξίζει να θυμηθούμε μια μεγαλειώδη στιγμή του υπουργού Ανάπτυξης κατά την οποία ο Άρης Πορτοσάλτε του μετέφερε σχόλιο ακροατή που έλεγε πως η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι στα τάρταρα και θα την ξεπεράσει ακόμα και η Ρουμανία σε λίγο, για να απαντήσει ο κ. Γεωργιάδης ότι ο ακροατής ας… πάει να ζήσει στην Ρουμανία.

Τόσο πολύ νοιώθει τις ανάγκες των πολιτών ο υπουργός…

Καυστικότατα σχόλια για τον υπουργό Ανάπτυξης, από στήλη που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή - Παρουσιάζει ως «καρναβαλικά» τα μέτρα Γεωργιάδη για την ακρίβεια

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτο «καρφί» από την Καθημερινή για τα σόου Γεωργιάδη: «Το καλάθι του Καρνάβαλου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.