ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου : Που να βρει χρόνο να ενημερωθεί για το Χαμόγελο του Παιδιού…

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το Χαμόγελο του Παιδιού, έχει πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις
Δόμνα Μιχαηλίδου : Που να βρει χρόνο να ενημερωθεί για το Χαμόγελο του Παιδιού…

Για άλλη μια εβδομάδα το Βήμα βάζει στο στόχαστρο του το Χαμόγελο του παιδιού, σε μια περίοδο μάλιστα κρίσιμη για τη βιωσιμότητα του οργανισμού μιας και τα Χριστούγεννα όπως όλοι γνωρίζουμε γίνονται οι περισσότερες δωρεές τόσο ιδιωτών όσο και εταιρειών. Η Δόμνα Μιχαηλίδου φαίνεται πως αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η εμμονή του Βήματος για το Χαμόγελο του παιδιού δε μας κάνει εντύπωση, είναι προφανές πως δεν πρόκειται να σταματήσει και θα ανακατεύει συνέχεια τα επίσημα στοιχεία μέχρι η πίεση αυτή που ασκεί να προκαλέσει κάποια εξέλιξη.

Αυτό όμως που προκαλεί πάρα πολλά ερωτηματικά είναι η στάση της Δόμνας Μιχαηλίδου. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όχι μόνο δε στέκεται στο ύψος που επιβάλλεται λόγω της θέσης της αλλά αντιμετωπίζει το θέμα σαν πανελήστρια σε μεσημεριανή εκπομπή.

Ηταν πριν από περίπου 3 εβδομάδες, στις 11 Δεκεμβρίου συγκεκριμένα, όταν το Βήμα με πρωτοσέλιδο του τα «έβαλε» με το χαμόγελο του παιδιού, αφήνοντας τεράστια υπονοούμενα και προσπαθώντας να κλονίσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων Ελλήνων στον μεγαλύτερο θεσμό – οργανισμό προστασίας παιδιών και οικογενειών της χώρας μας.

Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα, στις 14 Δεκεμβρίου, η Δόμνα Μιχαηλίδου σε εμφάνισή της στο Action 24 ρωτήθηκε για το δημοσίευμα αυτό και τις απαντήσεις που έδωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος.
«Θα σας είμαι απολύτως ειλικρινής, επειδή είχαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα τις ημέρες αυτές αυτές το «στέγαση και εργασία» για τους αστέγους δεν προλάμβανα να δω ούτε εκ των υστέρων (4 μέρες μετά) τις αντιδράσεις της εν λόγω δομής»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου 4 μέρες μετά το δημοσίευμα και ενώ είχε γίνει talk of the town ήδη δεν βρήκε χρόνο να ενημερωθεί για τα στοιχεία αυτά.
Συγκράτησε και αναπαρήγαγε τα νούμερα του δημοσιεύματος όμως

«Ένα ίδρυμα όταν είναι πλεονασματικό – όπως μας είπε και το βήμα – κατά 6 εκατομμύρια…»

Μάλιστα η υφυπουργός έκανε και μια ατυχέστατη σύγκριση.

«Όταν εμείς στο υπουργείο έχουμε ένα πλεόνασμα καθόμαστε και σκαρφιζόμαστε τι καινούργιο πρόγραμμα μπορούμε να κάνουμε για να γυρίσουμε πίσω στην πολιτεία».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου συγκρίνει μια δομή που βασίζεται σε καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία και οποιαδήποτε κοινωνική – οικονομική αναταραχή θα προκαλούσε άμεσα ζήτημα επιβίωσής της με την σταθερή ροή χρήματων στα υπουργεία και στους δημόσιους οργανισμούς.

Αντί να επαινέσει το Χαμόγελο του παιδιού που έχει «στην άκρη» ένα ποσό που θα αρκεί για ελάχιστους μήνες επιβίωσης του οργανισμού σε περίπτωση δραματικής μείωσης των εσόδων, τον κατηγορεί και από πάνω. Αν σκεφτούμε μάλιστα πως οι δωρεές κορυφόνονται τα Χριστούγεννα, προς το τέλος δηλαδή του χρόνου, καταλαβαίνουμε οτι χωρίς ένα τέτοιο αποθεματικό η βιωσιότητα τους πρώτους μήνες θα ήταν προβληματική έως και ανέφικτη.

Εχουν περάσει 2 εβδομάδες από τότε και η Δόμνα Μιχαηλίδου ξανά καλεσμένη στο ίδιο κανάλι, αυτή τη φορά στην «πρωινή ζώνη», εξακολουθεί να μην έχει συγκεκριμένα στοιχεία. Η υφυπουργός χρησιμοποιεί πάλι τα δημοσιεύματα του Βήματος και όσων μπήκαν στο χορό του πολέμου στο Χαμόγελο του παιδιού. Αυτή τη φορά όμως η Δόμνα Μιχαηλίδου έκανε κάτι χειρότερο. Έμπλεξε τα στοιχεία, άθελά της ελπίζουμε, με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Για την ακρίβεια είπε πως τα ρεπορτάζ μιλάνε για 20 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα στο χαμόγελο, ενώ τα δημοσιεύματα αλλά και η ίδια στην προηγούμενη εμφάνιση, αναφέρουν 6 εκατομμύρια, ποσό που είναι δημοσιεύμενο και στα επίσημα στοιχεία του οργανισμού. 20 εκατομμύρια είναι το αποθεματικό με τον ετήσιο κύκλο μαζί, κάτι που όμως δεν το λες πλεόνασμα ακόμα και αν είσαι πανελίστας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε επίσης για 5 εκατομμύρια καταθέσεις σε Ελβετική τράπεζα, ποσό το οποίο δεν υπάρχει πλέον και για το οποίο έχει δώσει λεπτομερείς εξηγήσεις ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος

Το αποκορύφωμα όμως ήρθε αμέσως μετά. Με μια λογική που παραπέμπει σε ακραίο λαικισμό η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στα μπάνια που έχει η μεζονέτα στην οποία διαμένει ο Κώστας Γιαννόπουλος. Αυτά τα μπάνια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά του χαμόγελου, είπε.

Το χαμόγελο του παιδιού είναι πολύ πιο ισχυρό από τους παροδικούς υπουργούς και υφυπουργούς. Η Δόμνα Μιχαηλίδου δε μπορεί να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και να συμβάλει στη δημιουργία εντυπώσεων μιλώντας αόριστα και χωρίς στοιχεία επίσημα. Η Δόμνα Μιχαηλίδου θα έπρεπε ήδη να έχει μαζέψει όλες τις πληροφορίες ή να σιωπά κάθε φορά που τη ρωτούν για το Χαμόγελο του παιδιού.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου από τη μέρα που πρωτοείπε πως δεν είχε χρόνο να δει την απάντηση του Κώστα Γιαννόπουλου έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων :

14/12 στο “Πίσω από τις Γραμμές” του Action 24
15/12 σε τηλεοπτική συνέντευξη για το Εθνος
17/12 στο Mega Σαββατοκύριακο
21/12 στην Ελένη
22/12 στους αταίριαστους του Σκαι
28/12 στην «Πρωϊνή ζώνη» στο Action 24

Ακόμα δεν έχει βρει χρόνο να δει την απάντηση του Κώστα Γιαννόπουλου; Ακόμα δεν έχει βρει χρόνο να δε τα επίσημα στοιχεία; Πως μιλάει χωρίς αυτά; Εχει καταλάβει τη θέση της; Εξυπηρετούν κάποια ανάγκη του Ελληνα πολίτη και φορολογούμενου οι αλλεπάλληλες εμφανίσεις της σε κανάλια και εκπομπές;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δόμνα Μιχαηλίδου : Που να βρει χρόνο να ενημερωθεί για το Χαμόγελο του Παιδιού…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.