ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάγερν- Παναθηναϊκός 84-68: Νέο ναυάγιο και 5η σερί ήττα (vid)

«Αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός» φώναζαν οι φίλοι της ομάδας στο Μόναχο αντιδρώντας σε ακόμα μια αποκαρδιωτική εμφάνιση. Εφιαλτική βραδιά κι αναμένονται εξελίξεις
Μπάγερν- Παναθηναϊκός 84-68: Νέο ναυάγιο και 5η σερί ήττα (vid)

Το απόλυτο «ΤΙΠΟΤΑ» (και καθόλου υπερβολικά δεν είναι τα κεφαλαία) έδειξε ο Παναθηναϊκός στο Μόναχο όπου ηττήθηκε κατά κράτος από την Μπάγερν (84-68).

Δεν είχε αρχή, μέση ούτε και τέλος ο Παναθηναϊκός και η πολυπόθητη αντίδραση που περίμεναν πολλοί, δεν ήρθε ποτέ. Τίποτα στην άμυνα, ακόμα χειρότερα στην επίθεση, οι «πράσινοι» ήταν ένα «φάντασμα» που περιπλανήθηκε στο Μόναχο αλλά δεν κατάφερε να «τρομάξει» κανέναν. Φυσικά είναι δεδομένο και με βάση την εικόνα αυτή ότι θα υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις και δεν πρόκειται να μείνει κανείς στην μετακύλιση του Πεδουλάκη σε άλλο πόστο και στην απομάκρυνση του Ζαφειρόπουλου από τη θέση του υπεύθυνου αγωνιστικού τμήματος.

Δεν υπάρχει παίκτης που να διακρίθηκε από τον Παναθηναϊκό που απλώς παρουσίασε τον «κανόνα» του να προσπαθεί στο τέλος ο Ντουέιν Μπέικον με ατομικές προσπάθειες να ρίξει τη διαφορά. Πολύ απλά, αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ. Η Μπάγερν είχε λογική στο παιχνίδι της, διάβασε όλες τις αδυναμίες, χτύπησε στο «ζωγραφιστό» (με τον Ρούμπιτ να κάνει ό,τι θέλει) και έφτασε άνετα στη νίκη έχοντας πλέον το ίδιο ρεκόρ (6-11) με τους «πράσινους»

Ήταν η 5η συνεχόμενη ήττα για την ελληνική ομάδα ενώ οι ιαχές «αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός» από τους πιστούς φίλους του που βρέθηκαν στην Audi Dome τα λέει όλα.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός δεν πέτυχε και σε κάτι στον αγώνα, σε καμία από τις δύο πλευρές του γηπέδου.

Στην επίθεση, όμως, το πρόβλημα ήταν ακόμα μεγαλύτερο και κυρίως ήταν ολοφάνερο. Χωρίς συνεργασίες παρά μόνο με ατομικές προσπάθειες και με τον Μπέικον να είναι εκτός τόπου και χρόνου, οι «πράσινοι» δεν είχαν λύσεις. Έμειναν στους 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (με 5/16 σουτ) ενώ δέχθηκαν 21 ενώ στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει έλλειμμα δημιουργίας (μόλις 3 ασίστ στο πρώτο μέρος, νούμερο απαράδεκτο αλλά κι ενδεικτικό της εικόνας), είχε χαμηλά ποσοστά (10/26 δίποντα και 2/11 τρίποντα) και οι επιθέσεις του δεν «πονοκεφάλιαζαν» τους Βαυαρούς. Παρά τα επιθετικά ριμπάουντ (10 στο ημίχρονο και 9 στη δεύτερη περίοδο) η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Με την Μπάγερν να προηγείται 43-28 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τους δύο καλύτερους σκόρερ των «πράσινων», Μπέικον και Γουίλιαμς να έχουν μείνει συνολικά σε 5 πόντους με 2/12 σουτ, η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη.

Ουσιαστικά η κατάσταση δεν άλλαξε στην 3η περίοδο, παρότι ο Παναθηναϊκός πλησίασε κάπως (43-32 και 55-43). Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση, ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στο +17 (σκορ 61-44) στο 30’ ενώ για πρώτη φορά έφτασαν στους 20 στις αρχές της τελευταίας περιόδου (64-44)..

Ο Μπέικον με 14 συνεχόμενους πόντους έριξε τη διαφορά στο 74-60 αλλά αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί! Και ο Παναθηναϊκός με τον τρόπο αυτό, ανεξάρτητα από την κλάση του Αμερικανού, δε μπορεί να πάει πουθενά.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 43-28, 61-44,  84-68

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Τρινκιέρι): Γουάιλερ- Μπαμπ 8, Γουόλντεν 2, Γουίνστον 4, Γκιφάι 4, Χάντερ 10, Μπονγκά 11, Γιάραμαζ 4, Χάρις 8, Ρούμπιτ 23, Γκιλέσπι 10

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Γουόλτερς 10, Λι 5, Παπαγιάννης 6, Γουίλιαμς 14, Καλαϊτζάκης Γ., Μπέικον 18, Πονίτκα 4, Γκριγκόνις 3, Μαντζούκας, Γκουντάιτις 8

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπάγερν- Παναθηναϊκός 84-68: Νέο ναυάγιο και 5η σερί ήττα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College