ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Άγγελος Συρίγος: Θέλουμε να πάρει η Τουρκία F-16 – Γιατί το δήλωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής

Η συγκεκριμένη δήλωση του Άγγελου Συρίγου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
Άγγελος Συρίγος: Θέλουμε να πάρει η Τουρκία F-16 – Γιατί το δήλωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής

Άγγελος Συρίγος: Θέλουμε να πάρει η Τουρκία F-16 δήλωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως εμείς (ως Ελλάδα και κυβέρνηση), «θέλουμε να πάρει η Τουρκια F-16». «Όχι τώρα, σε βάθος χρόνου, γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής μία Τουρκία με ρωσικά οπλικά συστήματα «δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει κανένας στην επιθετικότητά της έναντι ημών». «Ενώ τώρα συγκρατείται ως έναν βαθμό», υπογράμμισε.

Άγγελος Συρίγος: Θέλουμε να πάρει η Τουρκία F-16 – Γιατί το δήλωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής

Η συγκεκριμένη δήλωση του Άγγελου Συρίγου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε τον υφυπουργό ότι λειτούργησε ως «λαγός του Κυριάκου Μητσοτάκη», για το θέμα της αγοράς των αμερικανικών F-16 από την Τουρκία, στην οποία αγορά η Ελλάδα έχει εκφράσει την αντιθεσή της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:

«Τον περασμένο Μάιο, δύο ημέρες πριν το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας έθεσε στη Βουλή το θέμα της πώλησης F16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και κάλεσε τον πρωθυπουργό να το θέσει στον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο κ. Μητσοτάκης αντί να αποδεχθεί το αίτημα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα γιατί δήθεν δεν υπάρχει κανένα θέμα πώλησης F16 στην Τουρκία. Και βέβαια λίγες ημέρες αργότερα δεν τόλμησε καν να θέσει το θέμα δημόσια στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας κ Συρίγος, ως λαγός του κ Μητσοτάκη, προαναγγέλλει ότι «θέλουμε η Τουρκία να πάρει F16… διότι είναι προς το συμφέρον μας».

Η επικίνδυνη πολιτική του «πιστού και προβλέψιμου συμμάχου» των ΗΠΑ υπαγορεύει το να βαφτίζει ο κ Μητσοτάκης το κρέας ψάρι. Ωστόσο και η κοροϊδία έχει και τα όριά της».

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη τουρκική πρόκληση ανήμερα των Θεοφανίων – Αμφισβητούμενη η Γαύδος!

Κύπρος: Έρχεται απάντηση στον Ερντογάν και τους τουρκικους βαλλιστικούς πυραύλους από το Ισραήλ;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άγγελος Συρίγος: Θέλουμε να πάρει η Τουρκία F-16 – Γιατί το δήλωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.