ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι εύκολο να κρατήσει τον Χάμες, αλλά δεν ήρθε για πέντε μήνες

Η διάψευση της ΠΑΕ στα τουρκικά σενάρια για Χάμες δεν είναι για τους τύπους, αλλά το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα δυσκολευτεί να τον κρατήσει.
Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι εύκολο να κρατήσει τον Χάμες, αλλά δεν ήρθε για πέντε μήνες

Ο Ολυμπιακός διέψευσε επίσημα τα σενάρια παραχώρησης του Χάμες Ροντρίγκες στην Τουρκία και την Γαλατασαράι. Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ δεν ήρθε στον Ολυμπιακό για να παίξει σκάρτη μισή σεζόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι απλή υπόθεση να τον κρατήσει στο ρόστερ του το καλοκαίρι.

Δεν θα είχε καμία απολύτως λογική να συμφωνήσει σε παραχώρηση του Χάμες αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Εκτός και του προσέφεραν τον… ουρανό με τα άστρα. Διότι, τον Σεπτέμβριο η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ προχώρησε σε μια πανάκριβη επένδυση με σκοπό να στρώσει την προβληματική εκείνη στιγμή σεζόν της.

Να θυμίσουμε επίσης πως ο Χάμες δεν μπορούσε να δηλωθεί στην Ευρώπη και δεν ήταν απλό να συνεχίσει ο Ολυμπιακός το νέο χρόνο σε κάποια διοργάνωση με τις τότε αγωνιστικές συνθήκες. Με άλλα λόγια, για το πρωτάθλημα τον έφερε και για το πρωτάθλημα θέλει να τον κρατήσει.

Όλη η προετοιμασία του χειμώνα άλλωστε, έγινε με ένα συγκεκριμένο πλάνο. Σχήμα και ενδεκάδα με τρία δεκάρια. Μια έμπνευση του Μίτσελ που για την ώρα έχει επαναφέρει την κανονικότητα στον Ολυμπιακό.

ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!

Και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τον κρατήσει. Διότι, ένας τέτοιος παίκτης δεν είναι απλό να μείνει στα μέρη μας. Αλλά σίγουρα η Γαλατά και η Τουρκία δεν αποτελούν δέλεαρ. Εξάλλου, οικονομικά το συμβόλαιο που του προσφέρεται είναι τεράστιο. Εξάλλου, του αρέσει να είναι Νο1 σε όλα.

Ολυμπιακός: Η δυσκολία του καλοκαιριού για Χάμες

Το καλοκαίρι τώρα είναι μια άλλη ιστορία. Εντελώς διαφορετική. Βλέπετε, ο Χάμες δεν είναι ένας Παγκόσμιας κλάσης παίκτης που ήρθε σε προχωρημένη ηλικία. Ο Χάμες Ροντρίγκες ήρθε στα 31 του χρόνια. Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός έχει μπροστά του πολλά χρόνια μπάλας σε υψηλό επίπεδο αν το θελήσει. Κι αυτή είναι η αγωνία του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει από την πλευρά του αυτό που μπορεί να κάνει. Το συμβόλαιο είναι 1+1 και η οψιόν αφορά μονομερώς την ομάδα του Πειραιά. Επισήμως, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ενημερώσει πως θα καταβάλλουν και την επόμενη σεζόν το ποσό των έξι εκατ. ευρώ ετησίως στον παίκτη για να τον κρατήσουν! Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε με τον Ζόρζε Μέντες.

Τι άλλο μπορούν να κάνουν; Διοικητικά τίποτε. Αν ο παίκτης θελήσει να φύγει, ο Μέντες θα κληθεί να βρει μια ομάδα που θα δώσει ένα ποσό στον Ολυμπιακό και τον πελάτη του ασφαλώς. Δεν θα είναι εύκολο ο Ολυμπιακός να τον κρατήσει με το ζόρι, ούτε προς το συμφέρον του να χαλάσει τις καρδιές του με τον Ζόρζε Μέντες.

Το άλλο που μπορούν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι να κερδίσουν μία από τις πρώτες θέσεις στη Super League. Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός να βρεθεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν. Από το μονοπάτι των πρωταθλητών δε, θα έχει και πιο βατό έργο για να βρεθεί στους ομίλους. Εκεί, ο Χάμες θα το σκεφτεί εις διπλούν να αποχωρήσει…

 

Αθλητικές ειδήσεις

Ολυμπιακός: Οι ρεζέρβες ενδεχομένως να μην κάνουν ούτε για ρεζέρβες

Ανώφελη η συζήτηση για τον Μαρσέλο – Ο Ολυμπιακός θέλει δύο αριστερά μπακ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι εύκολο να κρατήσει τον Χάμες, αλλά δεν ήρθε για πέντε μήνες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…