ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Από τους Μπόουλερ – Ντε Λα Φουέντε στους Μπούτουτσι – Κανός

Ο Ολυμπιακός επιμένει σε νέα... φιντάνια στα εξτρέμ, μπας και βρει τον επόμενο Ποντένσε - Τι θα γίνει με Μασούρα - Γκάρι;
Ολυμπιακός: Από τους Μπόουλερ – Ντε Λα Φουέντε στους Μπούτουτσι – Κανός

Ολυμπιακός: Αναζήτηση εξτρέμ στη μετά Ντανιέλ Ποντένσε εποχή vol. 2023. Δύο νέες αφίξεις ακραίων, σε μια χρονιά με μεταγραφικά αυτογκόλ.

Μια θέση αρκετά… καταραμένη για τους «ερυθρόλευκους». Από την εποχή των Τζόρτζεβιτς – Γκαλέτι, οι Πειραιώτες δυσκολεύονται αφάνταστα να βρουν ικανό εξτρέμ που να τα βάζει, αλλά και να δημιουργεί.

Ο Τζόελ Κάμπελ ήρθε (11 γκολ/11 ασίστ σε 41 ματς) τη σεζόν 2013 -2014 και επέστρεψε στην Άρσεναλ. Στο μεσοδιάστημα, άνθρακας ο θησαυρός στους εξτρέμ.

Πέρασαν άλλα πέντε έξι χρόνια μέχρι να έρθει ικανότατος ακραίος. Το όνομα αυτού, Ντανιέλ Ποντένσε με 31 γκολ και ασίστ σε 81 παιχνίδια.

Από τη φυγή του Πορτογάλου, ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να ψάχνει τον αντικαταστάτη του και μάλιστα χωρίς επιτυχία. Ας όψεται ο Μασούρας και ο Μαρτίνς που τρόπον τινά κάλυψαν το κενό. Όχι εξ ολοκλήρου.

Φέτος, η απόλυτη τραγωδία. Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε και Κρις Μπόουλερ προστέθηκαν στην καραβιά ξένων για να πάρουν φανέλα βασικού. Τελικώς, οι Πειραιώτες κατέληξαν ξανά με τον Μασούρα, όταν ο Μίτσελ δεν παίζει με τρία δεκάρια.

Ο Αμερικανός έγραψε 197 λεπτά και 5 συμμετοχές. That’s it. Ο Άγγλος 270 λεπτά, 7 συμμετοχές και σε όλα μηδέν. Κουβάς δηλαδή 2/2.

Ήρθε λοιπόν ο Γενάρης και οι πρωταθλητές Ελλάδος αποφάσισαν να ρίξουν ακόμα μια διπλή ζαριά. Η πρώτη, έχει μια λογική, καθώς πρόκειται για βασικό παίκτη ομάδας Premier League. Ο λόγος για τον ποδοσφαιρικά αναθρεμμένο σε Masia και Αγγλία, Σέρτζι Κανός.

Η δεύτερη κίνηση, αυτή του Ζούμπερ Μπούτουτσι (εδώ τα στατιστικά του), προκαλεί απορία. Για την ακρίβεια πολλές απορίες.

Ολυμπιακός: Πότε θα παίζουν οι Μασούρας – Γκάρι;

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Δεδομένα η ομάδα του Μίτσελ χρειαζόταν upgrade στη θέση. Νισάφι πια με παίκτες που δεν έχουν το ένας εναντίον ενός και παίζουν γραμμή. Μαζί τους. 100%.

Αλλά εν προκειμένω, ελλοχεύει ο κίνδυνος για downgrade. Τη στιγμή που οι Γκάρι – Μασούρας αρχίζουν και ρολάρουν έρχονται δύο ακόμα παίκτες για να τους φρενάρουν. Ο υπερκαταναλωτισμός που κυρίευσε τον φετινό Ολυμπιακό χτύπησε και τον Χειμώνα. Και δεν είναι ότι έγινε σε top class ονόματα.

Επομένως, δημιουργούνται ορισμένα ερωτήματα. Απομένουν 19 ματς για το τέλος της σεζόν. Δεκαέξι πρωταθλήματος (6 κανονική περίοδος, 10 στα play-off) και τρία, αν φτάσει μέχρι τελικό η ομάδα.

Χρειάζονται όντως τέσσερις εξτρέμ, όταν παίζουν μόνιμα οι Μπιέλ – Χάμες στην ενδεκάδα και χρειάζεται μία – άντε δύο – θέσεις για κάλυψη;

Δεύτερον. Πόσο πιο πολύ θα περιοριστεί ο χρόνος Μασούρα – Γκάρι και πως θα ερμηνευτεί αυτό, ειδικά από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Ανησυχητικό, όσο να πει κανείς.

Τρίτον. Ποιος θα είναι ο Νο1 εξτρέμ πλέον; Ο Κανός ή ο Μπούτουτσι; Ξανά – μανά θα αρχίσουν τα πειράματα Φλεβάρη μήνα κι ενώ επίκεινται ντέρμπι σε Τούμπα και OPAP Arena;

Η περίοδος χάριτος έχει παρέλθει και ο Μίτσελ έχει αφάνταστη πίεση για άμεση αξιοποίηση όποιου από τους δύο. Το ποντάρισμα πάει περισσότερο στον Ισπανό και δευτερευόντως στον Κοσοβάρο. Μέχρι να μας διαψεύσουν.

Κι ενώ υπάρχει το φάντασμα του Ποντένσε πάνω απ’το Φάληρο. Ίδωμεν…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Από τους Μπόουλερ – Ντε Λα Φουέντε στους Μπούτουτσι – Κανός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.