ΚΟΣΜΟΣ

FBI: Τι γίνεται με την περίφημη έρευνα Πενς στις ΗΠΑ;

Δείτε video από την έρευνα του FBI στο σπίτι του Μάικ Πενς
FBI: Τι γίνεται με την περίφημη έρευνα Πενς στις ΗΠΑ;

FBI: Διενεργεί συναινετική έρευνα στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς στην Ιντιάνα των ΗΠΑ την Παρασκευή, έπειτα από την ανακάλυψη εγγράφων που φέρουν διαβαθμισμένες ενδείξεις, κατά τον περασμένο μήνα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε έρθει σε επαφή με τη νομική ομάδα του για να προγραμματίσει την έρευνα και επήλθε η σχετική συμφωνία.

Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει, παραπέμποντας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο πρώην αντιπρόεδρος δεν είναι παρών για την έρευνα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός πόλης, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του ζητήματος.

Ωστόσο, ένα μέλος της νομικής ομάδας του Πενς βρίσκεται στο σημείο, ανέφερε το ίδιο πρόσωπο.

Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες, σύμφωνα πάντα με την πηγή, η οποία τόνισε ότι στο FBI έχει δοθεί απεριόριστη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις.

Ο Πενς κλήθηκε από τον ειδικό σύμβουλο που επιβλέπει τις έρευνες κατά του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του ABC News.

Η κλήτευση από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ ζητά έγγραφα και μαρτυρίες σχετικά με την αποτυχημένη προσπάθεια του πρώην προέδρου και των συμμάχων του να ανατρέψουν τις εκλογές του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το εγχείρημα κορυφώθηκε με την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

Τα έγγραφα με τις διαβαθμισμένες ενδείξεις βρέθηκαν στο σπίτι του Πενς στην Ιντιάνα στα μέσα Ιανουαρίου και παραδόθηκαν στο FBI την ίδια περίοδο.

Ένας δικηγόρος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ διεξήγαγε την έρευνα και βρήκε περίπου δώδεκα έγγραφα με τον εν λόγω χαρακτηρισμό.

Ακόμη έξι απόρρητα έγγραφα είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια 13ωρης έρευνας στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ.

Δείτε video από την έρευνα του FBI:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «FBI: Τι γίνεται με την περίφημη έρευνα Πενς στις ΗΠΑ;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.