ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: «Τιμώρησε» ξανά την Παρί ο Κομάν – Προβάδισμα πρόκρισης και για τη Μίλαν (vids)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League έκαναν Μπάγερν και Μίλαν, μετά τις νίκες τους επί των Παρί Σεν Ζερμέν και Τότεναμ αντίστοιχα.
Champions League: «Τιμώρησε» ξανά την Παρί ο Κομάν – Προβάδισμα πρόκρισης και για τη Μίλαν (vids)

Champions League: Μας έλειψε πολύ, αλλά είναι και πάλι εδώ! Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επέστρεψε με «τιτανομαχίες» για τη φάση των «16», οι οποίες προσέφεραν σπουδαίο θέαμα.

Στο Παρίσι εκτυλίχθηκε ένα «Deja vu» του τελικού του 2020, με την Μπάγερν με σκόρερ και πάλι τον πρώην άσο της Παρί Σεν Ζερμέν, Κίνγκσλεϊ Κομάν, να περνά από το «Παρκ Ντε Πρενς», παίρνοντας το προβάδισμα στη μάχη για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης άνηκε στους Βαυαρούς, οι οποίοι είχαν τις πρωτοβουλίες και την κατοχή της μπάλας, απειλώντας με τους Τσούπο Μοτίνγκ, Κομάν και Κίμιχ, δίχως όμως να καταφέρουν κάτι παραπάνω.






Αντίθετα, οι πρωταθλητές Γαλλίας μέτρησαν μόλις μία τελική προσπάθεια, με την εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι στο τείχος, στις καθυστερήσεις.

Το σκηνικό στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την Μπάγερν να ανοίγει το σκορ στο 53′. Ύστερα από υπέροχη σέντρα του Ντέιβις από τα αριστερά, ο Κομάν πλάσαρε στην κίνηση αμαρκάριστος, νικώντας τον Ντοναρούμα που δεν είχε καλή αντίδραση, για το 0-1!

Μάλιστα, ο Γάλλος άσος δεν πανηγύρισε την επίτευξη του τέρματος λόγω της παρουσίας του στους Παριζιάνους στην αρχή της καριέρας του. Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, η Παρί αύξησε κατακόρυφα την πίεση, είχε ένα ακυρωθέν γκολ με τον Εμπαπέ στο 82′, δεν κατάφερε ωστόσο να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.

Κατά τα άλλα, ο Γουαρέν Ζαϊρ – Εμερί έγραψε ιστορία, μιας και σε ηλικία 16 ετών και 343 ημερών, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που ξεκινά βασικός σε νοκ άουτ παιχνίδι Champions League.






Την ίδια, στο «Σαν Σίρο» η Μίλαν εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας της, επικρατώντας με 1-0 της Τότεναμ.

Οι «ροσονέρι» κατάφεραν να σκοράρουν με το… καλημέρα, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό ο Τεό Ερναντές σούταρε από διαγώνια θέση, ο Φόρστερ απέκρουσε, με τον Ντίαθ να παίρνει το ριμπάουντ και με διπλή προσπάθεια να νικά τον Άγγλο τερματοφύλακα για το 1-0.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχασαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης, όταν στο 78′ μετά από σέντρα στην περιοχή της Τότεναμ, ο Ζιρόυ βρήκε τον Ντε Κέτελαρ, ο οποίος πλάσαρε με το κεφάλι, με τον Πέρισιτς να προλαβαίνει και να διώχνει σε κόρνερ.






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Champions League: «Τιμώρησε» ξανά την Παρί ο Κομάν – Προβάδισμα πρόκρισης και για τη Μίλαν (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.