ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Είναι ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

Σαρωτικά ανώτερος από τους αντιπάλους του, μέσα σε τρεις ημέρες έφτιαξε συνολική διαφορά 75 πόντων και το σερί ανέβηκε στο 48-0. Όχι τυχαία. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Είναι ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

Είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός ξαναζεί τις χρυσές του στιγμές στο μπάσκετ αλλά για να είμαστε ειλικρινείς ουδέποτε είχε τόσο μεγάλη απόσταση από τους αντιπάλους του.

Κι αυτό έχει να κάνει και με το πώς λειτούργησε ο Ολυμπιακός ξέχωρα φυσικά από την κατάσταση των υπολοίπων. Του εξής ενός, δηλαδή του Παναθηναϊκού, ο οποίος δε χτίζει απλώς παλάτια στην άμμο αλλά «φροντίζει» να τα ποδοπατά κιόλας ώστε να σιγουρέψει την καταστροφή τους. Ακόμα και η ΑΕΚ που επέστρεψε με τίτλους, παλεύει να λύσει άλλα προβλήματα ενώ η Θεσσαλονίκη παραμένει «σε λήθαργο».

Θα είναι όμως άδικο αν επικεντρώσουμε την κυριαρχία του Ολυμπιακού στην «κάμψη» του Παναθηναϊκού και των υπόλοιπων. Διότι είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός λειτούργησε σωστά την τελευταία τριετία, άρχισε να χτίζει τον κορμό του και να τον ενισχύει σταδιακά με δόσεις ποιότητας και πέρασε «άβροχα» στην μετά Σπανούλη εποχή που όπως φαίνεται δεν αποκλείεται να αποδειχθεί και η πιο «πλούσια» σε τρόπαια από κάθε άλλη.

Ήδη ο Ολυμπιακός μετρά δύο Κύπελλα, ένα πρωτάθλημα και ένα Super Cup μαζί φυσικά με την επιστροφή του σε Final 4 της Euroleague και στο υψηλότατο επίπεδο της διοργάνωσης. Κι έτσι όπως έχει η κατάσταση δεν αποκλείεται οι τίτλοι να γίνουν σύντομα ακόμα περισσότεροι.

Παράλληλα μετρά ένα εκκωφαντικό 48-0 στις εγχώριες διοργανώσεις όπου έχει να ηττηθεί από τις 22 Νοεμβρίου του 2021 (εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό) αλλά κι ένα εντυπωσιακό 11-0 επί του «αιωνίου αντιπάλου». Ουδέποτε είχε κάνει ο Ολυμπιακός κάτι από τα δύο προαναφερόμενα.

Πλέον μπορούμε να λέμε ανοιχτά ότι αυτή η ομάδα είναι έργο του Γιώργου Μπαρτζώκα και ότι πλέον διανύουμε τη δική του εποχή. Για να είμαστε ειλικρινείς επέστρεψε και ο ίδιος πολύ πιο ώριμος, ήρεμος και με «κρύο αίμα», περιόρισε τα συναισθήματα και δεν τα άφησε να προσπεράσουν το επαγγελματικό κομμάτι.

Χωρίς εντυπωσιασμούς αλλά με ουσία, χωρίς «τρελό μπάτζετ» αλλά με λογική ο Γιώργος Μπαρτζώκας οδηγεί τον Ολυμπιακό σε ασφαλή μονοπάτια. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία απέκτησε «κρύο αίμα» και ο Οργανισμός, συνολικά, δεν ασχολείται με τίποτε άλλο πέρα από την ομάδα, όπως έπρεπε να κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως έχω ξαναγράψει, ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα εκφράζει την τελειότητα της απλότητας, με ωραίο και σωστό μπάσκετ, με ρυθμό, με προσαρμογή σε όλες τις συνθήκες, δείγμα άριστα δουλεμένες και διαβασμένης ομάδας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Είναι ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College