ΜΠΑΣΚΕΤ

Λετονία – Ελλάδα 67-57: Έκλεισε με ήττα, αλλά με το μυαλό στο Παγκόσμιο! (vid) – Οι 32 ομάδες που προκρίθηκαν

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ρεκόρ 6-4, έχοντας φυσικά προκριθεί στα τελικά.
Λετονία – Ελλάδα 67-57: Έκλεισε με ήττα, αλλά με το μυαλό στο Παγκόσμιο! (vid) – Οι 32 ομάδες που προκρίθηκαν

Λετονία – Ελλάδα 67-57: «Γλυκιά» ήττα για την Εθνική μπάσκετ στη Ρίγα από τους Λετονούς, καθώς η «γαλανόλευκη» είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, όπως και η αποψινή αντίπαλός της. Πρώτοι στον όμιλο η Λετονία, με ρεκόρ 9-1, με 6-4 ολοκλήρωσε η Ελλάδα , η οποία κατέλαβε την 3η θέση του 9ου ομίλου.

Η βαθμολογία στον όμιλο της Ελλάδας

Λετονία 9-1*
Σερβία 6-4*
Ελλάδα 5-4*
Τουρκία 4-6
Βέλγιο 4-6
Μ. Βρετανία 1-9
*Έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι Εθνικές που προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Έγιναν γνωστές οι 32 ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 το οποίο θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 25 Αυγούστου το προσεχές καλοκαίρι, με οικοδέσποινες τις Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Ινδονησία. Ιαπωνία και Φιλιππίνες ήταν εκτός διαδικασίας πρόκρισης, ως διοργανώτριες χώρες, ενώ η Ινδονησία, παρότι οικοδέσποινα, δεν θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο επειδή δεν χώρεσε στην οκτάδα του Asia Cup.

Το τελευταίο εισιτήριο κρίθηκε ανάμεσα στην Σερβία και το Βέλγιο, με τους Σέρβους να είναι εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος καθώς επικράτησαν της Μεγάλης Βρετανίας με 101-83.

Η κλήρωση για τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει στις 29 Απριλίου στη Μανίλα και τότε θα μάθουμε σε ποια από τις τρεις πόλεις θα δώσει τους πρώτους της αγώνες η Εθνική Ελλάδας.

Αμερική: Καναδάς, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, ΗΠΑ, Πουέρτο Ρίκο, Μεξικό, Βραζιλία.

Ευρώπη: Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Ισπανία, Σερβία.

Αφρική: Ανγκόλα, Πράσινο Ακρωτήρι, Ακτή Ελεφαντοστού, Αίγυπτος, Νότιο Σουδάν.

Ασία και Ωκεανία: Αυστραλία, Κίνα, Ιράν, Ιαπωνία, Ιορδανία, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Πάλεψε παρά τις απουσίες η Ελλάδα

Οσον αφορά το ματς στη Λετονία, η Εθνική μας βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς στο σκορ, λόγω της υπεροπλίας των γηπεδούχων στα ριμπάουντ και τη δική της αστοχίας. Παρά τις προσπάθειες που έκανε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο 2ο και το 4ο δεκάλεπτο δεν κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή όπως έκανε απέναντι στους Σέρβους πριν από λίγες ημέρες.

Βέβαια για την Ελλάδα προφανώς η νίκη δεν ήταν προτεραιότητα, καθώς ο Μανωλόπουλος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες της 12άδας. Απολύτως δίκαια, ως ελάχιστη ανταμοιβή σε αυτά τα παιδιά που τράβηξαν το «κουπί» στους αγώνες των «παραθύρων» της FIBA και βοήθησαν την εθνική ομάδα να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Ακόμη κι έτσι όμως η εθνική ήταν άκρως ανταγωνιστική, στελεχωμένη με νέους παίκτες, παρότι έλειπε ο MVP της νίκης επί της Σερβίας, Ρογκαβόπουλος,. Πρώτοι σκόρερ οι Χατζηδάκης με 9 και Τολιόπουλος με 8 πόντους αντίστοιχα.

«Highlight» του αγώνα ένα καλάθι του Χουγκάζ ο οποίος έπεσε για να προστατεύσει τη μπάλα και στη λήξη του χρόνο την πέταξε προς το καλάθι, για το 33-32!

Λετονία – Ελλάδα 67-57:

Διαιτητές: Ζουράποβιτς, Λαντσαρίνι, Μαέστρ

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 33-32, 52-41, 67-57

ΛΕΤΟΝΙΑ (Λούκα Μπάνκι): Μπέρτανς 10 (2), Γκραζούλις 8, Λεϊμάνις 11 (3), Παζέτσνικς 7 (1), Στράουτινς 11 (3), Άτε, Κάβαρς 6 (2), Κούρουτς 4, Λάσκα 4, Σκέλε 4, Στρέινμπεργκς 2

ΕΛΛΑΔΑ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Χατζηδάκης 9, Καλαϊτζάκης 3 (1), Κατσίβελης 7 (1), Μωραϊτης 6, Τολιόπουλος 8 (2), Χουγκάζ 2, Φλιώνης 3 (1), Γόντικας 4, Μαντζούκας 2, Μουράτος 3, Πάπας 3 (1), Τανούλης 7 (1).

Δείτε εδώ το αναλυτικό φύλλο αγώνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λετονία – Ελλάδα 67-57: Έκλεισε με ήττα, αλλά με το μυαλό στο Παγκόσμιο! (vid) – Οι 32 ομάδες που προκρίθηκαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.