ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΟΣ ο Κώστας Καραμανλής από Υπουργός! Τουλάχιστον έκανε αυτό αφού δεν έκανε τίποτα άλλο!

Την παραίτησή του από Υπουργός Μεταφορών υπέβαλλε ο Κώστας Καραμανλής ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα, όπως είπε.
ΤΕΛΟΣ ο Κώστας Καραμανλής από Υπουργός! Τουλάχιστον έκανε αυτό αφού δεν έκανε τίποτα άλλο!

Ο Κώστας Καραμανλής άφησε τα κλάματα στην άκρη και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη πραγματικά και παραιτήθηκε από Υπουργός Μεταφορών. Αφού δεν ήταν ικανός να αποτρέψει την τραγωδία, τουλάχιστον είχε την ευθιξία να μην τη συνεχίσει με το να παραμείνει στη θέση του.

Η παραίτηση ήρθε τη στιγμή που όλη η πλάση στα ελληνικά media «παίζει» πως την αποκλειστική ευθύνη για ότι έγινε την έχει ο σταθμάρχης. Μικρή σημασία έχει ή όχι, αν το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους, αν δεν άντεξε το βάρος. Τα κροκοδείλια δάκρυα της πολιτικής ηγεσίας δεν απάλυναν ποτέ κανέναν πόνο.

Τουλάχιστον να μείνει ένα δεδικασμένο. Όταν συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός, οι αρμόδιοι Υπουργοί θα παίρνουν δρόμο και αν χρειαστει τον δρόμο προς τη φυλακή.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κώστας Καραμανλής

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΤΕΛΟΣ ο Κώστας Καραμανλής από Υπουργός! Τουλάχιστον έκανε αυτό αφού δεν έκανε τίποτα άλλο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.