ENGINE POWER

MotoGP Moto2: Ο Alonso Lopez άρπαξε την pole position

Ο Alonso Lopez πήρε την pole position στο MotoGP Moto2 στο Gran Premio Michelin της Αργεντινής με 1:42.472sec
MotoGP Moto2: Ο Alonso Lopez άρπαξε την pole position

Ο Alonso Lopez πηδά στην pole στις τελευταίες στιγμές του Q2

MotoGP Moto2: Μια εκπληκτική εμφάνιση είδε τον  Alonso Lopez πηδά στην pole position να παίρνει ένα σκληρό pole μπροστά από τον Aron Canet και τον Somkiat Chantra.Ένας απίστευτος γύρος 1:42.472 από τον Alonso Lopez (CAG SpeedUp) τον είδε να αρπάζει την pole position του Moto2 την τελευταία στιγμή μπροστά από το Gran Premio Michelin της Αργεντινής. Ο Aron Canet (Pons Wegwow Los4) και ο Somkiat Chantra (IDEMISTU Honda Team Asia) κατέβαλαν ισχυρές προσπάθειες κατά τη διάρκεια του Q2 για να κάνουν εκκινήσεις στην πρώτη σειρά στη 2η και 3η αντίστοιχα.

Οι τιμητικές διακρίσεις για το Q1 ακολούθησαν τον Darryn Binder (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) καθώς έφτασε στην κορυφή μιας σκληρής συνεδρίας Qualifying 1. Ο Νοτιοαφρικανός ξεπέρασε τον Celestino Vietti (Fantic Racing), τον Jeremy Alcoba (QJMOTOR Gresini Moto2) και τον Sean Dylan Kelly (American Racing) που τερμάτισαν στη 2η, 3η και 4η θέση αντίστοιχα, έχοντας αγωνιστεί στα Προκριματικά 2. Με το Q1 να έχει ολοκληρωθεί και να μην υπάρχει, το σκηνικό τέθηκε για να ξεκινήσει η μάχη για την pole position. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίας, ο Πορτογάλος στύλος GP Filip Salac (QJMOTOR Gresini Moto2) του αφαιρέθηκαν οι πιθανότητες να πάρει pole καθώς έπεσε έξω από τη συνεδρία στα φρένα στη στροφή 9. Ο Jake Dixon (GASGAS Aspar Team) στη συνέχεια πήρε από νωρίς τον έλεγχο της συνεδρίας, βάζοντας τη μηχανή του Kalex στην κορυφή του σωρού με λίγο λιγότερο από εννέα λεπτά στο ρολόι.

Καθώς οι αναβάτες επέστρεφαν στα pits πριν από τη 2η διαδρομή τους, ο Salac έφερε την τραυματισμένη μηχανή Gresini πίσω στο κουτί για να γυρίσει γρήγορα το πλήρωμα του Gresini και να στείλει τον Τσέχο αναβάτη πίσω στην πίστα με λιγότερο από πέντε λεπτά να απομένουν. Ο Salac του έδωσε όλα όσα είχε, αλλά κατάφερε μόνο την 13η θέση. Ως συνήθως, οι χρόνοι γύρου έφτασαν κατά τη διάρκεια των φάσεων κλεισίματος της συνεδρίας. Ο Chantra έσπρωξε γρήγορα τον Dixon από την πρώτη θέση με τον Aron Canet να κάνει εντυπωσιακό αμέσως μετά για να ανακατατάξει τη σειρά για άλλη μια φορά. Σε αυτό το σημείο, ήταν ο Canet, από τους Chantra και Dixon, αλλά οι γρήγοροι γύροι έρχονταν ακόμα. Τότε ήταν ο Alonso Lopez που κάρφωσε τον τελικό τομέα για να αρπάξει την pole position από το πουθενά, με τους Canet, Chantra και Dixon να αφήνουν μια θέση ο καθένας για να 2ος, 3ος και 4ος αντίστοιχα, και ο νικητής του Portimao Pedro Acosta ολοκληρώνει την πρώτη 5άδα.

Ο αγώνας MotoGP Moto2 της Κυριακής ξεκινά στις 12:15 τοπική ώρα (GMT), στο μεταξύ μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις ενέργειες στο Engine Power

Top 10 στο MotoGP Moto2 στο Gran Premio Michelin της Αργεντινής:
1. Alonso Lopez (Beta Tools Speed ​​​​Up) – 1:42.472
2. Aron Canet (Pons Wegow Los40) + 0.041
3. Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia) + 0.048
4. AsGakeparionx Ομάδα) + 0,114
5. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) + 0,202
6. Celestino Vietti (Fantic Racing) + 0,220
7. Manuel Gonzalez (Correos Prepago Yamaha VR46 Master Camp) + 0,323 8.323 DS
Racing Teny Arc ) + 0,493
9. Joe Roberts (Italtrans Racing Team) + 0,525
10. Albert Arenas (Red Bull KTM Ajo) + 0,549

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «MotoGP Moto2: Ο Alonso Lopez άρπαξε την pole position», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!