ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Η κυβέρνηση ακυρώνεται μόνη της – Παρουσίασαν τη νέα τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, ενώ έλεγαν ότι λειτουργούσε πριν την τραγωδία!

Κυβέρνηση: Ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του συστήματος τηλεδιοίκησης, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα παραμύθια περί «υπαρκτής» τηλεδιοίκησης
Τέμπη: Η κυβέρνηση ακυρώνεται μόνη της – Παρουσίασαν τη νέα τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, ενώ έλεγαν ότι λειτουργούσε πριν την τραγωδία!

Μετά από εβδομάδες προσβολής της νοημοσύνης του κόσμου, με την κυβέρνηση να προσπαθεί απελπισμένα να κοροϊδέψει τη κοινή γνώμη πως στον σιδηρόδρομο λειτουργούσε σύστημα… τηλεδιοίκησης και πως οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη ανήκουν αποκλειστικά σε μερικούς εργαζόμενους του ΟΣΕ, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από τον νέο πίνακα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, ακυρώνοντας ουσιαστικά το αφήγημα που χρησιμοποιούσε ως τώρα.

Θυμόμαστε την τραγελαφική προσπάθεια του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο να «βαφτίσει» σώνει και καλά ως τηλεδιοίκηση τον πίνακα τοπικού χειρισμού στο σταθμαρχείο Λάρισας και να λέει πως είναι τηλεδιοίκηση «οτιδήποτε λειτουργεί από ένα μέτρο απόσταση».

Δεν ξεχνιέται άλλωστε η σκηνή που έγινε viral, με έναν σταθμάρχη να κάνει ρεζίλι τον υφυπουργό μπροστά στις κάμερες λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Υπάρχει ο τοπικός χειρισμός» που βλέπει 1 έως 3 χιλιόμετρα προς κάθε κατεύθυνση και πως η τηλεδιοίκηση «βγήκε εντελώς εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019». Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος μη μπορώντας να αντέξει άλλο το ξεμπρόστιασμα, ψιθύρισε σε έναν άνδρα από τη συνοδεία του να πει «τέλος» στον σταθμάρχη.

Και βέβαια, εκείνος ο κύριος που έβαλε «τέλος» στις άβολες αλήθειες του σταθμάρχη, είναι συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στον ΟΣΕ που εμφανίστηκε ξανά σε ρόλο κομπάρσου, δήθεν «επιβάτη» στη φιέστα Γεραπετρίτη για την επανεκκίνηση των Intercity, προκειμένου να πει στην κάμερα ότι «παίρνει άνετα το τρένο» και πως υπάρχει «πολύ ασφάλεια».

Όλο αυτό το κακοστημένο και αισχρό θέατρο σκιών, συνοδεύτηκε από ένα πολιτικάντικο παιχνίδι της «κολοκυθιάς» σχετικά με την πραγματική σημασία της λέξης «τηλεδιοίκηση», προκειμένου να αποποιηθεί το υπουργείο Μεταφορών τις πολιτικές ευθύνες και να βγει «λάδι» η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για να βαφτίσουν το κρέας – ψάρι, έφτασαν μάλιστα στο σημείο φαιδρότητας να επινοήσουν νέο όρο, αυτόν της… «τοπικής τηλεδιοίκησης».

Σε λίγο θα μας έλεγαν πως είναι τηλεδιοίκηση, αν φωνάζει από μακριά ο σταθμάρχης στον μηχανοδηγό.

Πέρα από αυτά τα γελοία τεχνάσματα που μοναδικό σκοπό έχουν να θολώσουν τα νερά των εγκληματικών ευθυνών, η πραγματικότητα είναι μία και αδιαμφισβήτητη. Σύστημα τηλεδιοίκησης δεν υπήρχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και αν υπήρχε και λειτουργούσε, δεν θα είχε συμβεί ποτέ η ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Συγκεκριμένα, το περιβόητο σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε κανονικά μέχρι τη φωτιά στον σταθμό Ζαχάρεως, λίγο μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Μετά το προκλητικό σόου Γεραπετρίτη που επιβιβάστηκε με τουπέ «ασφάλειας» στο Intercity από Αθήνα για Καλαμπάκα (με τη συνοδεία κομπάρσων), και ένιωσε τόσο… ασφαλής που αποβιβάστηκε μόλις έφτασε λίγο έξω από την Αθήνα, σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του συστήματος τηλεδιοίκησης, παραδεχόμενος επί της ουσίας ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα δήλωσε, στο τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης του Βόρειου άξονα του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Λάρισα και επάνω, και στο τέλος Σεπτεμβρίου το υπόλοιπο τμήμα του, από την Οινόη μέχρι την Τιθορέα.

Φωτογραφίες από τους νέους πίνακες τηλεδιοίκησης της Λάρισας:

Κυβέρνηση: Ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του συστήματος τηλεδιοίκησης, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα παραμύθια περί «υπαρκτής» τηλεδιοίκησης. Κυβέρνηση: Ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του συστήματος τηλεδιοίκησης, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα παραμύθια περί «υπαρκτής» τηλεδιοίκησης.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Η κυβέρνηση ακυρώνεται μόνη της – Παρουσίασαν τη νέα τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, ενώ έλεγαν ότι λειτουργούσε πριν την τραγωδία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.