ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Με Αταμάν στον πάγκο ο νέος Παναθηναϊκός – Βιλντόζα, Καμπάτσο και ελληνικές προσθήκες για μια… νέα Εφές!

Ο Παναθηναϊκός προχωράει το σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Εργκίν Αταμάν ο εκλεκτός, οι Αργεντίνοι Βιλντόζα και Καμπάτσο στο προσκήνιο.
Με Αταμάν στον πάγκο ο νέος Παναθηναϊκός – Βιλντόζα, Καμπάτσο και ελληνικές προσθήκες για μια… νέα Εφές!

Όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη πάντα ανοίγει. Το τέλος εποχής της Εφές, φέρνει μια νέα εποχή για τον Εργκίν Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός κατέληξε στον Τούρκο προπονητή για την επόμενη μέρα και ο σχεδιασμός προχωράει με ελληνικές προσθήκες και τους Αργεντινούς, Βιλντόζα και Καμπάτσο.

Ο ίδιος ο Αταμάν με δήλωσή του είχε προ οικονομήσει τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό. Πλέον, αυτό βγαίνει προς τα έξω κι από τον ίδιο τον Παναθηναϊκό με όσα διαρρέονται.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει και ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει μερικά γρήγορα άλματα προκειμένου να τον φτάσει. Η φετινή χρονιά έδειξε πως το «τριφύλλι» είχε διάθεση να δαπανήσει χρήματα, αλλά δεν το έκανε με σωστό τρόπο. Και δεν είχε στον πάγκο και τον κατάλληλο άνθρωπο για να μπορέσει να πορευτεί να κλείσει την ψαλίδα από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο Εργκίν Αταμάν είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Εφές σε δύο διαδοχικές κατακτήσεις Euroleague και πιθανώς να το είχε καταφέρει και μία τρίτη φορά, αν δεν υπήρχε η διακοπή από την κορονοϊό. Στη συνείδηση του κόσμου του Παναθηναϊκού μπορεί να υπήρχε η ελπίδα για τον Πάμπλο Λάσο, ωστόσο και η επικείμενη έλευση του Αταμάν είναι ένα και το αυτό. Ένα ξεκάθαρο προπονητικό upgrade.

Ο 57χρονος Τούρκος προπονητής έχει αδικηθεί στην κρίση των ειδικών, οι ικανότητές του είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που πιστεύουμε και δεν ήταν μαθημένος να δουλεύει πάντα με μεγάλα μπάτζετ. Να σημειωθεί πως και η Εφές στην πορεία έγινε ομάδα τεραστίων συμβολαίων. Η εκκίνηση της αυτοκρατορίας ήταν με αμοιβές σε παίκτες που ήταν μικρότερες από ότι στη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μπορεί να μην είναι ο προπονητής που θα μοιράσει ένα playbook πολλών σελίδων, αλλά η διαχείριση προσωπικοτήτων και η εξέλιξη των παικτών που είχε στα χέρια του, αποτελούν παράσημα στην πορεία του. Πέρα από τους τίτλους ασφαλώς. Μην ξεχνάμε πως και στο πρόσφατο EuroBasket με μια Τουρκία ελάχιστων star δεν ήθελε και πολύ να πετάξει εκτός τους Γάλλους από τη φάση των 16». Σε ματς που στο φινάλε οι παίκτες του το έχασαν (στην κυριολεξία) μόνοι τους.

Οι νέοι Μίσιτς – Λάρκιν του Αταμάν και οι ελληνικές προσθήκες

Πολλά ονόματα έχουν ακουστεί αυτό το διάστημα. Ο Παναθηναϊκός, ως όφειλε, δεν είχε ανακοινώσει κανέναν. Αν πάνε καλά οι τελικές συζητήσεις με τον Αταμάν και ολοκληρωθεί η πρόσληψη του Τούρκου κόουτς, τότε θα αρχίσουν να επιβεβαιώνονται κάποια από τα ονόματα που έχουν ακουστεί εδώ και κάποιες εβδομάδες.

Πρώτο και κύριο αυτό του Λούκα Βιλτόνζα. Του ανθρώπου που θα πάρει την μπαγκέτα στον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν. Του… νέου Λάρκιν (παρότι άλλο στυλ παίκτης) στη νέα Εφές που θέλει να φτιάξει ο Αταμάν, αυτή τη φορά στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Μεγάλος στόχος όμως είναι να έρθουν οι… Διόσκουροι το Ερυθρού Αστέρα. Με άλλα λόγια, ο Βιλντόζα να φέρει μαζί του και τον συμπατριώτη του, Φακούντο Καμπάτσο. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίπολο στον Παναθηναϊκό, μια δυάδα γύρω από την οποία μπορεί να χτίσει και να «κολλήσει» ο Αταμάν τα υπόλοιπα κομμάτια του πράσινου παζλ.

Σε αυτά πρέπει να περιμένουμε και αρκετές ελληνικές προσθήκες, όπου μαζί με τη μέγιστη αξιοποίηση του Μαντζούκα θα πλαισιώσουν τους υπόλοιπους ξένους του Παναθηναϊκού. Μέχρι στιγμής, από όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί η μετακόμιση του Κώστα Αντετοκούνμπο και η πιθανή επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου φαντάζουν πιο πιθανά σενάρια να επιβεβαιωθούν.

Με το που ολοκληρωθούν οι συζητήσεις -και έχουν αίσια έκβαση ασφαλώς- με τον Αταμάν, θα ακολουθήσουν μαζεμένες ανακοινώσεις (κι από νωρίς) για παίκτες…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με Αταμάν στον πάγκο ο νέος Παναθηναϊκός – Βιλντόζα, Καμπάτσο και ελληνικές προσθήκες για μια… νέα Εφές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Απόστολος Γεωργιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.