ENGINE POWER

WRC: Ο Evans παίρνει προβάδισμα ο Neuville βγαίνει εκτός

WRC: Ο Evans παίρνει προβάδισμα στοn αγώνα Ράλλυ ενώ η πίεση και ο ανταγωνισμός όλο και αυξάνεται και γίνεται πιο δύσκολος
WRC: Ο Evans παίρνει προβάδισμα ο Neuville βγαίνει εκτός

Motorsport News WRC: Ο Evans παίρνει προβάδισμα στο παγκόσμιο αγώνα Ράλλυ της Κροατίας ενώ ο Neuville βγαίνει εκτός μετά απο την καταστροφή σε έξοδο του πάνω σε τσιμεντένιο φρεάτιο Hyundai i20 N

WRC: Ο Evans πήρε  προβάδισμα με την έξοδο και σύγκρουση του Neuville. Ο Neuville είχε προηγηθεί του Evans της Toyota Gazoo Racing με μόλις 5,7 δευτερόλεπτα σε μια νύχτα και επέκτεινε το πλεονέκτημά του έναντι του Ουαλού σε διψήφιο αριθμό. Ο Thierry Neuville έπεσε από το προβάδισμα στο Croatia Rally αφού χτύπησε σε σε τσιμεντένιο φρεάτιο στη μέση του SS11. Ο Neuville ήταν ο κορυφαίος από το SS2 και η μετάβαση στο τρίτο στάδιο του πρωινού του Σαββάτου ήταν πάνω από 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Elfyn Evans. Αλλά περίπου 3,1 μίλια μέσα στη σκηνή υπέφερε από υπερστροφή, σκιάζοντας έναν βράχο και σένα τσιμεντένιο φρεάτιο  καταστρέφοντας το αυτοκίνητο Hyundai i20 N, αναγκάζοντάς τον να φύγει από το ράλι της Κροατίας.

Neuville-crash-exodos-trakare-kroatia-Evans-pire-provadisma-ston-agona-wrc-Hyundai-toyota-sigrousi-katastrofi-autokinitou.

Thierry Neuville έπεσε από το προβάδισμα στο Croatia Rally αφού χτύπησε σε σε τσιμεντένιο φρεάτιο στη μέση του SS11

Αλλά η βασιλεία του Βέλγου έφτασε στο τέλος της στο ολοκαίνουργιο στάδιο Ravna Gora – Skrad όταν το Hyundai i20 N του βγήκε από τη γραμμή σε μια δεξιά στροφή. Το πίσω αριστερό μέρος του αυτοκινήτου συγκρούστηκε με τσιμεντόλιθο, προκαλώντας τελικές ζημιές. Ο Evans κληρονόμησε την πρώτη θέση ως αποτέλεσμα, αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να χαλαρώσει. Ένας φόβος στο τελευταίο στάδιο δεν βοήθησε να ηρεμήσει τα νεύρα του και ο Ott Tanak της M-Sport Ford έμεινε μόλις 22,6 δευτερόλεπτα πίσω στο σταμάτημα του σέρβις στο μέσο του σκέλους.

“Η επιφάνεια στο τέλος του τελευταίου, ξέραμε ότι ήταν χαμηλή, αλλά πέτυχα ένα φράγμα με το πίσω μέρος”, εξέπνευσε ο Evans . “Ήμασταν πολύ τυχεροί.” Ο Esapekka Lappi ανέβηκε στην τρίτη θέση της γενικής με έξοδα του συμπαίκτη του Neuville, αν και ο Φινλανδός ήταν δυσαρεστημένος με το πρωινό του. Η έλλειψη πρόσφυσης διάβρωσε την αυτοπεποίθησή του και έχασε έδαφος από το πρωτοπώρο ζευγάρι, ολοκληρώνοντας τον κύκλο 22,2 δευτερολέπτων στον απόηχο του Tanak.

WRC: Ο Evans παίρνει προβάδισμα στο παγκόσμιο αγώνα Ράλλυ της Κροατίας

Ο Pierre-Louis Loubet βρισκόταν πάνω από ένα λεπτό πιο πίσω με το Puma του, αλλά δέχτηκε αυξανόμενη πίεση από τους οδηγούς της Toyota Sebastien Ogier, Takamoto Katsuta και Kalle Rovanpera – όλοι τους ήταν λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα πίσω. Ο Ogier βρίσκεται σε αποστολή ανάκτησης αφού του επιβλήθηκε ποινή ενός λεπτού το βράδυ της Παρασκευής . Του επιβλήθηκε μια επιπλέον κύρωση 10 δευτερολέπτων προτού καν η δράση είχε ξαναρχίσει, αφού ένα τεχνικό πρόβλημα στο οδικό τμήμα τον έκανε να φτάσει αργά στο πρώτο στάδιο.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «WRC: Ο Evans παίρνει προβάδισμα ο Neuville βγαίνει εκτός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!