STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης – Ολυμπιακός 2-1: «Κλείδωσαν» Ευρώπη οι «κίτρινοι» – Νέα αμυντική τρικυμία για τους Πειραιώτες

Άρης - Ολυμπιακός 2-1: Χάρη στο γκολ - ποίημα του Πάλμα και το λάθος του Μπα, οι Θεσσαλονικείς νίκησαν για δεύτερη φορά φέτος τους Πειραιώτες που μπήκαν σε μπελάδες για την 3η θέση
Άρης – Ολυμπιακός 2-1: «Κλείδωσαν» Ευρώπη οι «κίτρινοι» – Νέα αμυντική τρικυμία για τους Πειραιώτες

Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Θρίαμβος για τους «κίτρινους» απέναντι στους «ερυθρόλευκους» των πολλών αμυντικών προβλημάτων.

Με φόρα από τη νίκη στον Βόλο, οι «κίτρινοι» επικράτησαν και του Ολυμπιακού και απομένει μόνο το μαθηματικό του πράγματος για να κλείσει η 5η προνομιούχος θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Από την άλλη, τραγική αμυντική λειτουργία ξανά για τους Πειραιώτες που υπέστησαν τη δεύτερη σερί ήττα στα play-offs της Super League και πλέον κινδυνεύει να χαθεί και η τρίτη θέση!

Άρης – Ολυμπιακός: Το ματς

Στο παιχνίδι του «Κ. Βικελίδης» ο Ζοσέ Ανιγκό άλλαξε τη μισή ομάδα.

Συνεπώς, ήταν θέμα χρόνου απέναντι σε ένα κάπως πιο ομοιογενές σύνολο όπως αυτό του Άρη να εμφανιστούν τακτικά κενά και ανασταλτικά προβλήματα.

Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, οι Πειραιώτες έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Βρουσάι έκανε τη σέντρα, ο Μπακαμπού έκανε την κεφαλιά, ο Κούεστα απέκρουσε και ο Μασούρας, με τον Ισπανό γκολκίπερ εξουδετερωμένο σημάδεψε ψηλά από πλεονεκτική θέση.

Με τη συμπλήρωση του 20λέπτου, ξανά ο Κουέστα σταμάτησε το σουτ του Μασούρα.

Από εκεί και ύστερα, οι «κίτρινοι» ισορρόπησαν τα πράγματα και στο 36ο λεπτό κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ με ίσως το γκολ της χρονιάς.

Ο Λουίς Πάλμα πήγε να εκτελέσει από τα αριστερά το κόρνερ, αλλά αντί για γέμισμα επιχείρησε απευθείας εκτέλεση αιφνιδιάζοντας τον Πασχαλάκη. Ο Ονδουρένιος δικαιώθηκε πανηγυρικά και οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι.

Στο ίδιο έργο θεατές

Μ’ένα στόμα, μια φωνή, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα συμφωνήσουν ότι ο Νο1 λόγος αγωνιστικού τέλματος στην ομάδα τους φέτος είναι η δυσλειτουργία στην άμυνα.

Παιχνίδι δίχως παιδαριώδη λάθη στην οπισθοφυλακή δεν γίνεται και στο δεύτερο ημίχρονου του ματς με τον Άρη, ο Ουσεϊνού Μπα έκανε ένα ακόμα τραγικό λάθος χαρίζοντας το 2-0 στον Νταμπό, στο 65ο λεπτό. Γύρισμα που θυμίζει περισσότερο τοπικό, παρά επαγγελματική κατηγορία.

Στο ίδιο έργο θεατές οι ερυθρόλευκοι που παρά τις αλλαγές έμοιαζαν ανήμποροι να γυρίσουν την κατάσταση υπέρ τους.

Παρόλα αυτά, στο 69΄, οι Πειραιώτες μπήκαν ξανά στο παιχνίδι. Ο Ολλανδός ρέφερι, Μάκελι, σφύριξε την παράβαση στο χέρι του Μαζικού και ο Μπακαμπού με το 17ο τέρμα του μείωσε από τη λευκή βούλα (70΄).

Από και πέρα, οι φιλοξενούμενοι κατέβαλαν τις τελευταίες προσπάθειες για να φτάσουν στην ισοφάριση, η οποία όμως δεν ήρθε.

Έτσι, ο Ολυμπιακός υπέστη δεύτερη σερί ήττα και πλέον η τρίτη θέση απειλείται.

Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 36΄ Πάλμα, 65΄ Νταμπό / 70΄ Μπακαμπού

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μαζικού, Πίρσμαν, Εμπακατά, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Νταμπό (88΄ Ενκουλού), Ματέο Γκαρσία (76΄ Καμάτσο), Πάλμα (58΄ Ιτούρμπε), Καμαρά (88΄ Χριστοδουλόπουλος).

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (86΄ Ραμόν), Κασάμι (59΄ Χουάνγκ), Εμβιλα, Βρουσάι (74΄ Βαλμπουενά), Μασούρας (59΄ Μπιέλ), Φορτούνης, Μπακαμπού (86΄ Ελ Αραμπί).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρης – Ολυμπιακός 2-1: «Κλείδωσαν» Ευρώπη οι «κίτρινοι» – Νέα αμυντική τρικυμία για τους Πειραιώτες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.