ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποψήφια με τη ΝΔ, κατακεραύνωσε την πολιτική Μητσοτάκη στα καύσιμα: «Πλουτίζει το παρακράτος – Να μειωθεί ο ΕΦΚ»

Δεν μάσησε τα λόγια της η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα - «Πρέπει να μειωθεί ο ΕΦΚ - Ας με πετάξουν έξω από το κόμμα»
Υποψήφια με τη ΝΔ, κατακεραύνωσε την πολιτική Μητσοτάκη στα καύσιμα: «Πλουτίζει το παρακράτος – Να μειωθεί ο ΕΦΚ»

Ενώ οι πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν «χρυσά» τα καύσιμα στην Ελλάδα, παρά τη διεθνή πτώση των τιμών, ακόμα και υποψήφιοι βουλευτές της ίδιας της ΝΔ δεν αντέχουν να μείνουν απαθείς μπροστά στο όργιο αισχροκέρδειας και άγριας φορολόγησης που επιβάλλεται στα καύσιμα με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρά το ότι η επίσημη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη υποστηρίζει απροκάλυπτα τη συνέχιση της φοροεπιδρομής στα καύσιμα (ότι γίνεται δηλαδή και με τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης), η υποψηφία βουλευτής της ΝΔ στο νότιο Τομέα της Αθήνας, Μαρία Ζάγκα, η οποία είναι και η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, δεν μάσησε τα λόγια της και μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ζήτησε την άμεση μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και του ΕΦΚ «αδειάζοντας» έτσι τον Κ. Μητσοτάκη ο οποίος μόλις πριν 8 ημέρες ήταν κάθετα αντίθετος σε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, η κ. Ζάγκα όχι μόνο έκανε ανοιχτή «κόντρα» στην πολιτική Μητσοτάκη, άλλα μίλησε ξεκάθαρα και για παρακράτος που κυριαρχεί στον κλάδο των καυσίμων και κερδίζει τεράστια ποσά εις βάρος της τσέπης των ελλήνων πολιτών. Και φυσικά ο λόγος που υπερισχύουν οι πρακτικές του παρακράτους, είναι διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει όλα τα περιθώρια για να οργιάζει το παρακράτος και να λεηλατείται η αγορά των καυσίμων από τα καρτέλ των διυλιστηρίων.

Από τη μία ο τεράστιος φόρος που επιβάλλει το κράτος και από την άλλη η χειραγώγηση της αγοράς από τα μονοπώλια, κάνουν την βενζίνη και το πετρέλαιο πιο ακριβά από ότι θα τα αγόραζε κάποιος έλληνας στις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Η Μαρία Ζάγκα είπε συγκεκριμένα: «Το θέμα των καυσίμων είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία, στην οποία εμπλέκεται το κράτος και ο ΣΕΕΠΕ. Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος το οποίο πλέον είναι επίσημο. Άρα, όσο είναι ακριβή η βενζίνη – και ακριβή είναι η βενζίνη λόγω του ΕΦΚ και του ΦΠΑ που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή – ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος».

Όταν όμως οι δημοσιογράφοι της εκπομπής αντέτειναν στην κ. Ζάγκα ότι δεν υπάρχει στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ η μείωση του ΕΦΚ, εκείνη ενέμεινε απόλυτα στη θέση της: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα. Εγώ είμαι ξεκάθαρη. Δεν πήγα εγώ στο κόμμα, το κόμμα ήρθε σε μένα και το κόμμα ξέρει ποια είμαι».

Έχει την ιδιαίτερη σημασία του ότι αυτή η παρέμβαση εκ μέρους της κ. Ζάγκα γίνεται στην τελική ευθεία για τις εκλογές, μόλις 11 μέρες πριν από τη διεξαγωγή τους. Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο OPEN πριν από μερικές μέρες, ήταν απόλυτος στο ότι δεν θα μειώσει ούτε σε μια νέα τετραετία τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ΕΦΚ στα καύσιμα, και άρα οι πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά τρόφιμα, προϊόντα, καύσιμα και υπηρεσίες και να αρκούνται στην επιδοματική επαιτεία που επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάφορα «pass» κοροϊδίας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποψήφια με τη ΝΔ, κατακεραύνωσε την πολιτική Μητσοτάκη στα καύσιμα: «Πλουτίζει το παρακράτος – Να μειωθεί ο ΕΦΚ»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.