ΑΡΗΣ

Όταν υπάρχει νέος τεχνικός διευθυντής άστον να σου φτιάξει «τον δικό του Άρη»

Οι αναμενόμενες αντιδράσεις των οπαδών του Άρη στην παραμονή Τερζή, δεν έχουν να κάνουν προσωπικά με τον Έλληνα τεχνικό, αλλά με το τάιμινγκ, καθώς για την επιλογή προπονητή υπάρχει τεχνικός διευθυντής.
Όταν υπάρχει νέος τεχνικός διευθυντής άστον να σου φτιάξει «τον δικό του Άρη»

Η είδηση ότι ο Τόλης Τερζής θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία και την επόμενη χρονιά, αλλά και ο τρόπος που αυτή διέρρευσε- ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις στον κόσμο του Άρη.

Όχι γιατί έχει κάτι εναντίον του Έλληνα τεχνικού. Ίσα ίσα που στον ρόλο που έχει αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά του υπηρεσιακού τεχνικού έχει ανταπεξέλθει αρκετά ικανοποιητικά. Επιπλέον όσον αφορά τη φετινή σεζόν ο Τερζής έβγαλε τον Άρη στην Ευρώπη, στόχος που ναι μεν ήταν αυτονόητος στο ξεκίνημα, διόλου όμως εύκολος έτσι όμως όπως είχε εξελιχθεί και με τον «Θεό του πολέμου» να βρίσκεται στο -1 από τον Βόλο όταν ανέλαβε.

Επί των ημερών του ο Άρης συμμαζεύτηκε σε σχέση με την εικόνα που η ομάδα είχε με Μπούργος και Πάρντιου, έδειξε κάποιες αρχές και γενικότερα έβγαλε αντίδραση που ως τότε δεν βλέπαμε.

Εν τούτοις οι έντονες αντιδράσεις από τους οπαδούς της ομάδας ήταν αναμενόμενες στην απόφαση παραμονής του γιατί ο ίδιος ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε δείξει διάθεση να πάει σε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης του αγωνιστικού τμήματος.

Από τη στιγμή που κάνεις το βήμα να λειτουργήσεις διαφορετικά προσλαμβάνοντας τεχνικό διευθυντή – ενώ μέχρι πρότινος δεν πίστευες στην χρησιμότητά του σε μια ΠΑΕ- άστον να σου φτιάξει τον «δικό του Άρη». Σε όλα τα επίπεδα.

Ακόμη κι αν ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα σου έφερνε τον… Κροάτη Τερζή, άστον να το κάνει κι ας μην βγει η επιλογή. Ακόμη κι αν αποτύχεις θα το έχεις κάνει με τον σωστό τρόπο. Δηλαδή στηρίζοντας το μοντέλο που επέλεξες να πορευτείς, δηλαδή με τον τεχνικό διευθυντή να έχει τον πρώτο λόγο και εσένα (τον Καρυπίδη) δηλαδή να έχεις την υψηλή εποπτεία.

Όσα αναφέρω και η αντίδραση του κόσμου δεν έχουν να κάνουν με τον Τερζή. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εναντίον του.  ίσα ίσα που η στήριξη όλων στον συμπαθή Έλληνα τεχνικό πρέπει και πιστεύω οτι θα έρθει από το σύνολο των οπαδών. Η αντίδραση έχει να κάνει όμως με το τάιμινγκ που αποφασίζεται μια τέτοια κίνηση, καθώς διχάζει τον κόσμο και αναιρεί το μοντέλο «τεχνικός διευθυντής». Εστω κι αν δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από τον ισχυρό άνδρα του Άρη.

Όταν υπάρχει νέος τεχνικός διευθυντής άστον να σου φτιάξει «τον δικό του Άρη»

Ειδικά μετά από μια κακή σεζόν, χρειάζεται να πας σε κινήσεις που θα έχουν και ουσία, αλλά και επικοινωνία. Με τον Τερζή παίρνεις μεγάλο ρίσκο, καθώς δεν θα υπάρχει χρόνος ασυλίας και υπομονής και τα αποτελέσματα θα πρέπει να έρθουν άμεσα. Κι όταν λέμε άμεσα εννοούμε αρχικά την Ευρώπη όπου ο Άρης θα πρέπει να κάνει κάποιες προκρίσεις.

Νωρίτερα βεβαίως θα πρέπει να έρθουν μεταγραφές που θα πείθουν (όχι απαραίτητα υψηλού κόστου, αλλά ουσίας και όχι εντυπωσιασμού) και θα βοηθήσουν στο να «εκτονωθεί» η κατάσταση στον κόσμο.

Φυσικά και δεν σημαίνει οτι αν έρθει καλός ξένος τεχνικός ο Άρης θα πετύχει σίγουρα ή οτι ο Τερζής θα αποτύχει σίγουρα. Άλλωστε έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα με τον Άκη Μάντζιο να είναι ο πιο πετυχημένος τεχνικός που είχαν οι «κιτρινόμαυροι» τα τελευταία 40 χρόνια, τουλάχιστον σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Από την άλλη όμως οταν έχεις περιορισμένο μπάτζετ και την ΕΠΟ του Μπαλτάκου που σου κάνει τόσο πόλεμο, είσαι υποχρεωμένος να κάνεις τις καλύτερες δυνατές επιλογές ώστε να διεκδικήσεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πιθανότητες την 4άδα. Γιατί με τα τωρινά δεδομένα και με όσα είδαμε φέτος, ο Άρης αντικειμενικά ξεκινά τη σεζόν ως φαβορί να τερματίσει 5ος και του χρόνου.

Όσον αφορά τον Καρυπίδη βλέποντας οτι δεν μπορεί να διαθέσει ένα μεγάλο μπάτζετ για προπονητή που θα κάνει τη διαφορά, προτιμά να δώσει περισσότερα χρήματα σε παίκτες και στην οργάνωση της ομάδας γενικότερα και αυτό είναι θεμιτό και κατανοητό. Απλά άσε τον Παλίκουτσα να σου κάνει την επιλογή προπονητή και ας μην είναι από το ψηλότερο ράφι.

Από εκεί και πέρα με την επιλογή Τερζή ο Άρης πάει στη νέα σεζόν με έναν τεχνικό που δεν θέλει χρόνο προσαρμογής ούτε χρειάζεται χρόνο για να αξιολογήσει το ρόστερ. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για το πρώτο κομμάτι της σεζόν και ειδικά για την Ευρώπη.

ΥΓ: Πλέον η συνέντευξη Τύπου του Παλίκουτσα που έρχεται… κατόπιν εορτής, αναμένεται να μεγάλο ενδιαφέρον. Ο τρόπος που θα μιλήσει ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής και θα παίξει ρόλο του και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στον αντίκτυπο που θα έχει στον κόσμο.

ΥΓ2: Από εδώ και πέρα οι επιλογές για τη στελέχωση του ρόστερ και το πώς θα οργανωθεί η ομάδα θα πρέπει να περάσουν στον Παλίκουτσα σε επαφή φυσικά με τον Τερζή. Οπως αναφέρω και πιο πάνω ο Θόδωρος Καρυπίδης πρέπει να περιοριστεί πλέον στην υψηλή εποπτεία

ΥΓ2: Δεν γίνεται η είδηση για το θέμα προπονητή στον Άρη να διαρρέει στα ΜΜΕ προτού θελήσει η ΠΑΕ να το κάνει η ίδια επίσημα και ειδικότερα να διαρρεύσει σε ένα εχθρικό Μέσο και έναν δημοσιογράφο που σου κάνει πόλεμο.

ΥΓ3: Η ΠΑΕ Άρης δεν χρωστάει ούτε ευρώ στον Καπετάνο, καθώς υπάρχουν επανειλημμένες δικαστικές αποφάσεις που τη δικαιώνουν. Αυτό ο Θωμαΐδης έκανε πως δεν το ήξερε και δεν το ανέφερε ποτέ στη μεταξύ τους συζήτηση. Ο στόχος σταθερός και ξεκάθαρος. Να προκαλέσει «θέμα» στους «κιτρινόμαυρους».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όταν υπάρχει νέος τεχνικός διευθυντής άστον να σου φτιάξει «τον δικό του Άρη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.