ΑΕΚ

Η Πρωταθλήτρια ΑΕΚ είναι το πάθος, η αλεγρία του Αλμέιδα και το πανό «Πατέρα Ζεις…»

Η ΑΕΚ είναι Πρωταθλήτρια και το περιέγραψαν ιδανικά οι αντιδράσεις του Αλμέιδα και το πανό στην OPAP Arena
Η Πρωταθλήτρια ΑΕΚ είναι το πάθος, η αλεγρία του Αλμέιδα και το πανό «Πατέρα Ζεις…»

Η ΑΕΚ λοιπόν είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδας. Μετά από 5 χρόνια, αλλά με άλλες συνθήκες. Με την ίδια ισχυρή διοίκηση, με διαφορετικό, καθολικής αποδοχής, προπονητή και ένα σημαντικό κορμό ποδοσφαιριστών.

Σε τέτοιες περιπτώσεις όπως οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, πάνω-κάτω τα ίδια κάνουν όλοι. Τελικά, όχι όλοι.

Ο Ματίας Αλμέιδα ακόμα και σε αυτήν την περίσταση διαφοροποιήθηκε. Όχι επειδή έτσι το σκηνοθέτησε, αλλά επειδή του βγήκε. Αυτός είναι. Ο τύπος με το μακρύ μαλλί, που αγκαλιάζει τους παίκτες του σα να είναι παιδιά του. Έτσι τους νιώθει άλλωστε. Παιδιά του.

 

Η ΑΕΚ κατόρθωσε και άλλαξε τσιπάκι χάρη στην επιλογή του Μελισσανίδη να φέρει τον Αλμέιδα. Η ΑΕΚ δεν άλλαξε ποδοσφαιρικά. Άλλαξε η νοοτροπία και η ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων.

Η ομάδα έπαιξε διαφορετικό, θελκτικό ποδόσφαιρο στη Super League 1 αλλά το πιο σημαντικό είναι πως ο Αλμέιδα έδωσε κίνητρο. Σε όλους.

Για τον Αργεντίνο, όλοι είναι σημαντικοί. Όχι επειδή θέλει να τους τουμπάρει άλλα έτσι νιώθει. Από τους υπαλλήλους στα Σπάτα έως και τον Πινέδα, τον Μάνταλο, τον Λιβάι Γκαρσία, τον Αραούχο, τον Μήτογλου, τον Φερνάντες, τον Μοχαμάντι.

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΩΡΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ!

 

Στο γλέντι της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Αλμέιδα ξεδίπλωσε και αποκάλυψε ανοικτά σε όλους το φετινό μυστικό της επιτυχίας. Γιατί έτσι νιώθει.

Δεν ήθελε να βγει η φωτογραφία με το τρόπαιο στα αποδυτήρια αν δεν έμπαινε σε αυτήν ο «Πάτρικ», ο επί χρόνια οδηγός του πούλμαν της ΑΕΚ.

 

Οι παίκτες του είναι «οι καλύτεροι στον κόσμο»

 

Δεν ήθελε να μονοπωλήσει την πίστα στα μπουζούκια αν δεν ανέβαιναν σε αυτή οι ποδοσφαιριστές του: «Οι Νο1 σε όλο τον κόσμο, οι καλύτεροι» όπως τους αποκάλεσε. Γιατί έτσι νιώθει.

Ο Αλμέιδα έφερε και πάλι το πάθος, την αυταπάρνηση, την αλεγρία (δηλαδή τη χαρά και την ευθυμία) στα Σπάτα.

Ήθελε οι παίκτες του να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Είτε παίζουν ένα λεπτό είτε 90.

Δεν είναι τυχαίο αυτό που είπε ο Μάνταλος, πως είναι 100 φορές πιο γλυκό.

 

 

Αυτή η μενταλιτέ, σε συνάρτηση με τα όσα ποδοσφαιρικά έκανε, οδήγησαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για όσους γνώριζαν τον Αλμέιδα ή είχαν διαβάσει για εκείνον και την πορεία του τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, ουδεμία έκπληξη.

Στην ΑΕΚ είδε την ευκαιρία του να κάνει πράξη όλες τις ποδοσφαιρικές του σκέψεις.

Ο Μελισσανίδης τον πίστεψε, οι παίκτες το ίδιο, ο κόσμος δεν ήξερε τι να περιμένει. Το κατάλαβε νωρίς και τα «Ματίας Αλμέιδα» πήγαν να ρίξουν τη Νέα Φιλαδέλφεια. Όχι το γήπεδο, αυτό δεν πέφτει, τον Δήμο ολάκερο.

 

ΑΕΚ είναι το πανό «Πατέρα Ζεις…»

 

Αν κάποιος θελήσει να απομονώσει τις στιγμές από το ΑΕΚτζήδικο γλέντι που στήθηκε πριν και μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ξεχωρίζει τον Αλμέιδα.

Και μετά το πανό. Εκείνο που στεκόταν πάνω δεξιά και έγραφε «Πατέρα Ζεις…».

Αφιερωμένο στη μνήμη όλων εκείνων που δεν πρόλαβαν να δουν το γήπεδο να χτίζεται. Και δεν πρόλαβαν να δουν την ΑΕΚ τους πρωταθλήτρια μέσα εκεί.

 

Αλλά την είχαν ζήσει στο «Νίκος Γκούμας». Όλοι εκείνοι που κάποτε έπαιρναν τον γιο και την κόρη τους στο γήπεδο και μετά τους έπαιρναν οι γιοι και οι κόρες και τους πήγαιναν στο γήπεδο.

Όλοι εκείνοι που σίγουρα ένα χαμόγελο θα το έσκασαν, βλέποντας από εκεί ψηλά αυτή την ΑΕΚ.

Την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, του Μελισσανίδη και αυτών των εξαιρετικών ποδοσφαιριστών.

 

Η Ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει. Η ΑΕΚ είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2023.

 

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Πρωταθλήτρια ΑΕΚ είναι το πάθος, η αλεγρία του Αλμέιδα και το πανό «Πατέρα Ζεις…»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).