ΑΤΖΕΝΤΑ

24 Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων είναι μία ημέρα ευαισθητοποίησης και γνωριμίας προς όλες τις προστατευόμενες περιοχές της Ευρώπης
24 Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων

Το ημερολόγιο γράφει 24 Μαΐου, σηματοδοτώντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων. Η ημέρα καθιερώθηκε το 1999 με πρωτοβουλία του πανευρωπαϊκού δικτύου EUROPARC, με σκοπό να γιορτάσει όλες αυτές τις περιοχές.

Βασικός στόχος της σημερινής ημέρας είναι να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στη φύση και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη σημασία της φυσικής ομορφιάς που διατηρείται σε προστατευόμενες περιοχές και τη σημασία της διατήρησης και της αειφόρου διαχείρισης αυτών των τόπων.

Ως Εθνικά Πάρκα χαρακτηρίζονται περιοχές μεγάλης έκτασης που είτε λόγω της θέσης τους, όπως διασυνοριακές, είτε λόγω της εξέχουσας οικολογικής ή άλλης φυσικής σπουδαιότητάς τους θεωρούνται ως σημαντικές σε εθνικό επίπεδο, όπως:

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου
Εθνικό Πάρκο Σχοινιά – Μαραθώνα
Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων – Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου

Ως Περιφερειακά Πάρκα «χαρακτηρίζονται περιοχές που είτε λόγω της θέσης τους είτε λόγω της οικολογικής σπουδαιότητάς τους θεωρούνται σημαντικές σε περιφερειακό επίπεδο». Έως τον Αύγουστο 2019, έχει χαρακτηρισθεί μία περιοχή ως Περιφερειακό Πάρκο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «24 Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.