ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μπένετ είπε το αυτονόητο και πλέον και «συμμάχους» έχει, και λιγότερους «εχθρούς»

Πρωτάθλημα με λιγότερους ξένους προανήγγειλε ο επικεφαλής της ΚΕΔ.
Ο Μπένετ είπε το αυτονόητο και πλέον και «συμμάχους» έχει, και λιγότερους «εχθρούς»

Ήταν ήδη γνωστό και το επισημοποίησε επίσημα ο Στιβ Μπένετ. Στο επόμενο πρωτάθλημα θα μειωθούν οι ξένοι διαιτητές.

Η UEFA που πλέον ξεκαθάρισε και καλά κάνει, οτι δεν βάζει πια «πλάτη» για την έλευση ξένων διαιτητών από τις δύο πρώτες κατηγορίες, δεν θα ασχοληθεί άλλο με την Ελλάδα.

Η ΚΕΔ και ο Μπένετ είχαν ήδη στο μυαλό τους να μειώσουν τους ξένους διαιτητές στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League. Δεδομένο οτι θα προκύψουν αντιδράσεις, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναινέσει η ΚΕΔ, αλλά και η ΕΠΟ σε μια άτυπη συμφωνία των «μεγάλων» για ξένους διαιτητές σε όλα τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος έχει δηλώσει την πρόθεση να μειωθεί ο αριθμός των ξένων τη νέα σεζόν.

Ακόμα και κάποιες ΠΑΕ που ήταν υπέρ των ξένων φαίνεται πως πλέον είναι πιο διαλλακτικές και δεν λένε όχι στους Έλληνες.

Ο Γιάννης Αλαφούζος το δήλωσε στην συνάντηση που είχαν προ καιρού οι μεγάλοι με τον Μπένετ. «Προτιμούμε τους καλούς Έλληνες, από τους μέτριους ξένους διαιτητές».

Ακόμα και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης παραδέχθηκε ότι «ίσως έκανα λάθος με την απαίτηση για ξένους». Εξάλλου υπήρχαν και περιπτώσεις που ζήτησε Έλληνα (όπως στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό), ενώ συναίνεσε και στον Διαμαντόπουλο στο ΑΕΚ – Άρης.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι υπέρ των ξένων, αλλά κρατούν χαμηλούς τόνους και πιθανότατα σε κάποια παιχνίδια να μπαίνουν Έλληνες ρέφερι.
Κάθετα αντίθετος ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι γενικά κατά του Μπαλτάκου και του Μπένετ. Ο τελευταίος ωστόσο έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και δεν υπάρχει καμία διάθεση απο πλευράς ΕΠΟ να «σπάσει».

Πρόκειται εξάλλου για… ανέκδοτο, η Λίγκα να βάζει Δ.Σ. για επαγγελματική διαιτησία και να είναι αντίθετη με το να σφυρίζουν Έλληνες διαιτητές. Εκτός αν ως επαγγελματίες θα σφυρίζουν καλύτερα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μπένετ είπε το αυτονόητο και πλέον και «συμμάχους» έχει, και λιγότερους «εχθρούς»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!