ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόμμα ΝΙΚΗ: Ο Δημήτρης Νατσιός μίλησε ξανά από καρδιάς (vid)

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Νατσιός στην εκπομπή «Σκεπτόμενοι Πολίτες - Τι πρεσβεύει το Κόμμα ΝΙΚΗ
Κόμμα ΝΙΚΗ: Ο Δημήτρης Νατσιός μίλησε ξανά από καρδιάς (vid)

Όσο ο Κυριάκος Βελόπουλος χάνει την ψυχραιμία του και κάνει βρόμικο πόλεμο, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να μην είναι ευνοϊκές προς το κόμμα του, ο Δημήτρης Νατσιός παραμένει πιστός στις αξίες που γαλουχήθηκε από την παιδική του ηλικία και αποτυπώνονται στο κόμμα ΝΙΚΗ.

Δεν είναι εύκολο να πιστέψουν κάποιοι ότι μία μη συστημική παράταξη, η οποία πορεύεται μόνο με τα πανανθρώπινα αγαθά της πίστης, της φιλοπατρίας και της οικογενειακής εστίας, κερδίζει συνεχώς σε δυναμική, όπως αποδείχθηκε και στις εκλογές 2023.

Ο κόσμος που πλέον χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, άρα, έχει πρόσβαση σε πολύ περισσότερες πηγές ενημέρωσης, αρχίζει να γνωρίζει για τα καλά έναν άνθρωπο που, όμως, δεν εμφανίστηκε τώρα. Επί σειρά δεκαετιών υπηρετεί με σεμνότητα τις αξίες του. Δεν θέλησε ξαφνικά να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Απλώς αγανάκτησε όπως όλοι οι πολίτες, ή τέλος πάντων όλοι όσοι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα και υποθέσεις σκοτεινές που έχουν στόχο το χρήμα, την εξουσία – ενίοτε και τα δύο.

Η παρουσία του Δημήτρη Νατσιού στην εκπομπή «Σκεπτόμενοι Πολίτες» του Γιώργου Αλαϊάδη, στο πλευρό του Γιάννη Καλογερόπουλου (πρόεδρος κόμματος «Ομογένεια»), δεν περιλαμβάνει κάτι φανταχτερό, μεγαλεπήβολο και μοχθηρό. Έχει μόνο αλήθειες, απλότητα και ταπεινότητα. Λέξεις που πλέον δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές από τον μέσο Έλληνα, επειδή έχει πέσει θέμα πολυετούς σύγχυσης, φόβου, αμάθειας, ημιμάθειας και επιβολής υποπροϊόντων σε κάθε σκέλος.

Παρακάτω παρατίθεται ένα απόσπασμα από τα πρώτα λεπτά του διαλόγου που γίνεται με αξιοπρέπεια και όχι με στημένες ατζέντες, όμως, αξίζει να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή.

Ο Δημήτρης Νατσιός, λοιπόν, λέει:

«To Κόμμα ΝΙΚΗ έχει μια ιστορία τεσσάρων ετών. Ιδρύθηκε το 2019 τον Ιούλιο. Συνέπεσε με την πανδημία και τους εγκλεισμούς, οπότε δεν μπορέσαμε να κάνουμε τις εξορμήσεις που έπρεπε να γίνουν και τον τελευταίο χρόνο βάλαμε μπρος τις μηχανές με εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα, με επαφές. Βλέπαμε την αποδοχή που είχε το ευγενικό και τίμιο μήνυμά μας.

Εγώ γεννήθηκα στην Πιερία και κατοικώ στο Κιλκίς. Είχα για 12 χρόνια μια τηλεοπτική εκπομπή, πρώτα στον τηλεοπτικό εκκλησιαστικό σταθμό 4Ε με τίτλο “Γράμματα-Σπουδάματα”, όπου κυρίως εντόπιζα τις εκπομπές με καλεσμένους σε θέματα παιδείας και γλώσσας. Και άλλα δύο χρόνια στο Dion TV.

Αυτός ήταν ο λόγος που ο κόσμος μας γνώριζε πιο πολύ στη Βόρεια Ελλάδα, συν ότι έχω μια αρθρογραφία σε τοπικές εφημερίδες του Κιλκίς, της Πιερίας και σε πανελλαδικά έντυπα του γραπτού και τηλεοπτικού Τύπου επί 30 χρόνια περίπου. Με πάρα πολλά άρθρα. Είχα κάνει ομιλίες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Με καλούσαν διάφοροι άνθρωποι, διάφοροι σύλλογοι, γονέων κ.λπ. για θέματα παιδείας.

Δεν το κρύβω ότι ασκώ μία, καλώς εννοουμένη, πολεμική τα τελευταία χρόνια γύρω από τα θέματα της παιδείας και δη τα θέματα των σχολικών βιβλίων. Έτσι, ένας κόσμος που συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες για θέματα παιδείας, ιστορίας και γενικά για τα θέματα του έθνους, με γνώριζε.

Για το θέμα της ρωσοφιλίας, επειδή μερικοί θεωρούν και χρησιμοποιούν μία, κατ’ εμέ, εντελώς άστοχη φράση, τη λεγόμενη εργαλειοποίηση της θρησκείας, της πίστεως. Από την κούνια μου, εξ απαλών ονύχων, όπως με μεγάλωσαν οι γονείς μου εγώ ζω στο πνεύμα της Εκκλησίας. Στο χριστοκεντρικό ή στο θεοκεντρικό πνεύμα. Δηλαδή, όταν με συναντά ένας απλός άνθρωπος στον δρόμο και με ρωτά ‘τι κάνεις, Δημήτρη;’, αυθόρμητα, χωρίς να το σκεφτώ, αντανακλαστικώς θα ‘λεγα, μου έρχεται στον νου η φράση ‘δόξα τω Θεώ’. Είτε είμαι καλά είτε δεν είμαι καλά, αυτή είναι η απάντησή μου.

Επαναλαμβάνω, επί 30 χρόνια γράφω, μιλώ, κάνω εκπομπές, έχω εκδώσει και 10 βιβλία. Το προτελευταίο μου βιβλίο είχε τίτλο ‘Είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως κι έπειτα υπέρ πατρίδος’. Εξεδόθη το 2019, ήταν στο ‘Τυπωθήτω’ για δύο χρόνια, το εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου. Κι όλα τα βιβλία μου περιστρέφονται γύρω από θέματα παιδείας, πατρίδας και πίστεως. Δηλαδή για 30 και 40 χρόνια εργαλειοποιώ την πίστη και ξαφνικά έγινα ένα τέρας ή κάτι διαφορετικό;

Μερικοί από την ημιμάθεια δεν ξέρουν τι λένε. Όταν οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν πολεμούμε υπέρ βωμών και εστιών, ποιοι είναι οι βωμοί; Είναι τα ιερά τους. Τι είναι εστία; Εστία είναι το σπίτι, η πατρίδα δηλαδή. Γιατί πατρίδα σημαίνει πολλές οικογένειες. Όταν ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, στη μοναδική σωζομένη επιγραφή του γράφει ‘Κωνσταντίνος εν Χριστώ τω Θεώ’ σημαίνει πίστη, ‘Πιστός βασιλεύς και αυτοκράτορας των Ρωμαίων’ σημαίνει πατρίδα, ‘ο Παλαιολόγος’ σημαίνει οικογένεια».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή – Γι’ αυτό κερδίζει έδαφος το Κόμμα ΝΙΚΗ:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κόμμα ΝΙΚΗ: Ο Δημήτρης Νατσιός μίλησε ξανά από καρδιάς (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.