ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Σε μία ξεχωριστή λίστα ο Άλβαρες – Κάνει «παρέα» με τον Κριστιάν Καρεμπέ!

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Champions League, βάζοντας τον Χουλιάν Άλβαρες σε μία ξεχωριστή λίστα.
Champions League: Σε μία ξεχωριστή λίστα ο Άλβαρες – Κάνει «παρέα» με τον Κριστιάν Καρεμπέ!

Μετά από αρκετές προσπάθειες, πολλά εκατομμύρια, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να κατακτήσει το Champions League, νικώντας με 1-0 την Ίντερ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας κατάφερε να πάρει και αυτό το τρόπαιο, που το κυνηγούσε όσο χρόνια βρίσκεται ο Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της.

Αυτή η κατάκτηση ωστόσο, αν και σημαντική για όλη την ομάδα, έφερε τον Χούλιαν Άλβαρες σε μία λίστα που σίγουρα πολλοί θα ζηλεύουν.

Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός έγινε ο 10ος παίκτης που καταφέρνει την ίδια χρονιά να πάρει τόσο το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και το Champions League.

Η λίστα αυτή έχει μέσα κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία και μάλιστα έχει και… ελληνικό χρώμα.

Αρχικά έχουμε έξι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου, που είχαν καταφέρει να πάρουν τον τίτλο και να στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές τη σεζόν 1973/74.

Στη συνέχεια πάμε στο 1997/98, όταν το ίδιο κατάφερε να κάνει ο Κριστιάν Καρεμπέ, που φυσικά μετά ήρθε στον Ολυμπιακό και πλέον είναι βασικό μέλος της διοίκησης των Πειραιωτών.

Ενώ έπειτα πάμε στον Ρομπέρτο Κάρλος το 2001/02 και στον Ραφαέλ Βαράν τη σεζόν 2017/18, που και οι δύο τα κατάφεραν με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία, που κατακτά την ίδια χρονιά, το Champions League, την Premier League και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σίγουρα σημαντική χρονιά για τον Αργεντινό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Champions League: Σε μία ξεχωριστή λίστα ο Άλβαρες – Κάνει «παρέα» με τον Κριστιάν Καρεμπέ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.