ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Δεύτερη μεγαλύτερη συσπείρωση το κόμμα ΝΙΚΗ μετά τη ΝΔ – Μαζική «φυγή» ψηφοφόρων από την Ελληνική Λύση!

Συσπείρωση και σταθερότητα στο κόμμα ΝΙΚΗ παρά τον πόλεμο προπαγάνδας που δέχεται - Χάνει συνεχώς δυνάμεις το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου
Δημοσκόπηση Alco: Δεύτερη μεγαλύτερη συσπείρωση το κόμμα ΝΙΚΗ μετά τη ΝΔ – Μαζική «φυγή» ψηφοφόρων από την Ελληνική Λύση!

Συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του Sportime για την πτωτική τάση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου και τη σταθερή άνοδο του κόμματος ΝΙΚΗ, αφού σε όλες τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, η Ελληνική Λύση βρίσκεται σε χαμηλότερο ποσοστό από τη ΝΙΚΗ, και πλέον αρχίζει να προκύπτει θέμα αν θα καταφέρει τελικά να περάσει το φράγμα του 3% για να μπει στη Βουλή.

Σε δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (12/6), στη πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, το κόμμα ΝΙΚΗ συγκεντρώνει 3,4% και η Ελληνική Λύση 3,3%. Εκεί που αποκαλύπτεται όμως η πανωλεθρία που υφίσταται το κόμμα Βελόπουλου, είναι στην κατηγορία «πόσοι αλλάζουν κόμμα» που παρουσίασε η Alco καταγράφοντας την τάση «φυγής» των ψηφοφόρων από το κόμμα που ψήφισαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Τα τρία κόμματα που φαίνεται να εγκαταλείπονται περισσότερο από τους ψηφοφόρους τους, είναι πρώτα το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 32% απώλειες, δεύτερη η Ελληνική Λύση με 24% απώλειες και τρίτη η Πλεύση Ελευθερίας με 17% απώλειες. Στον αντίποδα, η ΝΙΚΗ έχει – μεταξύ 8 κομμάτων – τη δεύτερη μεγαλύτερη συσπείρωση μετά τη ΝΔ, έχοντας λιγότερες διαρροές ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Συσπείρωση και σταθερότητα στο κόμμα ΝΙΚΗ παρά τον πόλεμο προπαγάνδας που δέχεται - Χάνει συνεχώς δυνάμεις το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Αν μη τι άλλο, αυτό το στοιχείο δείχνει πως η ψήφος προς το κόμμα ΝΙΚΗ είναι μια συνειδητοποιημένη ψήφος που επιδοκιμάζει τις θέσεις του κόμματος και όχι μια ευκαιριακή στάση τυφλής αντίδρασης. Είναι εντυπωσιακό πως παρά τον απίστευτο πόλεμο λάσπης που δέχεται η ΝΙΚΗ από όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, άλλα και τα Μέσα επιρροής του Κυριάκου Βελόπουλου, ο κόσμος δεν επηρεάζεται από αυτή τη στημένη προπαγάνδα και συνεχίζει να στηρίζει σθεναρά το κόμμα ΝΙΚΗ του Δημήτρη Νατσιού.

Από την άλλη πλευρά, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου δείχνει πως πείθει όλο και λιγότερο το κοινό που απευθύνεται. Και οι λόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι. Η Ελληνική Λύση από εκεί που παρουσιαζόταν ως… αντισυστημική δύναμη δεξιά της ΝΔ, υιοθέτησε την ίδια στημένη προπαγάνδα εναντίον της ΝΙΚΗΣ, που χρησιμοποιούν τα νεοδημοκρατικά ΜΜΕ. Αυτό το ατόπημα όμως γυρίζει «μπούμερανγκ» στον αλαζόνα Κυριάκο Βελόπουλο, που αποκαλούσε «υποκομματίδιο» τη ΝΙΚΗ και τώρα δεν προλαβαίνει να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους που τον εγκαταλείπουν.

Ένας ακόμα λόγος αυτής της μαζικής «φυγής» από το κόμμα Βελόπουλου, είναι πως με την ευθύτητα που διακρίνει τις θέσεις και τη στάση ζωής των στελεχών της ΝΙΚΗΣ, στα μάτια του κόσμου αναδείχθηκαν εκ νέου οι πλάνες που διέδιδε και το χριστεμπόριο που συστηματικά έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος στη σταδιοδρομία του, όπως πχ. το βλάσφημο βιβλίο «Ιησούς ή Δίας», οι επιστολές του «Χριστού», η εργαλειοποίηση του ονόματος του Αγίου Όρους κ.α.

Συσπείρωση και σταθερότητα στο κόμμα ΝΙΚΗ παρά τον πόλεμο προπαγάνδας που δέχεται - Χάνει συνεχώς δυνάμεις το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημοσκόπηση Alco: Δεύτερη μεγαλύτερη συσπείρωση το κόμμα ΝΙΚΗ μετά τη ΝΔ – Μαζική «φυγή» ψηφοφόρων από την Ελληνική Λύση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.