ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Η προθεσμία για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ΔΥΠΑ για το σχολικό έτος 2023-2024.
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Η προθεσμία για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Οι 26 ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί του ΔΥΠΑ δέχονται τις αιτήσεις από γονείς και κηδεμόνες για το σχολικό έτος 2023 – 2024.

Οι σταθμοί λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου ως 31 Ιουλίου με ωράριο από τις 6:45 μέχρι τις 16:00 τις καθημερινές ημέρες. Στους σταθμούς βρίσκονται βρέφη και νήπια από 6 μηνών εως 4 ετών.

Σταθμοί ΔΥΠΑ βρίσκονται στην Αττική όσο και στις πόλεις του Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών και Τρικάλων.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Οι δικαιούχοι και ο τρόπος αίτησης

Για την επιλογή των δικαιούχων υπάρχουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Δικαιούχος είναι κάθε γονέας ή άτομο που ασκεί την επιμέλεια του παιδιού οι οποίοι:

  • Κατά τα έτη 2022-2023 συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον eΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας ή
  • Είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ για τουλάχιστον 2 μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
  • Είναι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς-ανεξαρτήτως απασχολούμενων ασφαλισμένων (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ)

Για να κάνετε την αίτησή σας θα χρειαστεί να εισέλθετε στην πλατφόρμα του gov.gr και να χρησιμοποιήστε απλά τους κωδικούς Taxisnet.

Μπαίνοντας στο gov.gr διαλέγετε «Εκπαίδευση», στη συνέχεια επιλέγετε «Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό» και τέλος κλικάρετε στο  «Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)».

Δείτε επίσης:

Συντάξεις Ιουλίου: Κλείδωσε – Οι ημερομηνίες πληρωμής των συνταξιούχων

Εκλογές 2023: Πάνε να ψηφίσουν με τα κατοικίδιά τους (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Η προθεσμία για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι δικαιούχοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις