ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόμμα ΝΙΚΗ: Θριάμβευσε με «όπλα» την πίστη και τη μετάνοια – Μόνο η ΝΙΚΗ φώναξε ότι η παρακμή της Ελλάδας έχει πνευματικά αίτια

Η πνευματική στάση της ΝΙΚΗΣ, αναγνωρίστηκε από τους σκεπτόμενους πολίτες - Η ΝΙΚΗ είναι το μοναδικό κόμμα που μιλάει για ανάγκη εθνικής μετάνοιας
Κόμμα ΝΙΚΗ: Θριάμβευσε με «όπλα» την πίστη και τη μετάνοια – Μόνο η ΝΙΚΗ φώναξε ότι η παρακμή της Ελλάδας έχει πνευματικά αίτια

«Από τη στιγμή που οι συνειδητοί χριστιανοί της ΝΙΚΗΣ σκύβουν το κεφάλι τους στο πετραχήλι, δεν έχουν να πτοηθούν από τίποτα. Γιατί ό,τι γίνεται με πίστη στον Θεό, είναι προορισμένο να προκόψει και να αφήσει το στίγμα του». Αυτά τα λόγια είχαμε αναφέρει και εμείς στο Sportime πριν τις εκλογές, προβλέποντας επιτυχώς την είσοδο της ΝΙΚΗΣ στη Βουλή και διαμηνύοντας πως ο αγώνας της ΝΙΚΗΣ είναι απόλυτα συνυφασμένος με την πίστη των ανθρώπων της στον Θεό.

Το ευλογημένο πετραχήλι, η στιγμή που ο κάθε χριστιανός ταπεινώνει τις αμαρτίες του και απαλλάσσεται από τα βάρη του μπροστά στον Δεσπότη Χριστό, είναι μια πνευματική πηγή δύναμης που δεν έχει άλλη όμοιά του. Το μυστήριο της μετανοίας αλλάζει ζωές, αφυπνίζει συνειδήσεις, δίνει θεϊκή παρηγοριά στα δύσκολα και λειτουργεί ως πνευματικό χαλινάρι για τον άνθρωπο.

Πόσο χρήσιμα, άλλα και πόσο δυσεύρετα είναι αυτά στην πολιτική ζωή του τόπου μας που βουλιάζει στην υποκρισία; Και πόση αξία δίνει στον αγώνα της ΝΙΚΗΣ, το ότι έφτασε ως εδώ με «σημαία» της το ράσο και τη γαλανόλευκη; Ούτε με φανατισμούς, ούτε με κομματικούς στρατούς, ούτε με υποταγή σε μεγάλα «κεφάλια», άλλα με μοναδικό «όπλο» την πίστη σε Ελλάδα και Ορθοδοξία, γεννήθηκε η ελπίδα και τελικά έγινε το θαύμα. Αυτό που μέχρι πριν μερικούς μήνες φάνταζε αδιανόητο, σήμερα είναι πραγματικότητα.

Έτσι δεν γινόταν πάντα σε κρίσιμες περιόδους της ιστορίας μας; Λίγοι «τρελοί» Έλληνες έδιναν την σπίθα για την πνευματική αφύπνιση του γένους, λίγοι αγωνιστές έκαναν το απίθανο – πιθανό. Όσο μπαίνει μπροστά η πίστη στον Θεό, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Αυτό ξεχνά σιγά – σιγά η πατρίδα μας, και αυτό ήρθε να θυμίσει σε όλους τους Έλληνες η ΝΙΚΗ.

Αυτό που λείπει περισσότερο από την Ελλάδα σήμερα δεν είναι ούτε οι επενδύσεις, ούτε οι μεγαλεπήβολες ιδέες, ούτε η «ανάπτυξη», ούτε τίποτε άλλο υλικό. Τα αίτια της παρακμής μας, είναι πνευματικά. Λείπει η μετάνοια και η επίγνωση ότι χωρίς τον Θεό στην περπατησιά μας, είμαστε προορισμένοι να αποτύχουμε οικτρά και να καταρρεύσουν τα όποια σχέδιά μας, με πάταγο.

Δεκάδες κόμματα πέρασαν από τη Βουλή, προερχόμενα από κάθε ιδεολογική δεξαμενή, και έβαλαν αναρίθμητα θέματα στην ατζέντα τους, άλλα μόνο ένα ζήτημα δεν έθιξε ποτέ κανένας. Τη μετάνοια. Τον πνευματικό λιμό του έθνους μας που είναι και η ρίζα κάθε παθογένειας του κράτους μας. Αυτό το ζήτημα ήρθε να αναδείξει η ΝΙΚΗ, όσο και αν ενοχλεί κάποιους. Όχι με λόγο καταπιεστικό, άλλα με λόγο έντιμο και καθάριο που φιλοδοξεί να αφυπνίσει συνειδήσεις και να ξυπνήσει τους Έλληνες από τον λήθαργό τους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κόμμα ΝΙΚΗ: Θριάμβευσε με «όπλα» την πίστη και τη μετάνοια – Μόνο η ΝΙΚΗ φώναξε ότι η παρακμή της Ελλάδας έχει πνευματικά αίτια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.